Vest-Afrika – Safari, storhav og ekte folkeliv

/ Senegal, Gambia og Kapp Verde

Her er en unik mulighet til å oppleve det genuine Vest-Afrika, hvor bølgene fra Atlanterhavet slår inn over endeløse sandstrender, hvor solnedgangene er spesielt spektakulære og historien dramatisk. Vi kombinerer fire dager i Gambia med fire dager i nabolandet Senegal, før vi avslutter med en uke på Kapp Verde-øyene i Atlanterhavet.

Du får oppleve:

 • Fargerikt menneskemylder og eksotiske varer på lokale markeder
 • Vi reiser med ferger og opplever lokal kultur, tradisjoner og folkeliv
 • Safari på Fathala Wildlife Reserve i Senegal
 • Slavehuset på øya Gorée, hvor slavene ble lastet om bord i slaveskipene og sendt til Amerika – sterk opplevelse
 • Besøk i landsbyer, skoler, bananplantasje og museer
 • Vi bader i vulkankrater med saltvann, spiser lunsj på strendene og smaker «jungle juice»
 • Mulighet for både strand, ørken eller action på dager til egen disposisjon på Kapp Verde

Vi bor på gode førsteklassehoteller underveis, og på safari nyter vi livet i luksustelt med tregulv, gulvtepper, badekar og luftkondisjonering (se bilder i bildekarusellen under). Smak på spennende lokale retter, bli kjent med gjestfrie og fargerike mennesker – og alt dette ved Atlanterhavet med utsikt mot vest og den ene solnedgangen mer iøyenfallende enn den forrige. Bli med på et vest-afrikansk eventyr!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 37 750,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 04.02.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 14 dager
Reiseleder
Trond Aspaas

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 04.02.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 14 dager
 • Priser fra 37 750,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1: Tirs. 4. feb

Oslo - Banjul

Avreise fra Oslo med Brussels Airlines tidlig om morgenen med flybytte i Brussel og ankomst Banjul, Gambias hovedstad utpå ettermiddagen lokal tid. Gambia og Senegal ligger to timer etter Norge. Etter ankomst er det transport til hotellet Coco Ocean Resort, vårt bosted de nærmeste dagene. Hotellet ligger i byen Serrakunda, cirka en halv times kjøretur fra flyplassen. Etter innsjekking og en liten rundtur på hotellområdet, samles vi til felles middag i en av hotellets restauranter. Resten av kvelden til fri disposisjon. (M)

Ikke noe å si på strendene i Gambia...
Dag 2: Ons. 5. feb

Gambia: Serrakunda

Etter gårsdagen flyreise, kan du nyte en rolig dag med lang frokost, informasjonsmøte og tid til å utforske hotellets mange fasiliteter. Eller, hva med å utforske den lange stranden i Serrakunda der Atlanterhavets bølger møter Vest-Afrikas kyst? Lunsj inntas på egen hånd inne på hotellområdet før vi ut på ettermiddagen har en kort transport til det lokale markedet Senegambia i Serrakunda. Her er det et yrende liv, med mange salgsboder og enda flere selgere som forventer at du behersker kunsten å “prute” med respekt for lokalbefolkningen og deres tradisjoner. Her er det ikke alltid viktigst at vi oppnår best mulig pris, men at vi blir kjent med landets smilende åpne mennesker og dermed kan føle Gambias puls på kroppen. Vi returnerer tilbake til hotellet i god tid før felles middag nede ved stranden. (F, M)

Markedene i Vest-Afrika er fulle av farger, dufter og yrende folkeliv.
Dag 3: Tors. 6. feb

Gambia: Serrakunda - Paradise Beach

Frokost etterfulgt av dagsutflukt med mange opplevelser. Første stopp er en liten landsby med sitt lokale fiske- og grønnsaksmarked. Disse markedene er åpne hver dag i uken, slik at landsbybefolkningen som ikke har råd til kjøleskap eller bor i områder uten elektrisitet alltid skal ha tilgang til ferske produkter.

I neste landsby besøker vi en barneskole og får en kort innføring i landets utdanningssystem. Fra skolen kjører vi til Uncle John’s, et tapperi for palmevin der det blir smaksprøver av “jungle-juice”, som er det lokale navnet på produktet. Så er det tid for en hyggelig lunsj på stranden Paradise Beach. På vei tilbake til hotellet besøker vi Tanji Village Museum. Her får vi en interessant presentasjon av Gambias historie og kultur. Resten av ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. (F, L)

Dyrelivet i Vest-Afrika er også ekstra fargerikt.
Dag 4: Fre. 7. feb

Gambia - Senegal

Vårt opphold i Gambia går mot slutten, og etter frokost sjekker vi ut av hotellet og setter kurs nordover. På vei til fergeterminalen kjører vi gjennom hovedstaden Banjul med et innbyggertall på kun 33.000 innenfor bygrensen, men til sammen cirka 400.000 medregnet distriktet rundt byen.

Første inntrykk på fergeterminalen er at alle sammen er på reise akkurat denne dagen, for her er det et yrende liv av mennesker, busser, biler, lastebiler, vogner, salgsboder, selgere og turister som venter på avreise med fergene over utløpet av Gambia-elven. Denne opplevelsen er for mange et av reisens høydepunkter der man opplever det genuine Afrika, men der man også fort forstår at man blir nødt til å kompromisse med alt og alle når det gjelder plass. Selve fergeturen er knappe 6 kilometer og tar mellom 20 og 35 minutter avhengig av hvilken ferge vi kommer med.

Vel over på nordsiden av elven i byen Barra fortsetter vi nordover i Gambia, og halvtimen senere befinner du deg på grensen mellom Gambia og Senegal. Her er det bare å følge instruksjonene, først fra det gambiske grensepolitiet og deretter fra det senegalesiske, men på samme måte som på fergeterminalen i Banjul er også dette en opplevelse verdt å ta med seg. Fra grensen er det kun 15 minutters kjøretur til Fathala Wildlife Reserve, der vi har en overnatting i luksustelt med luftkondisjonering, tregulv, gulvtepper, vakre møbler, eget WC og badekar samt en herlig dusj uten innsyn på utsiden av teltene.

Senere på ettermiddagen kjører vi ut på en to timers safari med lokal kjentmann i dette 60 km2 beskyttede naturområde der du kan se aper, mange fugler, neshorn, sebra, villsvin, antilope, sjiraff, vestafrikansk skogbuffalo og giant eland, som er verdens største antilope med vekt på inntil 1000 kg! Den lever kun her og i nabolandet Mali. Underveis nyter vi en drink og litt snacks i vakre omgivelser omgitt av gressende dyr. Fathala har restaurant beliggende rett ved vannhullet i leiren, og hit kommer dyrene for å gresse og drikke vann mens vi inntar felles middag. (F, M)

Dag 5: Lør. 8. feb

Senegal: Fathala Game Reserve - Dakar

Denne dagen står du fritt til å velge aktiviteter frem til avreise kl. 12.00. Frokost i restauranten er selvfølgelig inkludert, men her vil nok noen velge en to timers vandretur med lokal guide (mot tillegg) og sen frokost, mens andre vil innta frokost og deretter nyte solsengene ved svømmebassenget med utsikt rett mot vannhullet og alle dyrene som kommer dit.
Morgensafari (mot tillegg) tilsvarende vår ettermiddags-safari dagen før, er det også mulig å melde seg på. Vi forlater Fatahala og setter kurs videre nordover på turens lengste etappe (277 km ). Underveis stopper vi for lunsj og beregner ankomst vårt hotell i Dakar tidlig på kvelden. Her skal vi bo i to netter. (F, L, M)

Spennende dyreliv venter på deg i Vest-Afrika.
Dag 6: Søn. 9. feb

Senegal: Dakar - Gorée

Frokost i hotellets restaurant etterfulgt av halvdagsutflukt med ferge til øya Gorée kun 4 kilometer fra havnen i Dakar. Her besøker vi slavehuset der fangede fargede mennesker fra hele Vest-Afrika ble holdt i uker og måneder før de passerte døren som fikk navnet «Door of no return» og ble stuet sammen på slaveskipene med destinasjon Amerika. Slavehuset åpnet som museum i 1962, og hele øya regnes i dag som byens rekreasjonsområde med rolige gater og bygninger fra kolonitiden. Vi har omvisning med lokal guide og inntar lunsj før vi returnerer til Dakar og vårt hotell. Ettermiddagen til fri disposisjon inntil vi møtes for transport til middag på en tradisjonell restaurant i sentrum. (F, L, M)

Slavehuset på Gorée var siste stopp for de afrikanske slavene før de ble fraktet til Amerika. Døra i bakgrunnen ble kalt "Door of no return".
Dag 7: Man. 10. feb

Senegal - Kapp Verde

Vi blir med vår lokale guide på en rundtur der vi tar en titt på byens mest kjente severdigheter før vi returnerer til hotellet slik at vi kan sjekke ut fra rommene våre innen kl. 12.00. Bagasjen oppbevarer vi i et låst rom nær resepsjonen og kan nyte noen timer til fri disposisjon fram til avreise kl. 15.30 fra hotellet til flyplassen i Dakar. Avgang med Air Senegal fra Dakar kl. 18.00 og ankomst øya Santiago og Nelson Mandela Internasjonale flyplass på Kapp Verde kl. 18.20 lokal tid. Kapp Verde ligger én time etter Senegal og tre timer etter Norge. Fra flyplassen er det en kort kjøretur til hotellet vårt nær stranden i byen Praia helt sør på øya. Her skal vi bo i to netter. Middag i hotellets restaurant. (F, M)

Uendelige Atlanterhavet - Kapp Verde har også flotte strender.
Dag 8: Tirs. 11. feb

Kapp Verde: Praia

Vi pakker ned badetøy og det mest nødvendige for en heldagstur rundt øya med avreise kl. 09.00. Besøk på det lokale markedet før vi kjører til den nordlige delen av øya der vi smaker på tradisjonelle retter. Deretter skal vi nyte øyas beste strand, Tarrafal, før vi inntar lunsj som består av grillet fisk fra dagens fangst. En lokal klatrer henter ned kokosnøtter som blir åpnet slik at vi kan smake på naturlig drikke før vi til slutt besøker landets største bananplantasje. Vi beregner at vi er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen. Resten av dagen til fri disposisjon. (F, L)

Tarrafal regnes som den fineste stranden på Santiago.
Dag 9: Ons. 12. feb

Kapp Verde: Praia - Ilha do Sal

Denne dagen er din til egne opplevelser, frem til vår transport fra hotellet til flyplassen utpå ettermiddagen. Du kan vandre rundt i Praia eller spasere ned til stranden og nyte lunsj på egen hånd og i sitt eget tempo. Avreise fra flyplassen Praia er kl. 16.00 med ankomst øya Sal allerede kl. 16.45. Etter en kort kjøretur ankommer vi vårt hotell i Santa Maria hvor vi bor i fire netter. Middag i hotellets restaurant. (F, M)

Hold øynene åpne etter små skatter når du vandrer langs strendene.
Dag 10: Tors. 13. feb

Kapp Verde: Ilha do Sal

Etter en avslappende morgen med frokost på hotellet, gjør vi oss kjent med Sal på en fire timers rundtur med lokal guide der du får høre om øyas historie og hverdag. Vi stopper ved Ponta Preta, regnet som den vakreste stranden og hvor de avholder windsurfing-mesterskap i februar hvert år.

Deretter besøker vi Murdeira, øyas naturlige havn og Palmeira som er øyas viktigste havn med mange fargerike hus. Burracona med sine to naturlige svømmebasseng og Terra Boa med sitt ørkenlandskap er også med på programmet før vi stopper ved krateret av den utdødde vulkanen Pedra de Lume. Krateret er nå fylt med vann som har noe av den høyeste saltholdighet i verden. På vei tilbake til hotellet stopper vi i Espargos som er hovedstad på øya. Lunsj på egen hånd og andre aktiviteter fram til felles middag på en restaurant i gangavstand fra hotellet. (F, M)

Espargos ligger som en fargerik liten legoby på øya Sal.
Dag 11 til 13: Fre. 14. feb - søn. 16. feb

Kapp Verde: Ilha do Sal

Disse dagene fyller du med egne aktiviteter. Noen ønsker late dager med sol og bad, mens andre ønsker dette i kombinasjon med å spasere litt rundt eller å bli med på en utflukt. Reiseleder er tilgjengelig med treffetider både formiddag og ettermiddag. Her kan du få informasjon og muligheter til å melde seg på utflukter som f.eks. halvdags vandretur i naturreservatet Serra Negra som kombinerer strand, ørken, og dype kløfter i det lokalbefolkningen kaller fjell. Høyeste punkt på Sal er 104 m.o.h.

Andre muligheter er segwayturer av ulik varighet, hesteridning eller leie av firehjulinger som ATV eller beach buggy. Frokost er inkludert, men utover det er måltidene opp til den enkelte bortsett fra felles avskjedsmiddag. Avreisedagen er det utsjekking innen kl. 12.00, men bagasjen blir oppbevart for oss og det er selvfølgelig muligheter for å dusje og skifte før avreisen til flyplassen på kvelden. (Frokost alle dager, middag avreisekvelden).

Se godt etter i trærne etter fargeklatter!
Dag 14: Man. 17. feb

Kapp Verde - Norge

Vårt fly forlater Ilha do Sal med kurs for Lisboa like etter midnatt. Etter et flybytte i Lisboa beregner vi hjemkomst til Oslo midt på dagen.

Reisebetingelser

Reisen inkluderer:
– Flyreise Oslo – Banjul // Dakar – Praia – Ilha do Sal – Oslo på økonomiklasse
– 12 hotellovernattinger i gode hoteller (3 netter Gambia, 3 netter Senegal og 6 netter Kapp Verde)
– All buss- og ferjetransport som nevnt i programmet
– Utflukter i henhold til program
– Måltider: 12 frokoster, 4 lunsjer og 9 middager med ½ liter vann pr. person pr. måltid
– Norsk reiseleder under hele reisen

Dette er ikke inkludert:
– Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
– Nødvendige vaksiner – sjekk nærmeste vaksinasjonskontor eller fastlege for nøyaktig informasjon
– Drikke utover det som er spesifisert i programmet
– Tips til serveringspersonale, lokale guider, sjåfører og eventuelle bagasjebærere

Prisene er basert på minimum 20 betalende deltakere og gjeldende valutakurser per 25. juli 2019.
Per 25. juli 2019 er det ikke nødvendig med visum til noen av disse landene for norske statsborgere.