Slieve League - klippene ved Atlanterhavskysten av Donegal, Irland

The Wild Atlantic Way, Irland

/Donegals ville og vakre kyst

De mest minnerike feriene er de som har et stykke «wilderness» i seg, mener noen. Og The Wild Atlantic Way skuffer ikke, dette er et stykke Irland du ikke har sett maken til. Donegal byr på et av villeste og mest uberørte landskap i Irland, sparsomt befolket som det er. Her får du oppleve den høyeste toppen Errigal med sine 751 meter og den meste kjente klippen Slieve League som nærmest dropper rett i Atlanterhavet. Når du kommer utenom hovedstedene, oppleves området fremdeles som relativt uoppdaget og uberørt, noe som gjør Donegal til et fantastisk sted å utforske til fots.

Les Veras blogginnlegg fra Donegal 2018.

Vanskelighetsgrad 3+

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 18.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
NORSK TURLEDER
Hilde Løken Magnussen

Avreiser

 • Avreisedato 18.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 15 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Dublin / Til Ardara, Donegal

Ankomst Dublin flyplass tidlig ettermiddag, direkte fra Oslo. Vår buss henter oss på flyplassen og vi krysser øya i nordvestlig retning mot historiske Ardara (ca 3,5 t), et senter for Irlands tweed-industri. Med Ardara som utgangspunkt, skal vi de neste dagene gå pilegrimsruten i Glencolumbcille og følge spektakulære Slieve League. Ardara er et typisk irsk småsted, koselige puber og kaféer, butikker med alt fra tweedprodukter til kunsthåndverk fra regionen. Vi møtes før middag for en kort gjennomgang av ukens program. Felles middag i hotellets hyggelige restaurant. (M)

 

Å synge med på irske ballader hører med ved et Irlandsbesøk!
Dag 2

Pilegrimsruten Clencolumbcille

På ukens første fottur følger vi i sporene av den gamle pilegrimsruten som er regnet som et hellig sted siden St. Columbcilles dager i år 600 e. Kr. Vi nyter den vakre kystlinjen og besøker noen interessante historiske og arkeologiske steder for området langs ruten Etter turen er det en kort transport tilbake til Ardara. I kveld arranger reiseleder en pubmiddag for de som ønsker å bli med. Som det seg hør og bør i Irland har selv de minste småbyer flere puber, så vi velger en av disse for en god pubmiddag og kanskje frister en smak av det lokale ølet? (F/Lunsjboks/-)

Dagens gåetappe: 14 km / +300 m / 5 timer

Fra The Wild Atlantic Way, Irland
Dag 3

Klippene Slieve League til Malin Beg

Det er lov å ha forventninger til dagens fottur langs kjente Slieve League, en av de mest imponerende vandringer langs disse høye og spektakulære klippene ved Atlanterhavet. Utsikten er fantastisk over Donegal Bay til Benbulben og fjellene i Mayo. Vi bør være godt skodd i dag da vi følger «cross country» hele veien til Malin Beg. Dette er bogland, godt å gå på, men kan være litt bløtt enkelte steder. Vi rekker sikkert en lokal pint for vi møtes til god middag i hotellets restaurant (F/Lunsjboks/M) 

Dagens gåetappe: 13 km / +400 m / 5 timer

Langs Slieve League
Dag 4

Derryveagh Mountains / Til Marble Hill

I dag sjekker vi ut etter frokost og en kort transport tar oss til starten for dagens fottur i Dunlewy, en etappe som gir god utsikt over Glenveagh National Park og The Poisened Glen. Dette er en ganske utfordrende rundtur hvor vi først går opp til 500 meter, deretter følger en åskam ved Slieve Snaght. Vel nede igjen følger vi ruten videre tilbake til vårt utgangspunkt. Transport til vårt hotell som ligger landlig og flott beliggende ved Sheephaven Bay. Hotellet er et SPA-hotell, så her kan du bestille massasje for ømme muskler. Dette er vårt utgangspunkt når vi de neste dagene skal bestige Donegals høyeste topp Errigal, besøke nasjonalparken og avslutte uken med en flott tur rundt Horn Head nær Dunfanaghy. Middag i hotellets hyggelige restaurant i kveld. (F/Lunsjboks/M)

Dagens gåetappe: 14 km / + 800 m / 6 timer

Alltid hyggelig med et pub-stopp etter en lang dag på tur!
Dag 5

Errigal, Donegals høyeste topp / Glenveagh Castle

I dag er vi veldig klare for landsbyen Dunlewy fra hvor vi starter mot Errigal, Donegals høyeste og mest kjente topp! Når du  nærmer deg Errigal, lurer du antakelig på hvordan du skal komme deg til topps, men etter hvert ser du ryggen vi skal følge. Den nord-vestre delen av Donegal er kjent for samspillet mellom lys og vann. Steinene tar en rosa og rød farge når sollyset faller på dem, særlig ved solnedgang, og er spesielt synlig på Errigals topp. Om sikten tillater vil vi kunne se Slieve Snaght i sør og Poisoned Glen og mot nord Bloody Foreland og Tory Island. Vel nede igjen fra fjellet kjører vi inn i den vakre Glenveagh Nasjonalpark. Her tar vi shuttlebussen inn til Glenveagh Castle hvor vi får en interessant omvisning på slottet og beser den flotte hagen. Deres tearoom frister kanskje med god kaffe og kake? Etter dagens topptur føles det vel fortjent med en deilig middag. Denne kan du velge å innta på et av hotellets spisesteder i kveld, men reiseleder arrangerer gjerne felles middag for de som ønsker det på en familiedrevet restaurant i Dunfanaghy, en 9 minutters taxitur unna. (F/Lunsjboks/-)

Gåetappe: 8 km / +550 m / 3 timer

På toppen!
Dag 6

Klippevandring Horn Head

Vi avslutter ukens varierte vandringer i Donegal med Horn Head nær Dunfanaghy. Dette spektakulære landskapet byr på flott klippelandskap og utsikt over Sheephaven Bays utemmede hav til halvøyene Rosguill og Fanad. Vi går tilbake til Dunfanaghy via Tamore Beach. Vi avslutter uken med en hyggelig middag på hotellet hvor vi kan mimre over ukens felles opplevelser. (F/Lunsjboks/M)

Gåetappe: 15 km / +250 m / 5,5 timer

Ruskeværet kledde det flotte landskapet ved Horn Head - og sola kom fram etter hvert!
Dag 7

Marble Hill / Dublin flyplass og hjemreise

Tidlig avreise og vi får med en god sandwich fra hotellet som frokost før vi, full av flotte naturopplevelser, setter kurs mot flyplassen for retur til Norge. (Sandwich)

Reisebetingelser

Nivå på fotturen 3+. Du må være i normalt god form for å være med på turen, og vant til ulendt terreng. Vi går på en blanding av stier, gress og åpent landskap med enkelte steinete og ulendte partier. Vi følger også partier uten sti. Noe vandring på vei må påregnes. Lette fjellsko/hiking sko med demping og god gripesåle er nødvendig. Angivelsene i programmet er cirkatid og beregnet ut fra aktiv gåtid. Pauser/stopp kommer i tillegg. + utgjør samlet antall meter i høydestigning pr. dag. Vær oppmerksom på at programmet kan bli omrokkert/endret grunnet værforhold. Andre gode alternativer vil i så fall bli funnet.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Dublin, økonomiklasse
 • Transport til og fra flyplass Dublin – Donegal
 • All transport iflg program
 • 6 overnattinger i delt dobbeltrom med eget bad
 • 6 frokoster (5 full Irish breakfast+1 sandwich hjemreisedagen)
 • 4 middager (ikke Dag 2 og 5)
 • 5 fotturer med engelsktalende lokalkjent guide
 • Lunsjboks (sandwich, frukt og sjokolade eller müslibar) på vandredagene
 • Shuttlebuss og inngang Glenveagh Castle
 • Norsk turleder under oppholdet

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Middag Dag 2 og  5
 • Drikke til måltidene
 • Snacks og drikke på fotturene
 • Tips til lokal guide og annet
 • Enkeltromstillegg kr 2200,- (begrenset antall).

Overnatting. Vi bor på to hyggelige og gode turistklassehoteller denne uken, romkategori standard. Det tas forbehold om endring av hotellene. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Merk at det er få enkeltrom.

Dag 1-4 Nesbitt Arms Hotel, Ardara

Dag 4-7 Shandon Hotel & SPA 

Måltider. Alle måltider inkludert fra og med middag ankomstdagen til og med frokost hjemreisedagen. Unntak er middag Dag 2 og 5, hvor reiseleder arrangerer felles middag for de som ønsker. For øvrig spiser man godt i hotellets restauranter i Irland. Vennligst gi beskjed ved påmelding om du er vegetarianer eller eventuelle matallergier.

Full Irish Breakfast er inkludert, da kan du bestille ønsket varm frokost. Dette gir et godt grunnlag for fotturene. Hotellet lager en lunsjboks til oss på vandredagene. Den består gjerne av en sandwich, en frukt, en sjokolade eller müslibar. Middagene på hotellet består av tre retter. Drikke er ikke inkludert. Det er vannkoker med kaffe og te på hotellrommene.

Transport. For å få de beste turene har vi en kort transport i buss de fleste dagene til/fra vårt start- og stoppested (+/- 30 min). En fin måte å se mer av denne vakre øya på!

Forsikringer. Deltakelse skjer på eget ansvar. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

Klima. Irland ligger langs Atlanterhavskysten, og fjellene innenfor tar imot den fuktige luften som kommer inn fra havet. Mai og juni er månedene med statistisk minst nedbør, og blomstene skal stå i fullt flor. Det er også en tid med færre turister og dermed helt supert å være på fottur her. Temperaturen er nydelig, ved kysten vanligvis rundt 15-20 grader. Det er viktig med godt regntøy, ikke kun allværsjakke og/eller regncape. Ta med klær for alle værtyper, også lett ulltøy. Viktig med godt fottøy. Pakk som for en fjelltur i Norge sommerstid. Forslag pakkeliste blir sendt ut før avreise.

Det spennende med Irland er at på denne øya kan man oppleve fire årstider i løpet av en dag! Programmet vil, så sant det er mulig, bli omrokkert hvis værforholdene krever det, alternativt vil annen fottur bli tilrettelagt slik at vi får en flott dag.

Turleder/guide/gruppestørrelse. Norsk turleder følger med på reisen. Lokal engelsktalende guide følger med på fotturene. Han vil dele sin kunnskap om flora og fauna med oss samt områdets kultur, historie og geografi. Gruppestørrelse på denne reisen er minimum 12 deltakere, maks 15 + turleder/guide. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt i våre generelle reisebetingelser.