Angkor Kambodsja

Kambodsja og Vietnam – elvecruise på Mekong

/ Elvecruise fra Siem Reap til Ho Chi Minh

 • Opplev Vietnam og Kambodsja på èn tur
 • Besøk fantastiske Angkor Wat
 • Seil på Mekong – Sørøst-Asias hovedpulsåre
 • Ett av få skip som seiler på Chao Gao kanalen

Mekong er en av verdens mektigste elver. Du starter turen i Kambodsja, med de fantastiske Angkor-templene i Siem Reap. Det helt nye og lekre førsteklasseskipet RV Indochine II tar deg så med på en spennende reise gjennom Kambodsja og Vietnam. Du får oppleve landsbyer med smilende barn, flytende markeder, majestetiske templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Reisen avsluttes med at du seiler på Chao Gao kanalen – hele veien til Ho Chi Minh-byen, Vietnams kulturelle høydepunkt.

Se her for avreise i november 2018 og 2019.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 01.02.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 14 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Bangkok

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag.

Dag 2

Siem Reap (Angkor)

Vi ankommer Bangkok om morgenen, bytter fly og setter kurs for Siem Reap. Ved ankomst venter en buss som tar oss til hotellet sentralt i Siem Reap. Vi slapper av etter reisen ved hotellets basseng og spiser lunsj.

Om ettermiddagen skal vi ta en titt på lokale håndverkstradisjoner. Først besøker vi «Senteurs d’Angkor» hvor de produserer og selger ulike produkter som krydder, såper, kremer og duftlys – kun basert på helt naturlige planteoljer og krydderplanter fra Kambodsja. En fest for luktesansene! Deretter står «Artisan d’Angkor» på programmet. Her ivaretar de lokale teknikker innen stein- og treskjæring, lakk- og sølvarbeider og silkemaling. Vi får se hvordan de ulike produktene forvandles fra lokale råvarer til fantastiske kunstverk og har mulighet til å gjøre noen gode kjøp.

Om kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

Vietnamesisk biffsuppe
Dag 3

Siem Reap (Angkor)

Dagen i dag er viet de de fantastiske templene i byen Angkor, som var hovedstad og religiøst sentrum i Khmerriket med samme navn fra 800-tallet til 1400-tallet. Aller først skal vi utforske vakre Bantey Srei, også kalt juvelen i kronen blant klassisk khmerkunst. Tempelet ble befridd fra skogen og brakt ut i lyset igjen i 1924, er bygget i rosa sandstein og har fantastiske utskjæringer. Så besøker vi Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse.

Etter lunsj på hotellet, står det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, for tur. En gang en millionby bestående av flere templer og terrasser. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddhahoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter. Det lille tempelet Bayon utgjør sentret i dette området. Men størrelsen skjemmer ingen, for dette er kanskje det fineste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempeansikter.

Middag på egen hånd. Vi anbefaler gjerne et besøk ved byens nattmarked, som ligger i gangavstand fra hotellet. Hit kommer minoritetsgruppene langveis fra, for å tilby sine håndverksprodukter – side om side med moderne suvenirer.

Dag 4

Siem Reap (Angkor)

Vi har selvsagt spart det beste til sist. I dag skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempelområdet. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves.

Lunsj på egen hånd – og ettermiddagen til fri disposisjon. Slapp av ved hotellets lekre svømmebasseng, eller utforsk hyggelige Siem Reap.

Under kveldens middag blir det en tradisjonell Apsara danseoppvisning.

 

Angkor Thom
Dag 5

Siem Reap (Angkor) - Tonle Sap

Nyt en avslappende formiddag på hotellet. Etter lunsj setter vi kurs for Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap, og det helt nye førsteklasseskipet RV Indochine II. Innsjøen er 150 kilometer lang og spiller en dominant rolle i Kambodsja. Innsjøen byr på et rikt fugleliv, store mengder fisk og levebrød for mange mennesker. Vannstanden i Tonle Sap varierer veldig (fra en til ti meter), og nettopp dette bestemmer hvor vi går om bord og hvor store deler av Tonle Sap vi kan seile over. Er vannstanden høy, blir det en kort kjøretur. Er vannstanden lav, blir den en busstur på 5-6 timer inkludert et par stopp underveis. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i våre flotte lugarer. Presentasjon av mannskapet og velkomstmiddag om bord – vårt eventyr har for alvor begynt! Skipet ankrer opp ute i Tonle Sap for natten.

Dag 6

Tonle Sap - Kampong Chhang - Kampong Tralach

Vi seiler på Tonle Sap om formiddagen og ankommer Kampong Chhnang, som ligger cirka 90 km fra Phnom Penh, etter lunsj. Her ligger en av Kambodsjas største fiskehavner og senter for fiskeoppdrett. Dette er også stedet som forsyner hele landet med keramikk av alle slag. Vi går om bord i mindre, lokale båter som tar oss gjennom den flytende landsbyen på Tonle Sap-innsjøen, en levende by med kanaler på kryss og tvers, fiskebåter og hus som flyter på vannet. Retur til skipet, som seiler fra Tonle Sap og inn på Tonle Sap-elven, som forbinder innsjøen med Mekong. Vi ankrer opp utenfor Kampong Tralach i løpet av kvelden.

Dag 7

Kampong Tralach - Koh Chen - Phnom Penh

Etter frokost går vi i land i Kampong Tralach, hvor vi kjører med tradisjonelle oksekjerrer til den vakre Vihara-pagoden, som ligger for seg selv midt i en risplantasje. Oksekjerrene er noe ukomfortable, men absolutt en artig og minneverdig opplevelse! Vi returnerer til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen går vi i land i den lille landsbyen Koh Chen, kjent for sølv- og kobberarbeider. Vi spaserer gjennom landsbyen og ser nærmere på hvordan de lager vakre ornamenter som brukes som dekorasjon i pagoder og til brylluper. Vi besøker også landsbyens barneskole – hvor vi får møte noen av elevene, som synes det er stas å få besøk. Skrivesaker eller andre små gaver dere eventuelt har lyst til å ha med til barna, blir satt stor pris på.

Vi seiler videre og ankommer Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh, sent om ettermiddagen. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Før middag tar vi en tur med lokale tuk-tuk’er (motoriserte trehjulssykler) og får et lite inntrykk av byen. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere.

Om kvelden er det tradisjonell Apsara danseoppvisning om bord. I kveldstimene kan vi anbefale en kort spasertur langs elven og et besøk ved Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en livlig og uformell restaurant, men historien og minnene henger på veggene. Skipet ligger til kai i Phnom Penh over natten.

Dag 8

Phnom Penh

I dag skal vi se nærmere på byen som franskmennene gjorde til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866. Byen har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil, så her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil. Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden i khmerstil, som ble bygget i 1892 og hvor gulvet er dekket av mer enn 5000 sølvplater. Nasjonalmuseet fra 1917 som byr på khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker, står også på programmet.

Etter lunsj på en lokal restaurant, besøker vi det beryktede S-21. Den tidligere skolen fungerte som senter for tortur og drap under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Vi gjør også et kort stopp ved det lokale russiske markedet – hvor det absolutt er mulig å gjøre noen gode kjøp. Fulle av inntrykk og ettertanke returnerer vi til skipet, for middag. Skipet seiler gjennom natten mot Vietnam.

Phnom Penh Kambodsja
Dag 9

Grensekryssing - Chau Doc - Sa Dec

Vi tilbringer en rolig formiddag om bord mens skipet seiler mot den kambodsjanske/vietnamesiske grensen. Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskesamfunn på rekke og rad. Nyt utsikten og livet om bord, skjem deg selv bort med en SPA-behandling – eller slapp av på soldekk og ta inn over deg alle inntrykkene på turen så langt. Vi krysser grensen ved Vinh Xuong og grenseformalitetene kan ta noen timer.

Etter lunsj går vi i land i Chau Doc, en sjarmerende og travel fiskerlandsby med relativt få turister. De flytende hagene og fiskerfarmene på begge side av Mekongelven, danner en fin kontrast til byen bak. Her lever Khmerfolk, muslimske Cham og kinesere side om side, så her finnes en fascinerende blanding av templer, moskeer, kirker og pilegrimssteder. Inne i byen finner vi også flere sjarmerende bygninger fra kolonitiden, som omringer markedet, byens hjerte. Vi besøker markedet og kjører med buss opp til Sam Hill, den eneste høyden i området. Her kan vi beundre Phat Thay Tay pagoden og Ba Chua Xu tempelet – og ikke minst utsikten over Mekongelven og de omkringliggende rismarkene.

Vi seiler videre sydover på Mekong, nå gjennom Vietnam. Ved Sa Dec ankrer skipet opp for natten.

Dag 10

Sa Dec - Vinh Long - Cai Be

Etter frokost skal vi se nærmere på Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochin Chine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec og besøker den kinesiske elskerens hus, ser et tempel og spaserer gjennom det fargerike lokale markedet.

Mens vi spiser lunsj forlater vi Mekongelven og seiler inn på dens bielver, gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet og er kjent for sine store appelsinplantasjer. Her er det hektisk og mye å se på, med små båter som kjører på kryss og tvers mellom husene på stylter ute i elvedeltaet.

I Cai Be går vi over i mindre lokale båter som tar oss gjennom de flytende frukthagene, på smale kanaler. Vi går i land og spaserer langs elvebredden og opplever dagliglivet. Vi ser lokale håndverkere i aksjon, besøker en rispapirfabrikk og får smake på søtsaker laget av kokos. Kanskje tar vi også en titt på den franske, gotiske katedralen før vi returnerer til skipet.

Etter middag står tradisjonell vietnamesisk musikk på programmet. Skipet ankrer opp i nærheten av My Tho for natten.

Dag 11

My Tho - Chao Gao - Ho Chi Minh-byen

Etter en tidlig frokost blir vi hentet av små, lokale båter som tar oss til øyene ved My Tho. Bare båtturen i seg selv er en flott opplevelse! My Tho er hovedstaden i Tien Giang provinsen, kjent for sine utallige frukthager og risplantasjer. Her er klimaet bra året rundt – og gir gode vekstvilkår for de flotte hagene med trær som bugner av kokos, bananer og mango. Vi går i land på en av de største øyene og besøker en bifarm, hvor vi får smake honningte og eksotiske frukter. Retur til skipet for lunsj.

Vi befinner oss nå 70 km fra Ho Chi Minh-byen og skal hele ettermiddagen seile på den smale Chao Gao kanalen. Det er svært få av elvecruisebåtene som kan seile denne kanalen, men vårt skip er spesialbygget nettopp for dette og legger til kai i Ho Chi Minh-byen i løpet av kvelden.

Blomstersykkel
Dag 12

Ho Chi Minh-byen

Ho Chi Minh-byen er Vietnams største by med over 6,5 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. Etter frokost blir vi med på byrundtur og får se blant annet Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Damekatedralen, Presidentpalasset og Nasjonalmuseet.

Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen besøker vi en lakkfernissfabrikk, hvor de lager ulike produkter av bambus. Vi gjør også et stopp på det lokale Ben Thanh-markedet, hvor det er fullt mulig å teste pruteferdighetene og gjøre noen gode kjøp. 

Om kvelden samles vi til en hyggelig avskjedscocktail og festmiddag om bord. Skipet ligger til kai i Ho Chi Minh-byen også denne natten.

Dag 13

Ho Chi Minh-byen - Bangkok

Vi sjekker ut fra skipet etter frokost. Nærmere 10% av Ho Chi Minh-byens innbyggere er av kinesisk opprinnelse – så et besøk i Cholon, byens Chinatown, er nesten et must. Først på programmet står det store Binh Tay-markedet, hvor det er langt mindre turister enn på markedet vi besøkte i går. Vi tar også en titt på Thien Han-pagoden, som kanskje er mest kjent for mengden med røkelse som brennes der. Lunsj på en lokal restaurant.

Ettermiddagen til egen disposisjon i Ho Chi Minh-byen. Utforsk byen videre på egen hånd, besøk Krigsminnemuseet eller gjør noen siste innkjøp. Transport til flyplassen tidlig kveld. Avreise fra Ho Chi Minh-byen med Thai Airways til Bangkok om kvelden.

Dag 14

Bangkok - Oslo

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo, med ankomst samme morgen.

RV INDOCHINE II (4*+)

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2017
Antall passasjerer 62

Nytt og lekkert førsteklasseskip innredet i en moderne kolonistil. Om bord er det restaurant, salong med bar og et lite spa. På soldekket er det et lite basseng, solsenger og bar. Gratis Wi-Fi om bord (forbehold om dekning). Alle de delikate lugarene (18 m²) er utvendige med privat balkong. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, bad med dusj og toalett, aircondition, minisafe, hårtørrer og badekåper. Suitene (18m²) ligger foran og bak på skipet på øvre dekk, og har større balkong.

 • RV Indochine II Mekong Croisi

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Siem Reap/Ho Chi Minh-byen–Oslo med Thai Airways
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • Åtte netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Indochine II
 • Helpensjon på hele reisen (med unntak av en lunsj/middag i Siem Reap)
 • Drikke til lunsj og middag om bord på cruiset (èn mineralvann eller lokalt øl, samt kaffe eller te)
 • Alle utflukter og transport iht. program
 • Tradisjonelt apsara show, filmer og foredrag om bord
 • Lokale engelsktalende guider
 • Tips til besetningen om bord på skipet
 • Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Lunsj dag 3 og middag dag 4 i Siem Reap
 • Visum til Kambodsja (pt. USD 36)
 • Tips til lokale guider og sjåfører (anbefalt beløp total cirka USD 50 pr. reisende)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Kambodsja. Dette koster pt. USD 36 pr. person og ordnes elektronisk før avreise (mer info om dette får du nærmere avreise). Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold under 15 dager. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.