Vestlige Borneo med Variety Cruises

/ Cruise til nasjonalparker og dyreliv

 • Urgammel regnskog
 • Nasjonalparker på UNESCOs liste
 • Vandreturer i jungelen
 • Møt orangutangene i Semenggoh Wildlife Rehabilitation Center
 • Kulturell rikdom
 • Det unike sultanatet Brunei

Bli med til den fascinerende malaysiske delen av øya Borneo. Motorseileren M/S Panorama II (maks 49 gjester) tar deg med på et cruise langs vestkysten av denne fascinerende og mangfoldige øya. Vi besøker også Malysias hovedstad Kuala Lumpur. Her får du vakker natur, regnskog, spennende dyreliv, lokale stammefolk og verdensmetropolen KL – en kulturell smeltedigel!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 45 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 16 dager
 • Norsk reiseleder
 • Ekspedisjonscruise
 • Stort utfluktsprogram inkludert
Reiseleder
Kamilla Skaug

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 16 dager
 • Priser fra 45 980,-

Small is better...!

Variety Cruises er et rederi med 8 skip – med fokus på kvalitet og ansvarlig turisme. Deres motorseilere og mega yachter har plass til maksimalt 40-50 gjester, kan legge til i de minste havner og kaster anker ved avsidesliggende strender. Bo komfortabelt i en utvendig lugar, få servert kulinariske retter i restauranten, slapp av i en solstol med noe leskende i glasset, bad fra skipets badeplattform, bli med på spennende utflukter – eller bare nyt livet på dekk. Deres slagord er «your home at sea» og her får du virkelig personlig service. Etter en dag om bord vet kelneren hva som er din favorittvin… Her byr vi virkelig på en annerledes opplevelse!

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Kuala Lumpur

Du møter reiseleder og resten av gruppen på Oslo Lufthavn. Sammen flyr dere fra Oslo til Kuala Lumpur sent på ettermiddagen. Flybytte underveis.

Dag 2

Kuala Lumpur – Kota Kinabalu

Neste ettermiddag (lokal tid) ankommer vi Kuala Lumpur. Her bytter vi fly og fortsetter til Kota Kinabalu, som ligger i Sabah nord på øya Borneo. Ved ankomst Kota Kinabalu venter transport som tar oss til hotellet, en kjøretur på cirka 30 minutter. Vi sjekker inn på hotellet, som ligger frodig til utenfor Kota Kinabalu, sent om kvelden.

Dag 3

Kota Kinabalu

Etter en god natts søvn og en bedre frokost er vi klare for å starte eventyret! Vi setter kurs for Signal Hill, også kalt Bukit Bendera, for å bli litt kjent med Kota Kinabalu og områdene rundt. Vi spaserer ned til historiske Australia Street, hvor vi besøker et trykkeri. Vi ser Atkinson Clock, en av bygningene som står igjen etter andre verdenskrig. Vi besøker også et krigsmonument, kokosnøttmarkedet og et suvenirmarked.
Vi spiser lunsj i Mari-Mari Cultural Village, hvor vi også får en danseoppvisning og tar en titt på de ulike lokale stammens tradisjonelle hus. Retur til hotellet for en avslappende ettermiddag og kveld.

Den flytende moské i Kota Kinabalu
Dag 4

Kota Kinabalu

Dagen fri til å slappe av og nyte hotellets fasiliteter – eller utforske området videre på egenhånd.

Dag 5

Kota Kinabalu

Formiddagen fri til å slappe av på hotellet. Om ettermiddagen kjører vi til havnen i Kota Kinabalu og sjekker vi inn på motorseileren M/S Panorama II, som skal være vårt hjem de neste åtte nettene. Vi presenteres for mannskapet og får servert vår første middag om bord. Vi blir liggende til kai i Kota Kinabalu over natten.

M/S Panorama II
Dag 6

Kota Kinabalu

Ingen inkludert utflukt, så i dag kan du slappe av om bord og gjøre det kjent med skipet. Eller du kan bli med på en valgfri utflukt (kjøpes ombord) til nasjonalparken Kinabalu, som står på UNESCOs verdensarvliste og Poring Hot Springs, som ligger i Kinabalu, Sørøst-Asias høysete fjell. Fra den 41 meter høye «canopy walk» har du en fantastisk utsikt til Borneos flora og fauna.
På ettermiddagen kaster vi loss og seiler mot Brunei.

Canopy Walk
Dag 7

Brunei – Bandar Seri Begawan

I dag står intet ringere enn sultanatet Brunei på programmet, og vi får et innblikk i dette lille landets store kontraster. Vi starter med en 45 minutters kjøretur gjennom vakkert landskap og forsteder, til Bruneis hovedstad Bandar Seri Begawan. Noen av høydepunktene er morgenmarkedet, Malay teknologiske museum og Sultan Omar Ali Saifuddien moskeen. Vi kan dessverre ikke gå inn, men vi gjør et fotostopp ved inngangen til Istana Nurul Iman, verdens største bebodde palass – og det offisielle hjemmet til hans majestet Sultan of Negara Brunei Darussalam.
Etter lunsj på en lokal restaurant, besøker vi Royal Regalia Museum, som ble bygget i 1992 i forbindelse med sultanens sølvjubileum. Han hadde da sittet på tronen siden 1967. Vi fortsetter dagens utflukt med en hyggelig båttur til verdens største Malay Water Village. Her besøker vi et privat hjem, i et av husene som er bygget på påler i vannet, og får se hvordan dagliglivet arter seg for de lokale her. Ganske store kontraster til sultanens liv, ikke langt unna. Vi legger også inn et stopp på Yayasan Shopping Complex, for litt shopping…, før vi returnerer til båten. Denne natten seiler vi mot Miri og Sarawak.

Dag 8

Miri

Etter frokost har vi en spennende dag i vente. Vi kjører med buss (cirka 90 minutter) til nasjonalparken Niah. Der går vi om bord i båter som bringer oss oppover elven Niah. Vi stopper innom museet som ligger her, før vi fortsetter til fots (cirka 3 km) gjennom nasjonalparken til et langhus (flermannsbolig bygget i bambus på påler) tilhørende Bidayuh-stammen. Vi ønskes velkommen på tradisjonelt vis av stammehøvdingen og spiser en etnisk lunsj sammen med folkene som bor her. Dette var tidligere kannibaler og hodejegere, men det er heldigvis lenge siden nå… På vei tilbake til båten besøker vi to grotter (Traders og Great Cave).
Båt og buss tilbake til M/S Panorama II, hvor vi spiser middag. Vi seiler videre om kvelden og ankrer opp utenfor Bintulu.

Langhus på Borneo
Dag 9

Bintulu

I dag skal vi besøke nasjonalparken Similajau, som ligger ved havet cirka 20 km fra Bintulu. Vi starter vår vandring gjennom nasjonalparken med å krysse elven Sungei Likau ved hjelp av en hengebro. Nasjonalparken er en labyrint av mangroveskog og sjansen er stor for å treffe på noen av de 24 ulike pattedyrene som lever her. Kanskje er vi heldige og ser både gibbons, den utryddningstruede languren og langhalede makaker – alle sjeldne aper. Nasjonalparken er også tilholdssted for ikke mindre enn 185 fuglearter.
Før vi returnerer til båten, gjør vi et stopp i byen Bintulu. Vi besøker Tua Pek Kong tempelet og et par lokale markeder. Vi seiler gjennom natten, mot Mukah og Sibu.

Dag 10

Sibu – Mukah

Etter frokost skal vi utforske Sibu by. Vi besøker vi et kinesisk tempel, klatrer alle trinnene opp på toppen av den syv etasjer høye kinesiske pagoden – og belønnes med fantastiske fotomuligheter. På markedet lar vi oss begeistre av den enorme og varierte vareutvalget, luktene og det yrende folkelivet.
Iban-stammen er den største etniske gruppen i Sarawak på Borneo. Etter lunsj skal vi besøke et av langhusene deres, og bli bedre kjent med dem. Vi rusler rundt får en følelse av hvordan de lever her i pakt med naturen, smaker lokale bakevarer og spesialiteten Tuak (knallsterk risvin) og får prøve oss på deres tradisjonelle danser. Vi vandrer langs Malaysias lengste elv, den mektige Rajang, hvor ulike båter går på kryss og tvers mellom de flytende markedene. Vi returnerer til skipet som ankrer opp utenfor Mukah for natten.

Iban-stammefolk ved deres langhus
Dag 11

Mukah

Elvefolket Melanau, også kalt A-Likou, var blant de først som bosatte seg i dette området, Sarawak på Borneo. Sannsynligvis så tidlig som på 1100-tallet. De var opprinnelig fiskere og jordbrukere som bodde i tradisjonelle langhus, men i dag bor de fleste i mer moderne hus. Vi besøker et tradisjonelt hus og tar en titt på lokale kostymer og håndarbeider. Retur til skipet før lunsj.
Denne ettermiddagen tilbringer vi om bord, og nyter seilasen mot Kuching på dekk.

Borneos stammefolk var tidligere hodejegere...
Dag 12

Kuching

I dag skal vi besøke Semenggoh Wildlife Rehabilitation Center, et unikt sted for orangutanger som ligger cirka 30 minutter utenfor Kuching. En spasertur på 20 minutter gjennom unik regnskog bringer oss til senteret som redder, rehabiliterer og trener disse herlige dyrene. De friske orangutangene er ikke innstengt, men får her den hjelp og oppfølging de trenger for å klare seg – med mål om å senere kunne føre de tilbake til sitt naturlige habitat.
Etter lunsj tar vi en titt på den sjarmerende byen Kuching, hovedstaden i Sarawak og øyas største by med cirka 650 000 innbyggere. Vi besøker et tempel, Sarawaks museum for kunst og historie og lar oss imponere av havneområdet.
Denne ettermiddagen seiler vi til den nærliggende øya Lakei, for noen avslappende timer på stranden der. Skipet returnerer til Kuching i løpet av kvelden/natten og ligger til kai her til neste dag.

Babyorangutang
Dag 13

Kuching – Kuala Lumpur

Vi sier farvel til mannskapet og sjekker ut fra skipet etter frokost. Turen går så rett til flyplassen, for fly videre til Kuala Lumpur hvor vi skal bo i to netter. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 14

Kuala Lumpur

I dag skal vi ta en titt på Kuala Lumpurs høydepunkter. Ikke alle vet at gruvedrift la grunnlaget for det som i dag er metropolen Kuala Lumpur. Ved Royal Selangor Pewter besøkssenter får vi en innføring i historien om tinnet og de kinesiske gruvearbeiderne som på 1850-tallet bidro til starten på det som i dag er landets hovedstad. Vi gjør også et stopp på The Independence Square, The Sultan Abdul Samad bygningen, Kuala Lumpur City Gallery, The King’s Palace og Batu Caves.
Etter lunsj på en lokal restaurant, står byens ikoniske bygning Petronas Twin Towers for tur. Selvsagt tar vi turen opp på «skybridge» – den luftige broen mellom de to høye byggene. Resten av dagen til fri disposisjon.

Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur
Dag 15

Kuala Lumpur – Oslo

Dagen fri til å utforske Kuala Lumpur videre på egenhånd. Eller kanskje du bare vil slappe av ved hotellets deilige svømmebasseng?
Vi samles for en hyggelig avskjedsmiddag på den malaysiske restauranten Bijan, før vi setter kurs for flyplassen. Avreise med fly fra Kuala Lumpur er rett før midnatt.

Dag 16

Oslo

Vi bytter fly i morgentimene og fortsetter hjemover, med ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen. Velkommen hjem – fra en tur hvor opplevelsene, inntrykkene og minnene garantert vil være med deg i lang tid fremover!

M/S Panorma II

Rederi: Variety Cruises
Byggeår: 2004 (renovert 2015)
Lengde: 164 fot
Lugarer: 25
Antall gjester: maks 49

M/S Panorama II er en motorseiler doble master og 600 m3 seil, som eies av rederiet Variety Cruises. Skipet er renovert i 2015 og har 25 lugarer – alle med privat bad. Skipet har plass til opptil 49 gjester i en avslappet og hyggelig atmosfære. Om bord kan man nyte en fantastisk havutsikt mens en slapper av på en solseng eller kjenner vinden blåse i håret på dekk. En kan slappe av i den vakkert innredede salongen, finne en god bok i det velfylte biblioteket og nyte god mat i det hyggelige og romslige restaurantområdet. Skipet har en badeplattform i akterenden som man kan benytte seg av når skipet ligger for anker. De har badehåndklærog snorkelutstyr til gratis utlån. Det finnes WIFI om bord (mot betaling).

 

Lugarer

 • Kategori P

  Øvre dekk (12,5 m2)

  Lugaren har en smal dobbeltseng, stort vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori A

  Hoveddekk (9-12 m2)

  Lugaren har to enkle senger eller smal dobbeltseng, stort vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori B

  Nedre dekk (10-13 m2)

  Lugaren har to enkle senger, koøye (lite rundt vindu), individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori C

  Nedre dekk (10-11 m2)

  Lugaren har en smal dobbeltseng, koøye (lite rundt vindu), individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Kula Lumpur t/r med KLM
 • Flyreise Kuala Lumpur – Kota Kinabalu/Kuching – Kuala Lumpur med Malaysia Airlines
 • 3 netter på førsteklassehotell i Kota Kinabalu
 • 8 netters cruise med M/Y Pegasos i utvendig lugar
 • 2 netter på førsteklassehotell i Kuala Lumpur
 • Halvpensjon (frokost og lunsj eller middag) i Kota Kinabalu og Kuala Lumpur
 • Helpensjon på cruiset (buffetfrokost, lunsj og middag)
 • Vanlig kaffe/te og vann ombord
 • Velkomstdrink på båten
 • Bruk av badehåndklær, snorkle- og fiskeutstyr ombord
 • Avskjedsmiddag i Kuala Lumpur
 • Utflukter og transport iht. program
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder fra Escape (ved min. 15 gjester)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er spesifisert over)
 • Tips til mannskapet ombord og lokale guider/sjåfører (beregn gjerne EUR 10 pr. reisende/dag, som fordeles på mannskapet)
 • Valgfri heldagsutflukt til Mount Kinabalu (kjøpes ombord, EUR 90 pr. person inkl. lunsj)
 • Malaysisk hotellskatt (MYR 10 pr. rom/natt x 5 = cirka NOK 100 som må betales lokalt)
 • Avbestillings- og reiseforsikring