Vincruise på Rhinen og Mosel med Christer Berens

/ En av Europas vakreste elvestrekninger

Dette elvecruiset, som går fra Amsterdam til Mainz, er et «must» for vinelskere! Du får oppleve frodige Rhindalen, litt av Moseldalen og franske Alsace, og vinekspert Christer Berens tar oss med til noen av verdens beste vinprodusenter, og gir oss kjennskap til vinens verden på en lettfattelig og morsom måte.

Inkluderte høydepunkter med Christer Berens:

 • Vi smaker på viner i verdensklasse hos Georg Breuer
 • Middag med lokale råvarer og viner på Rüdesheimer Schloss
 • Lunsj inkludert utvalgte viner i den franske vinbyen Riquewihr
 • Vingårdsbesøk hos Maison F.E. Trimbach i Alsace
 • Vinseminar og smakinger om bord

Og dessuten:

 • Kanalbyen Amsterdam og katedralen i Köln
 • Eventyrlige Cochem i Moseldalen
 • Kjenn på historiens sus i Speyer og Strasbourg
 • Besøk den gamle tyske universitetsbyen Heidelberg
 • Mainz, hjembyen til Johannes von Gutenberg

Christer Berens inspiserer druer hos Breuer i Rüdesheim.


Christer Berens

Navnet Christer Berens er synonymt med vin. Christer er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard.
Han har også skrevet en rekke mat- og vinbøker og er fast innslag på P4s Nytelsesfredag. Christer holder også foredrag for vinklubber og bedrifter rundt om i hele landet. Siden år 2000 har Christer utviklet vinserien Cuvée Christer Berens, som har blitt en stor suksess. Hovedtanken er at vinene skal ha en signatur fra området de kommer fra og at de skal passe godt til mat. Christer blander vinene i samarbeid med anerkjente vinmakere i Frankrike, Italia og Spania, men setter alltid sitt personlige preg på vinene uten at de mister sitt lokale særpreg.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
Vinekspert
Christer Berens
Reiseleder
Cathrine Asbjørnrød

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 13.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 22 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE - AMSTERDAM

Vi flyr med KLM direkte fra Oslo til Amsterdam.
Herfra kjører vi til vårt hyggelig skip MS Aurora, som skal være vårt hjem den neste uken.

Vi går om bord, sjekker inn og møtes i skipets salong, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag.
Skipet ligger til kai i Amsterdam om natten.

Velkommen på tur!

 

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 2

AMSTERDAM

Denne sjarmerende hovedstaden har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Nederlands hovedstad er også landets største by og dens historie kan spores tilbake til 1200-tallet. Da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.

Etter frokost kan du være med på et hyggelig kanalcruise (utfluktspakken) som tar deg «bak kulissene» av denne vakre byen. Her kommer man tett på bygninger, husbåter og livet langs kanalene.

Vel tilbake om bord, og mens kapteinen og hans mannskap setter kursen mot Tyskland, nyter vi en god lunsj om bord.

På ettermiddagen vil Christer Berens presentere de første vinene han syns vi bør smake på, og fortelle litt om hvordan vi kan lære oss å bli bedre vinsmakere. Han vil også friste oss med hva vi skal oppleve i løpet av de neste dagene.

 

Kanalbyen Amsterdam
Dag 3

KÖLN

Etter frokost, mens vi seiler mot Köln, tar Christer oss med til vinens verden og Rhindalens karakteristiske vinområder.

Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet til Köln. Vi ankommer den historiske byen rundt lunsjtider og spiser lunsj om bord.

For å bli bedre kjent inviteres dere med på en valgfri guidet vandring (utfluktspakken) rundt om i byen. Köln har mer enn to tusen år gammel historie og er sentrert rundt elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Vi fortsetter mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 meter høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880.

Retur til skipet for middag. Skipet kaster loss før midnatt og fortsetter mot Cochem.

Köln med den berømte Kölnerdomen
Dag 4

COCHEM OG MOSELDALEN

Om formiddagen seiler vi nedover Moseldalen, som er en sæpreget dal i den vestlige delen av Tyskland. Vanligvis regnes Moseldalen mellom byene Trier og Koblenz, der elven Mosel renner nede i dalen under det flate slettelandet rundt dalen. Her har elven en rekke svinger og sløyfer. Dalsidene er bratte, og her blir temperaturen høy. Derfor er området godt egnet for dyrking av vindruer, og området er kjent for sine hvitviner. Moseldalen har blitt fremmet for dens kvalitetsproduksjon av hvitvin siden 1800-tallet.

Vi ankommer Cochem rundt lunsjtid. Dette er en av Moseldalens mest kjente byer med cirka 5 000 innbyggere. Her kan du bli med på en valgfri guidet byvandring (utfluktspakken) i denne hyggelig byen med koselig smågater og hyggelige spisesteder. Vi besøker også en av byens lokale vinprodusenter, får lære mer om vindyrking og får smake på husets egne viner.

Ettermiddagen er fri til å utforske Cochem på egen hånd. I denne hyggelige elvelandsbyen finner du også mange kirker og koselige bindingsverkshus som oser av historie.  For ekstra god utsikt, gå over broen og ta en kaffe på den andre siden av elven!
Vi anbefaler et besøk til slottet Reichsburg Cochem. Besøk det på egenhånd – eller bli med på en tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes om bord) til Reichsburg-slottet, som er bygd på 1100-tallet og troner på en høyde over byen og vinmarkene som ligger tett i tett. Borgen ble ødelagt av franske tropper under Ludvig 14. i 1689. Den ble bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. Du får se hvordan det var å bo på slottet i middelalderen, og det er også utstilt rustninger, våpenskjold og sverd.

Sent på kvelden legger skipet fra kai, med kurs for Koblenz.

Idylliske Cochem i Moseldalen
Dag 5

KOBLENZ OG RÜDESHEIM

Skipet ankrer opp i Koblenz tidlig på morgenen. Etter frokost kan du bli med på en valgfri byvandring (utfluktspakken) med lokal guide i denne hyggelige byen som er over to tusen år gammel.  Retur til skipet for lunsj. Ettermiddagen nytes på soldekket mens skipet seiler langs Rhinen.

Etter Koblenz kalles strekningen «den romantiske Rhinen». Her renner den gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området er oppført på UNESCOs verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Sent på ettermiddagen ankommer vi vinbyen Rüdesheim, som blant annet er kjent for sine flotte bindingsverkshus, mange vinbarer, restauranter og ikke minst «Drosselgasse», gaten som ligger i hjertet av gamlebyen og byr på et yrende folkeliv. Byen er en del av Øvre Mellomrhindalen som i 2002 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Sammen med Christer Berens rusler vi gjennom byen til Georg Breuers Vinothek, der vi skal få smake må noen av vinene til denne produsenten som omtales som en av verdens beste vinprodusenter. Etter vinsmakingen fortsetter vi til fots til Rüdesheimer Schloss, hvor vi får servert en god middag basert på lokale råvarer og med tilhørende viner. Christer loser oss med kunnskap og kløkt gjennom viner og meny, før vi utpå kvelden spaserer tilbake til skipet.

Skipet seiler videre sent på kvelden.

Rüdesheim er selve vinbyen i området.
Dag 6

SPEYER

Vi ankommer Speyer etter frokost og vi skal tilbringe hele dagen i denne hyggelige byen – en av de virkelig gamle tyske byene, med en viktig plass i landets historie. Om du ikke ønsker å delta på utflukten til Heidelberg, er det mye du kan oppleve på egenhånd i denne sjarmerende byen.

Speyer har en vakker gamleby, og det er ganske spektakulært å entre byens historiske sentrum. Du går gjennom en byport med et 55 meter høyt vakttårn; Altpörtel, fra 1300-tallet og byens enorme Kaiserdom St. Maria und St. Stephan i romansk stil, som allerede i år 1981 ble oppført på Unescos liste over Verdensarven.
Altpörtel er åpent for publikum og verd å få med seg. På grunnplanet står fortsatt den vesle døren fra middelalderen, som var mulig å åpne etter at byporten ble stengt på kveldstid – en person av beskjeden størrelse måtte bøye seg ned for å henvende seg, og sto dermed laglig til for hogg, hvis han hadde ondt i sinne.

Vi kan også anbefale byens tekniske museum som har en imponerende samling av mange typer motoriserte fremkomstmidler, som fly, båter, ubåter, og lokomotiv – mange av dem kan man gå inn i. Det finnes også en imponerende romfartsavdeling her, med et ekte romskip, månelandingsbiler og mye historie.

Fra Speyer tilbys det også en interessant tilleggsutflukt (ikke inkludert, kjøpes ombord) til den gamle, sjarmerende universitetsbyen Heidelberg.

Tilbake i god tid før middag om bord. Skipet legger fra kai og seiler videre utpå kvelden.

 

Heidelberg
Dag 7

STRASBOURG OG VINRUTEN I ALSACE

Vi ankommer Strasbourg, som er hovedstaden i den franske regionen Alsace, på morgenen. Alsace grenser mot Tyskland, og er utvilsomt et flott område med en kombinasjon av historie, kultur og vakker natur. I Strasbourg ligger blant annet Europaparlamentet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, men byen er kanskje mest kjent for sin gamle bydel fra middelalderen, kalt Petit France – en sjarmerende bydel med vakre bindingsverkshus og smale kanaler. Her finnes flere fine plasser og bygninger, blant annet den storslåtte gotiske katedralen, Place Gutenberg, og Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer.

Etter frokost blir det byvandring i gamlebyen, før vi fortsetter til vinområdene som ligger sør for Strasbourg.
Dette er Christers dag, og han tar oss med på den kjente «Route du Vin», vinveien i Alsace – som bukter seg forbi vinmarker og historiske vinbyer.

Vi kjører først til middlealderbyen Riquewihr, kjent som en av de vakreste landsbyene i Frankrike. Her står bindingsverkshusene tett i tett, noen av dem datert tilbake til 1500-tallet. Dette er en av de mest populære landsbyene å besøke i dette området, noe man lett kan forstå når man opplever byens sjarm. Vi får tid til å nyte Riquewihr på egenhånd, før vi møtes til en god lunsj på en hyggelig restaurant.

Etter lunsj besøker vi Maison F.E. Trimbach, en vinprodusent som regnes blant de beste i verden. Gårdens legendariske vinmarker har siden 1600-tallet sørget for den rike avlingen, og Trimbach familien er kompromissløse når det gjelder kvalitet. Det er familiens 12. og 13. generasjon som driver gården nå og de lager viner av ypperste klasse. Dette vil Christer fortelle mer om når vi inviteres til å smake på noen av vinene.

Sent på ettermiddagen kjører vi tilbake til Strasbourg og går om bord på skipet. Vi nyter en god middag i skipets restaurant mens cruiset tar fatt på den siste etappen mot Mainz og Tyskland.

 

Gamlebyen i Strasbourg. Som tatt ut av et eventyr.
Dag 8

MAINZ

I løpet av natten har skipet seilt fra Strasbourg til Mainz. Etter en bedre frokost kan du bli med på en valgfri bytur til fots  (utfluktspakken). Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, som også er hjembyen til Johannes von Gutenberg, mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Det er også mulig å besøke Gutenberg Museum.

Resten av dagen er fri til å utforske byen på egenhånd. Kanskje litt shopping, eller et glass med noe godt i fra en av byens fortausrestauranter…?

Vi spiser lunsj og middag om bord. Skipet ligger i Mainz til neste dag.

Gatebilde fra Mainz
Dag 9

MAINZ - NORGE

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og sier farvel til mannskapet.
Et innholdsrikt elvecruise er over, men gode minner og smaker tar vi med oss hjem.

Vi kjører til flyplassen og reiser med KLM via Amsterdam tilbake til Norge. Ankomst Oslo kl.16:30.

Takk for turen og vel hjem!

 

SKIPET

MS Aurora (4*)

Byggeår: 2000 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 4
Passasjerer: 140
MS Aurora kom i drift i 2000. Skipet har fire dekk og 70 lugarer, som alle er utvendige og flere med balkonger. Lugarene har bad med dusj og toalett, hårføner, safe, air condition, telefon og TV. Les mer om lugarkategoriene under.

Delikat og lys restaurant hvor alle måltider serveres.

Tjenester og fasiliteter
• Trådløs internettilgang
• Audio guide for alle landutflukter
• Treningsrom med tredemølle, stasjonær sykkel, vekter, samt «turløype» på ute-dekket
• Bibliotek / leserom, med bøker på flere språk (for det meste engelsk, men også dansk, norsk)
• Suvenirer etc. for salg
• Utvalg av kort og spill tilgjengelig
• Jacuzzi
• Cocktailsalong er åpen fra middag til siste gjest går i seng
• Underholdning av eget «husorkester»

 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway

Lugarene på MS Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superiorlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere

Reisebetingelser

DETTE ER INKLUDERT

 • Fly Norge-Amsterdam/Frankfurt-Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk med ulike retter om bord
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te stasjon for selvbetjening døgnet rundt
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Vinseminar og smakinger med Christer Berens
 • Middag inkludert vin på Rüdesheimer Schloss
 • Byvandring i Strasbourg
 • Utflukt til vinområdene i Alsace og lunsj på en lokal restaurant
 • Lokale guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder med fra Norge
 • Christer Berens som lærer deg om vinens verden

DETTE ER IKKE INKLUDERT

 • Utflukter (se mer info under)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE (5 utflukter) kr 1290 pr. person:

Dag 2 Amsterdam Kanalbåttur
Dag 3 Köln Byvandring
Dag 4 Cochem Byvandring m/vinsmaking
Dag 5 Koblenz Byvandring
Dag 8 Mainz Byvandring og Gutenberg-museet


TIILLEGGSUTFLUKTER
(kan kun kjøpes om bord):

Dag 6 Speyer Utflukt til Heidelberg (70 euro)


TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.