Angkor Kambodsja

Vietnam og Kambodsja – elvecruise på Mekong med Torbjørn Færøvik 2020

/ Elvecruise fra Ho Chi Minh-byen til Siem Reap

 • Opplev Vietnam og Kambodsja på én og samme tur
 • Bo to netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh-byen
 • Åtte dagers seilas i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Adventurer
 • Mekong – en av verdens mektigste elver
 • Seilas på Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap
 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • Besøk fantastiske Angkor Wat
 • Forfatter Torbjørn Færøvik er med på hele reisen – og holder interessante foredrag underveis

Mekong er Sørøst-Asias hovedpulsåre. Vi starter turen i Ho Chi Minh-byen, Vietnams kulturelle høydepunkt. Førsteklasseskipet RV Mekong Adventurer tar deg så med på en spennende reise gjennom Vietnam og Kambodsja. Du seiler på Mekong, får oppleve landsbyer med smilende barn, flytende markeder, majestetiske templer og Kambodsjas hovedstad Phnom Penh. Reisen avsluttes med de fantastiske Angkor-templene i Siem Reap.

SE HER FOR FLERE AVGANGER I 2020/2021

Last ned reiseprogram
 • Foredrag med Torbjørn Færøvik
 • Hyggelig førsteklasseskip
 • Alle utflukter inkludert
Foredragsholder
Torbjørn Færøvik
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.01.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 15 dager

RV MEKONG ADVENTURER (4*)

Rederi: Rivages du Monde
Byggeår: 2014
Antall passasjerer: 60

Hyggelig førsteklasseskip innredet i en stil som kombinerer fransk eleganse med lokale materialer og møbler. Om bord er det restaurant, salong med bar, trimrom og et lite spa. På soldekket er det solsenger, bar og et lite boblebad. Gratis Wi-Fi om bord (forbehold om dekning). Alle de delikate og romslige lugarene (20 m²) er utvendige med privat balkong. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, bad med dusj og toalett, aircondition, minisafe, hårtørrer og badekåper. Junior suitene (26 m²) ligger foran på øvre dekk og har større balkong. Deluxe suitene (47 m²) ligger foran på hoveddekk og har større balkong, sittegruppe og to bad.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Bangkok

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag.

Dag 2

Bangkok – Ho Chi Minh-byen

Vi ankommer Bangkok om morgenen og flyr videre med Thai Airways til Ho Chi Minh City. Ved ankomst venter vår lokale guide, som tar oss med på en byrundtur i Ho Chi Minh City – Vietnams største by med over 6,5 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da døpt omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. På byrundturen får vi blant annet se Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Dame-katedralen, Presidentpalasset og Nasjonalmuseet.

Vi tar også en tur innom et lokalt marked i Chinatown, før vi sjekker vi inn på vårt førsteklassehotell i sentrum av byen. Ettermiddagen til fri disposisjon – kanskje slappe av ved hotellets svømmebasseng?!

Om kvelden samles vi til middag på en hyggelig vietnamesisk restaurant. (M)

Notre Dame - Ho Chi Minh City
Dag 3

Ho Chi Minh-byen

For morgenfuglene kan vi i dag by på et innblikk i det lokale livet i Ho Chi Minh-byen for frokost. Vi spaserer gjennom parken, hvor de lokale er i full gang med morgenritualene. Her utøves Tai Chi overalt og det yrer av liv på de lokale kafeene. Vi returnerer vi til hotellet med lokale cycloer (sykkeldrosjer) og spiser en deilig buffetfrokost.

Etter frokost besøker vi de fascinerende underjordiske Cu Chi-tunnelene. Her klarte de vietnamesiske soldatene å holde en utrolig krigføring gående mot amerikanerne under Vietnamkrigen (fra slutten av 50-tallet til 1975). Tunnelene er på hele 212 km og går fra tre til tolv meter under jorden. Her var det skoler, felleskjøkken, sovesaler og sykestuer, alt beliggende på forskjellige nivåer i tunnelene. Dette er et av få minnesmerker fra krigen og de som ønsker kan gå ned i tunellene. Vi returnerer til Ho Chi Minh City, hvor du kan bruke ettermiddagen til å utforske byen videre på egenhånd. Vi anbefaler gjerne et besøk ved Krigsminnemuseet her i Ho Chi Minh-byen.

Om kvelden samles vi til en hyggelig middag. (F/M)

Cu Chi tunnel
Dag 4

Ho Chi Minh-byen – My Tho

Etter frokost på hotellet setter vi kurs for My Tho, beliggende cirka 70 km fra Ho Chi Minh City. Underveis gjør vi et stopp ved Cholon-markedet og besøker en lakkfernissfabrikk. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer.

Her sjekker vi inn på førsteklasseskipet RV Mekong Adventurer og spiser lunsj. Om ettermiddagen starter cruiset og vi seiler gjennom Mekong-deltaet mot Cai Be.
Om kvelden er det velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet om bord. (F/L/M)

Dag 5

Cai Be – Sa Dec

Vi ankommer Cai Be om morgenen. Etter frokost drar vi med mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen.

Vel om bord igjen seiler vi gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer. Etter lunsj kommer vi til Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec, besøker den kinesiske elskerens hus og ser oss om på det fargerike lokale markedet. Skipet seiler videre gjennom natten og inn på Mekongelven. (F/L/M)

Dag 6

Tan Chau (grensekryssing)

Om morgenen kommer vi til Tan Chau, en liten og avsidesliggende landsby langs Mekong. Etter frokost kjører vi med mindre lokale båter til en fiskefarm i nærheten. Vi spaserer gjennom landsbyen og får se lokalbefolkningen i arbeid, hvor også silkeproduksjon er en viktig inntektskilde. Besøket i den fascinerende landsbyen Tan Chau avsluttes med en tur med rickshaw (sykkeldrosje).

Vi spiser lunsj ombord og nyter utsikten mens vi seiler videre på Mekong, mot den vietnamesiske/kambodsjanske grensen. Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskesamfunn på rekke og rad. Vi tar inn over oss alle inntrykkene og nyter ettermiddagen om bord. Vi krysser grensen ved Vinh Xuong og etter grenseformalitetene (som kan ta noen timer) seiler vi videre mot Phnom Penh. (F/L/M)

Dag 7

Phnom Penh

Etter frokost ankommer vi Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Franskmennene gjorde igjen byen til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866, og den har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil. Her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil.
Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, der gulvet er dekket av sølvplater. Nasjonalmuseet som byr på khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker, står også på programmet.

Etter lunsj ombord besøker vi det beryktede S-21. Den tidligere skolen fungerte som senter for tortur og drap under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Fulle av sterke inntrykk og ettertanke, er kanskje neste stopp midt i blinken. Det buddhistiske tempelet Wat Phnom ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen.

Vi returner til skipet for middag, etterfulgt av en tradisjonell Apsara danseoppvisning. (F/L/M)

Phnom Penh Kambodsja
Dag 8

Koh Chong – Phnom Penh

Tidlig morgen seiler vi fra Phnom Penh til den lille landsbyen Koh Chong, kjent for sin silkeproduksjon. Vi spaserer gjennom landsbyen, ser nærmere på hvordan de vever silken og får nok av muligheter til å handle silkeskjerf. Vi besøker også en pagode og landsbyens barneskole, hvor vi får møte noen av elevene.

Vi returnerer til skipet for lunsj og seiler tilbake til Phnom Penh, hvor skipet igjen legger til kai.

Om ettermiddagen kan du ta en tur med en lokal tuk-tuk (motorisert trehjulssykkel) og besøke Kambodsjas Nasjonalmuseum, som ligger her i Phnom Penh. Eller ta en spasertur langs elven og besøk Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant, men historien og minnene henger på veggene.
Legger du turen innom det russiske markedet, er det absolutt mulig å gjøre noen gode kjøp. (F/L/M)

Et bad ved Mekong-deltaet
Dag 9

Oudong – Kampong Tralach

Vi tilbringer en rolig formiddag om bord, mens skipet seiler nordover på Mekong. Etter lunsj ankommer vi Oudong, som i perioden 1618-1866 var Kambodsjas hovedstad. Vi tar turen opp i høyden, hvor det finnes et stort antall stupaer etter tidligere Khmer-konger og et meditasjonssenter for buddhistiske munker.
Vi fortsetter med buss til Kampong Tralach, hvor vi får se den vakre Vihara-pagoden som ligger for seg selv midt i en risplantasje.

Vi returnerer til skipet med tradisjonelle oksekjerrer. (F/L/M)

Barn bader i Tonle Sap
Dag 10

Kampong Chhnang

Om formiddagen seiler vi på Tonle Sap-elven, som forbinder Mekong med innsjøen Tonle Sap. I løpet av dagen ankommer vi den livlige havnebyen Kampong Chhnang, som ligger cirka 90 km fra Phnom Penh. Her ligger en av Kambodsjas største fiskehavner og senter for fiskeoppdrett. Dette er også stedet som forsyner hele landet med keramikk av alle slag.

Vi går om bord i mindre, lokale båter som tar oss gjennom den flytende landsbyen på Tonle Sap-innsjøen, en levende by med kanaler på kryss og tvers, fiskebåter og hus som flyter på vannet.

Lunsj og middag om bord. (F/L/M)

Angkor Wat
Dag 11

Tonle Sap – Siem Reap (Angkor)

I morgentimene seiler vi inn på Sørøst-Asias største innsjø, Tonle Sap. Innsjøen er 150 kilometer lang og spiller en dominant rolle i Kambodsja. Innsjøen byr på et rikt fugleliv, store mengder fisk og levebrød for mange mennesker. Vannstanden i Tonle Sap varierer veldig, og nettopp dette bestemmer hvordan vi avslutter elvecruiset med RV Mekong Adventurer og kommer oss til Siem Reap. Er det høyvann (inntil ti meter dypt), seiler vi over nesten hele Tonle Sap. Småbåter bringer oss så inn til havnen Phnom Krom, beliggende cirka 11 km sør for Siem Reap, og buss det siste stykket. Normalt er det lavvann på denne tiden av året – og da er det ikke mulig for skipet å seile over Tonle Sap. Vi benytter da buss fra begynnelsen av Tonle Sap, hele veien til Siem Reap. Kjøreturen tar rundt seks timer, inkludert en liten stopp underveis.

Vel fremme sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum av Siem Reap, og vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Allerede i dag tar vi en sniktitt på de fantastiske templene i Angkor – og besøker Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse.

Kvelden til egen disposisjon i Siem Reap. Vi anbefaler gjerne et besøk ved nattmarkedet, som ligger i gangavstand fra hotellet. (F/L)

Angkor Thom
Dag 12

Siem Reap (Angkor)

Det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, en gang en millionby bestående av flere templer og terrasser, står for tur. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddhahoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter.

Vi besøker også Bayon, som ligger i samme område. Bayon er et lite tempel, men kanskje det vakreste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempeansikter. Vi spiser lunsj på restaurant FCC, den tidligere franske guvernørens residens.

Ettermiddagen til fri disposisjon. (F/L)

Dag 13

Siem Reap (Angkor)

Vi har selvsagt spart det beste til sist. I dag skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempelområdet. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves.

Om ettermiddagen kan du besøke Angkor Nasjonalmuseum eller utforske den hyggelige byen Siem Reap videre på egenhånd.

Vi samles for en hyggelig avskjedsmiddag om kvelden. (F/M)

 

Dag 14

Siem Reap – Bangkok

Etter frokost skal vi besøke Chong Kneas, den «flytende landsbyen» nord på innsjøen Tonle Sap. En halvtimes kjøretur fra Siem Reap, går vi om bord i mindre båter som tar oss på en rundtur gjennom «landsbyen». Fra båten får vi se hvordan både muslimer, vietnamesere og khmer i ulike samfunn har innrettet sine liv ved permanent bosetting på flåter. De har etablert flytende markeder, sykestuer og helsestasjoner, skoler, kirker, flåter for ballspill, grisebinger og verksteder. Alt man trenger i et lite samfunn.
«Landsbyen» flyttes i takt med vannstanden i Tonle Sap og det bor ikke mindre enn cirka seks tusen mennesker her permanent.

Resten av dagen til egen disposisjon. Kanskje slappe av ved hotellets basseng eller besøke byens silkemarked – hvor du får se hvordan silken produseres og har mulighet til å gjøre noen gode kjøp. Transport fra hotellet til flyplassen sent om ettermiddagen.

Avreise fra Siem Reap med Bangkok Airways til Bangkok om kvelden. (F)

Dag 15

Bangkok - Oslo

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo, med ankomst samme morgen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Ho Chi Minh-byen/Siem Reap–Oslo med Thai Airways
 • Flyskatter og havneavgifter
 • To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh-byen
 • Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Adventurer
 • Tre netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) på cruiset
 • Halvpensjon (frokost og lunsj eller middag) i Ho Chi Minh-byen og Siem Reap
 • Drikke ombord på cruiset (vann, juice, mineralvann, lokalt øl, drinker, samt vin til lunsj/middag)
 • Alle utflukter og transport iht. program
 • Tradisjonelt apsara show, filmer og foredrag om bord
 • Lokale engelsktalende guider
 • Tips til besetningen ombord på skipet
 • Foredrag med forfatter Torbjørn Færøvik
 • Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Visum til Kambodsja (pt. USD 37)
 • Tips til lokale guider og sjåfører (anbefalt beløp total cirka USD 40 pr. reisende)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold under 15 dager.  Alle må ha visum til Kambodsja. Dette ordnes om bord på skipet ved kryssing av grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Alle må ha med ett passfoto og USD 37 i kontanter. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.