Vietnam og Kambodsja – Nyttår i Angkor, elvecruise på Mekong og badeferie

/ Elvecruise fra Siem Reap til Ho Chi Minh City og badeferie på Phu Quoc

For en start på et nytt år! Tilbring nyttårsaften i fantastiske omgivelser blant templene i Angkor, den første uken av det nye året på et luksuriøst elvecruiseskip i Kambodsja og Vietnam – og late dager på drømmestrendene på øya Phu Quoc i Vietnam.

Vi glir rolig på mektige Mekong gjennom Kambodsja og Vietnam i de lekreste omgivelser. Dette elvecruiseskipet er som en orientalsk drøm!

Du får: 

 • Sjarmerende Siem Reap, hvor du kan oppleve nattmarkedet
 • De fantastiske, verdensberømte templene Angkor Wat
 • Besøk hos en lokal familie i Angkor Ban
 • Phnom Penh i Kambodsja med sin dramatiske historie
 • Sa Dec, hvor handlingen i Marguerite Duras bok «Elskeren» foregår – vi besøker også den kinesiske elskerens hus
 • Oppleve det flytende markedet og vietnamesisk dagligliv langs kanalene
 • Utforske Ho Chi Minh City – også kalt Orientens Paris

Og dessuten:

 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator (sjekk bildekarusellen under kartet, skipet er nydelig!)
 • Fire netter på førsteklassehotell direkte på stranden på øya Phu Quoc

Dette er en eksotisk reise i luksuriøse omgivelser – gjør deg klar for å oppleve og nyte! 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 40 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 17 dager
 • Lekkert førsteklasseskip
 • Førsteklassehoteller
 • Alle utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 17 dager
 • Priser fra 40 980,-

RV MEKONG NAVIGATOR (5*)

Rederi: Lotus Cruises
Byggeår: 2014
Antall passasjerer: 60

Delikat førsteklasseskip med høy standard. Skipet er innredet i en elegant kolonistil, kombinert med lokale materialer og møbler. Ombord er det restaurant, salong med bar, trimrom, spa og en liten butikk. På skipets soldekk er det solsenger og sittegrupper. Gratis Wi-Fi om bord (forbehold om dekning). Skipet har totalt 34 romslige og delikate lugarer/suiter (24-54 m²), alle utvendige. 

Lugarene på MS Mekong Navigator

 • Grande Suite

  Skipets største og fineste suite, beliggende i front på øvre dekk. Stort bad med separat regndusj/badekar og toalett, sofa/sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker, badekåper og en stor balkong med solsenger. Lugarene har en stor dobbeltseng.

  Størrelse: 54 m2
  Antall lugarer: 2

 • Prestige Suite

  Skipets nest største suite, beliggende midtskips på øvre dekk.  Store vinduer og balkong med sittebenk. Bad med separat regndusj/badekar og toalett, sofa/sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har en stor dobbeltseng.

  Størrelse: 36 m2
  Antall lugarer: 2

 • Signature Suite

  Romslige dobbeltlugarer på øvre dekk.  Store vinduer og en smal balkong med sittebenk. Bad med regndusj og toalett, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
  NB – De bakerste lugarene selges med rabatt, da det her må påregnes noe støy fra motor/aggregat.

  Størrelse: 27 m2
  Antall lugarer: 16

 • Vista Suite

  Romslige dobbeltlugarer på hoveddekk. Store vinduer og fransk balkong. Bad med regndusj og toalett, sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper . Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

  Størrelse: 26 m2
  Antall lugarer: 10

 • Superior Suite

  Romslige dobbeltlugarer på nedre dekk.  To små koøyer. Bad med regndusj og toalett, sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

  Størrelse: 24 m2
  Antall lugarer: 4

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Bangkok

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag. (M)

Dag 2

Bangkok – Siem Reap

Vi ankommer Bangkok om morgenen og flyr videre med Thai Airways til Siem Reap. Ved ankomst venter vår lokale guide, som tar oss med til hotellet i sentrum av Siem Reap. Vel fremme på hotellet blir det informasjonsmøte med vår reiseleder. Bruk ettermiddagen til å slappe av etter reisen, enten på rommet eller ved hotellets flotte basseng.

I dag er det nyttårsaften – og det skal selvsagt feires på behørig vis. Vi får servert en herlig nyttårsmiddag på hotellet. Det blir underholdning og bobler i glasset ved midnatt…! Og hvis noen orker mer, er festen allerede godt i gang på Pub Street, i gangavstand fra hotellet… (F/M)

Dag 3

Siem Reap (Angkor)

Det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, en gang en millionby bestående av flere templer og terrasser, står for tur. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddhahoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter. Vi besøker også Bayon, som ligger i samme område. Bayon er et lite tempel, men kanskje det vakreste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempeansikter.

Etter lunsj på en lokal restaurant, forsetter vi med de fantastiske templene i Angkor – og besøker Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse. Retur til hotellet.

Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon i Siem Reap.  Vi anbefaler gjerne et besøk ved nattmarkedet, som ligger i gangavstand fra hotellet. (F/L)

 

Ta Prohm temple area near Angkor Wat in Cambodia.
Dag 4

Siem Reap (Angkor)

Vi har selvsagt spart det beste til sist. I dag skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempelområdet. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves. Vi avslutter formiddagen med lunsj på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen kan du besøke Angkor Nasjonalmuseum eller utforske den hyggelige byen Siem Reap videre på egenhånd. (F/L)

Dag 4

Siem Reap - Kampong Chang

Vi spiser en deilig frokost, sjekker ut fra hotellet og tar plass i bussen som skal frakte oss til Kampong Cham, hvor skipet ligger. Dette er en kjøretur gjennom interessant landskap på cirka fem timer, inkludert lunsjstopp på en lokal restaurant underveis. Vel fremme sjekker vi inn på det luksuriøse skipet RV Mekong Navigator. Skipet kaster loss og vårt cruiseeventyr i Mekongdeltaet starter!

Om kvelden er det velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet ombord. (F/L/M)

MS Mekong Navigator
Dag 5

Wat Hancey – Angkor Ban – Phnom Penh

Etter frokost går vi i land ved klosteret Wat Hanchey. 303 trappetrinn bringer oss opp til klosteret (ja, vi har buss for de som ikke ønsker å gå). Vel oppe blir vi belønnet med en fantastisk utsikt over elven og dalen – og mottar velsignelse fra munkene.
Mens vi nyter lunsjen om bord, seiler skipet til Angkor Ban, en sjarmerende landsby med gamle og historiske trehus. Vi rusler gjennom landsbyen og besøker en lokal familie. Her får vi et innblikk i den lokale byggeskikken og får høre om livet her. Vi besøker også det lokale klosteret og en liten, privat skole. Her får vi bli med inn i klasserommet og barna forteller gjerne om skoledagen sin.

Skipet seiler videre nedover elven og legger til kai ved Phnom Penh sent om kvelden. (F/L/M)

Wat Hanchey
Dag 6

Phnom Penh

Vi våkner opp i Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Franskmennene gjorde igjen byen til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866, og den har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil. Her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil.

Kambodsja har en sterk historie å fortelle, noe vi skal få lære mer om denne formiddagen. Vi besøker først Choeung Ek – en tidligere frukthave og kinesisk gravlund, beliggende cirka 17 km syd for hovedstaden Phnom Penh. Men stedet er dessverre den mest kjente av dødsmarkene «The killing fields», hvor totalt rundt 2 millioner mennesker ble henrettet og lagt i massegraver av kommunistregimet Røde Khmer mellom 1975 og 1979. I dag er Choeung Ek et minnesmerke, med en buddhistisk stupa, fylt med mer enn 5 000 hodeskaller. Mange av de drepte var tidligere fanger i det bekryktede Tuol Sleng-fengselet (S-21) i Phnom Penh, som vi også skal besøke. Den tidligere skolen fungerte som konsentrasjonsleir og tortursenter under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Vi returner til skipet for lunsj, fulle av sterke inntrykk og ettertanke.

Bruk ettermiddagen til å slappe av på skipet, eller utforsk byen videre på egenhånd. Det blir satt opp transport mellom skipet og det lokale Central Market, hvor det absolutt er mulig å gjøre noen gode kjøp.

Etter middag anbefaler vi et besøk ved Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant og bar, men historien og minnene henger på veggene.
Eller kanskje viser vi filmen «Killing Fields» i salongen?! Skipet ligger til kai i Phnom Penh over natten. (F/L/M)

Killing Fields
Dag 7

Phnom Penh

Etter frokost blir venter vår utradisjonelle transport på brygga, lokale tuk-tuk’er (motoriserte trehjulssykler) som skal ta oss med på en litt annerledes byrundtur i Phnom Penh. Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, der gulvet er dekket av sølvplater. Videre går turen til Nasjonalmuseet, som byr på en enorm samling av khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Nyt ettermiddagen på soldekk, ta en spasertur langs havnepromenaden eller besøk det buddhistiske tempelet Wat Phnom, som ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen. Byen kan også by på en rekke gode og billige massasjesteder – og vi anbefaler gjerne en av de lokale spesialitetene, en fantastisk fotmassasje utført av blinde!

Før middag byr vi på en tradisjonell Apsara danseoppvisning på soldekk. Også i natt ligger skipet til kai Phnom Penh. Kanskje noen blir med reiselederen for en «nightcap» på en lokal Sky Bar? (F/L/M)

Det kongelige palass, Phnom Penh, Kambodsja
Dag 8

Seilingsdag/grensekryssing – Long Khan Island

Skipet seiler fra Phnom Penh i morgentimene og vi kan nyte en avslappende dag om bord. Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskersamfunn på rekke og rad. Vi lener oss tilbake i en solstol på dekk, beundrer utsikten, tar inn over oss alle inntrykkene og nyter dagen om bord. Det blir også ulike foredrag og aktiviteter ombord. Nevnte vi at skipets SPA-avdeling virkelig kan anbefales…?!

Sent om ettermiddagen ankommer vi grensen mellom Kambodsja og Vietnam, og ankrer opp ute i elven ved Long Khanh før middag. (F/L/M)

Soldekket på Mekong Navigator
Dag 9

Long Khan Island – Cu Lao Gieng

Mens vi ennå sover, tar mannskapet seg av formalitetene på grensekontoret. Så snart papirene er i orden, seiler vi videre.

Etter frokost skal vi besøke øya Long Khanh. Hong Ngu er en typisk landsby i Mekongdeltaet, hvor befolkningen lever, jobber og handler på vannet. De har imidlertid hatt lite besøk av turister, så nysgjerrigheten deres er like stor som vår. Her er det landbruk og veving som er inntektskildene. Vi spaserer gjennom landsbyen, snakker med de lokale og får en innføring i hvordan de lokale khmerskjerfene produseres. Vi kan i dag også by på et møte med en lokal krigsveteran, som kjempet for VietCong. Skipet seiler videre til neste øy mens vi spiser lunsj ombord.

Sampaner henter oss ved skipet etter lunsj – og bringer oss til øya Cu Lua Gieng. Her lever en blanding av trosretninger og rundt 50 000 mennesker i harmoni. Vi besøker katedralen som ble bygget i 1879, og slår av en prat med den lokale presten. De fleste her livnærer seg på båtbygging, og vi får se hvordan de lokale trebåtene bygges. Retur til skipet, som ankrer opp ved Sa Dec for natten. (F/L/M)

Sampan båt (vår transport til/fra skipet)
Dag 10

Sa Dec – Cai Be – My Tho

Vi ankommer Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom, om morgenen. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec, besøker den kinesiske elskerens hus og et kinesisk tempel hvor vi ønskes velkommen av tradisjonelle løvedansere. Vi spaserer gjennom det fargerike lokale markedet, hvor utvalget er stort (og levende…). Her selges det blomster, frukt og grønnsaker, fisk og ferske råvarer.
Vel ombord igjen seiler vi gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer.

Etter lunsj kommer vi til Cai Be. Her drar vi med sampaner, mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på honningte og søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Vi legger også turen innom Ba Duc, et tradisjonelt vietnamesisk hus.

Før middag samles vi på soldekk for en cocktail og avskjed med mannskapet. Kokken varter opp med en skikkelig festmiddag i kveld! Skipet seiler siste biten til My Tho, hvor vi ligger til kai over natten. (F/L/M)

"Elskerens" hus i Sa Dec
Dag 11

My Tho – Ho Chi Minh City – Phu Quoc

Etter frokost er tiden dessverre kommet for å si farvel til våre nye venner om bord på skipet Mekong Navigator. Vi går i land i My Tho, beliggende cirka 70 km fra Ho Chi Minh City. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer.

En busstur på cirka 1 1/2 time bringer oss til sentrum av Ho Chi Minh City, Vietnams største by med rundt 7 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. Vi får en sightseeing i Ho Chi Minh City og passerer de største landemerkene. Vi ser blant annet Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Dame-katedralen, Gjenforeningspalasset og Krigsmuseet. Vi tar også en tur innom Chinatown, før vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Etter en sen lunsj setter vi kurs for flyplassen i Ho Chi Minh City. En kort flytur bringer oss til øya Phu Quoc utenfor sydvestkysten av Vietnam. Her sjekker vi inn for fire netter på vårt førsteklassehotell, beliggende direkte på den herlige stranden. (F/L)

Notre-Dame katedralen i Ho Chi Minh City
Dag 12

Badeferie Phu Quoc

Nyt dagen på stranden eller ved hotellets svømmebasseng. Eller hvorfor ikke skjemme bort deg selv ved hotells flotte SPA?!

Phu Quoc stranden i Vietnam.
Dag 13

Badeferie Phu Quoc

En dag på stranden…?

Phu Quoc beach
Dag 14

Badeferie Phu Quoc

Nok en dag på stranden….?

 

Dag 15

Phu Quoc – Bangkok

Dagen til egen disposisjon.

Vi beholder rommene våre frem til avreise. Transport fra hotellet til flyplassen i 18-tiden, for avreise fra Siem Reap med Bangkok Airways til Bangkok. (F)

Dag 16

Bangkok - Oslo

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo, med ankomst samme morgen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Siem Reap/Phu Quoc – Oslo med Thai Airways (økonomiklasse)
 • Flyreise Ho Chi Minh City – Phu Quoc med Viatnam Airlines
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Tre netter på førsteklassehotell (5*) i Siem Reap
 • Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator (5*)
 • Fire netter på førsteklassehotell (5*) på stranden på Phu Quoc
 • Sen utsjekk hjemreisedagen (behold rommet til avreise kl. 18)
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på cruiset
 • Halvpensjon (frokost og lunsj eller middag) i Siem Reap
 • Frokost på Phu Quoc
 • Drikke ombord på cruiset (vann, juice, mineralvann, lokalt øl, drinker, samt husets vin til lunsj/middag)
 • Alle utflukter og transport iht. program
 • Tradisjonelt apsara show, filmer og foredrag om bord
 • Lokale engelsktalende guider
 • Obligatorisk tips til besetningen ombord på skipet
 • Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Visum til Kambodsja (pt. USD 36)
 • Tips til lokale guider og sjåfører (anbefalt beløp total cirka USD 60 pr. reisende)
 • Evt. tillegg for oppgradering til businessklasse på fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold under 15 dager.  Alle må ha visum til Kambodsja. Dette ordnes elektronisk ved ankomst og koster USD 36 pr. person (mer informasjon kommer nærmere avreise). Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.