Vincruise på Rhône med Geir Salvesen & Gunnhild Bjørnsti

/ Med edle dråper fra Burgund til Provence

For livsnytere er dette rene drømmeturen! Vi skal seile gjennom et landskap som har inspirert mange store kunstnere mens vi nyter de fineste viner. Tenk å sitte en stjerneklar kveld på dekk og nyte det samme synet som inspirerte Vincent van Gogh til å male «Stjernenatt over Rhône». Det kan bli magisk.

Vi går i land på sjarmerende steder som Mâcon, Tain L`Hermitage og Châteauneuf-du-Pape, navn som klinger fristende i en vinelskers ører. Selvsagt skal vi også innom en rekke vingårder og smake på spesialitetene deres. Enten du allerede er vinkjenner eller ikke har så mye kunnskap om vin (ennå!), så har vi det perfekte reisefølge: Vinekspert Geir Salvesen og vinskribent Gunnhild Bjørnsti vil holde vinsmakinger ombord og dele sin kunnskap med oss. 

Høydepunkter:

  • Gli sakte gjennom den grønne Rhônedalen, fra Chalon-sur-Saône i Burgund til Martigues ved Middelhavskysten.
  • Den imponerende Ardèche-kløften, med den naturskapte kalksteinsbroen Pont d`Arc – en av Frankrikes største naturseverdigheter!
  • Sjarmerende vinlandskap og «vinlandsbyer», som Châteauneuf- du-Pape, Beaujolais og Burgund
  • Vinsmakinger med våre vineksperter Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti
  • Seks utflukter inkludert
  • Helpensjon og drikkevarer inkludert om bord
  • Spesialtilpassede viner til middagene
  • Kun for Escape Travels gjester fra Norge og Sverige
  • Og selvsagt mye god mat, gode viner, og godt selskap!
Last ned reiseprogram
  • Pris fra 17 480,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 11.10.2020 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 6 dager
  • Helpensjon om bord er inkludert
  • Drikkevarer inkludert
  • Utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 11.10.2020
  • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 6 dager
  • Priser fra 17 480,-
  • Vin blir helt i glass
  • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
  • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
  • MS-Van-Gogh-Rhone-Croisi
  • Ms Van Gogh Croisi
  • Lunsj med laks på MS Van Gogh, Croisi Europe

Våre vineksperter

  • Geir Salvesen

    Geir er journalist, forfatter og vinekspert, og har bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Gjennom jobben sin har Geir besøkt de fleste vinområdene i verden. Les mer om Geir her.

  • Gunnhild Bjørnsti

    Gunnhild er reisejournalist, foredragsholder, blogger og vinskribent for magasinet Tara. Hun er også utdannet vinkelner ved Kulinarisk Institutt. Les mer om Gunnhild her.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge – Chalon-sur-Saône

Vi flyr til Lyon om morgenen. Ved ankomst blir vi møtt og kjørt til skipet som ligger i Chalon-sur-Saône, to timers kjøretur nord for Lyon. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugaren. Deretter er det tid for en velkomstdrink, presentasjon av mannskapet og middag. Skipet ligger til kai i Chalon-sur-Saône over natten.

Vindruer
Dag 2

Chalon-sur-Saône – Mâcon – Lyon

Beaujolais, vinproduksjonens hemmeligheter og Lyon by night!

Velkommen til vinverdenen! Etter frokost kjører vi gjennom vinmarkene i Burgund, og vi skal nå lære mer om vinproduksjonens komplekse og fascinerende kunst. Kanskje får vi innblikk i noen vel bevarte hemmeligheter?

Langs veien ligger kjente vinområder på rekke og rad: Meursault, hvor de første vinmarkene ble anlagt og Volnay, hvor vinmarkene ligger på kalkgrunn og gir noen av de fineste vinene i Côte de Beaune. Vi passerer også Pommard, tidligere drevet av religiøse samfunn fra middelalderen som produserte kraftige rødviner med mye garvesyre.

Vi skal naturligvis på vinsmaking også denne formiddagen. I dette området er de hvite vinene som oftest laget på chardonnaydruer og de røde på pinot noir. Skipet har i mellomtiden seilt til Tournos, hvor vi går om bord før vi seiler videre mot Mâcon, Chalon-sur-Saônes pittoreske hovedsete.

Etter lunsj står Beaujolais på programmet. Navnet kommer opprinnelig fra lordene av Beaujeu, som eide disse vinmarkene frem til 1400-tallet. Vi besøker den velkjente «vinlandsbyen» George Duboeuf og får lære mer om vinproduksjonens edle kunst. Vi vender tilbake til skipet i Trévoux. Mens vi spiser middag seiler skipet til Lyon, hvor vi kan nyte synet av den vakkert opplyste gamlebyen.

Burgund
Dag 3

Lyon – Tain L`Hermitage – Viviers

Lær om vin, drikk kortreist Côtes du Rhône-vin og nyt naturen

Neste morgen kan du glede deg over den vakre utsikten mens vi passerer velrenommerte vingårder som Côte-Rôties, Condrieu, Château Grillet og St. Joseph. Du får også lære mer om Rhônedalens viner sammen med Geir og Gunnhild.

Etter lunsj ankommer vi den lille byen Tain L`Hermitage, kjent for sine vakre åser kledd med vinranker – og ikke minst Côtes du Rhône-viner. Rødvinene her produseres på Syrah-druen, mens de hvite produseres på Marsanne og/eller Roussanne. Også her skal vi selvsagt besøke en lokal vingård for å smake på de kortreiste vinene før vi seiler videre. Middag serveres om bord mens vi seiler videre mot middelalderbyen Viviers. Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Viviers
Dag 4

Viviers – Chateauneuf-du-Pape – Avignon

Pavens nye slott og Frankrikes mest imponerende kløft!

I dag står området Vivarais for tur, som ligger på St Remèze og Orgnac l’Aven-platået. På veien kommer vi til et skikkelig høydepunkt: Ardèche-kløften – et naturreservat og en av Frankrikes største naturseverdigheter! Kløften er imponerende med bratte klipper, der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen – Pont d`Arc. Kløften har også flere store kalksteinsgrotter, Aven d`Orgnac er den mest kjente.

Vel fremme i Vivarais skal vi naturligvis også skal smake på noen fine årgangsviner. Vi får prøve både rødvin og rosévin med en forfriskende bouquet. Skipet har i mellomtiden seilt til Saint-Etienne-des-Sorts, hvor vi går om bord igjen. 

Mens vi spiser lunsj, seiler skipet mot Châteauneuf-du-Pape, regionen som produserer den mest prestisjefylte vinen rundt i Middelhavet. Det produseres også mer vin her enn i hele den nordlige Rhône-regionen til sammen, så dette må være en vinelskers lille mekka. Vi rusler en tur i den hyggelige landsbyen med navn som direkte oversatt betyr «Pavens nye slott» før vi selvsagt skal smake på de lokale vinene. Châteauneuf-du-Pape er spesielt kjent for sine røde viner, dominert av Grenache-druer.

Vi seiler videre mot Avignon om kvelden mens vi spiser middag om bord.

Pont d'Arc i Ardéchekløften er en bro naturen har laget selv.
Dag 5

Avignon – Martigues

Sjarmerende fiskerlandsby og pavebyen

Skipet kaster loss tidlig på morgenkvisten og seiler mot Martigues. Underveis vil Geir og Gunnhild holde nok en vinsmaking, hvor de tar for seg områdets viner.

Om ettermiddagen ankommer vi Martigues, hvor vi skal på utflukt til den pittoreske fiskerlandsbyen Cassiskjent for sine klipper og kalksteinsformasjoner samt hvite, tørre viner. Cassis er en liten perle med en livlig havnepromenade, her er det masse kafeer, restauranter og folkeliv. Visste du forresten at Winston Churchill pleide  å komme til Cassis for å male? Byen er også blitt beskrevet som «St. Tropez for 50 år siden», så den er verdt et besøk! Her skal vi også innom en av de beste lokale vinprodusentene for å smake litt på det de har å tilby.

Om kvelden pynter vi oss til festaften om bord. Våre vineksperter presenterer kveldens utvalgte viner, deretter er det bare å nyte! Etter middagen er det underholdning i loungen, mens skipet ligger ved kai i Martigues over natten.

Cassis
Dag 6

Martigues – Norge

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet og mannskapet om bord. Busstransport til flyplassen i Marseille, en kjøretur på cirka 30 minutter. Fly tilbake til Norge, med mellomlanding underveis. Vi håper du har mange gode minner med i bagasjen, og at du nå kan enda litt mer om vinens historie og smaker enn du kunne for fem dager siden.

Takk for turen!

Crewet på MS Van Gogh, Croisi: kaptein Wesley, cruisemanager Anis, kokken René og overkelner Kamal.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

    • Fly Oslo–Lyon/ Marseille–Oslo
    • Flyskatter og havneavgifter
    • Transport mellom flyplass og skip
    • Fem netters cruise i utvendig lugar
    • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
    • Drikkevarer (se eget punkt om drikkepakke)
    • Seks utflukter inkludert
    • Underholdning i salongen
    • Utflukter og vinsmakinger iht program
    • Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti med som reiseledere fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

    • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
    • Drikkevarer utover det som er spesifisert
    • Avbestillings- og reiseforsikring

VINPAKKE

En vinpakke med spesielt utvalgte kvalitetsviner til alle lunsjene (3 retter) og middagene (4 retter) om bord er inkludert i prisen. Du vil da bli servert ett glass av nøye utvalgte, lokale kvalitetsviner til forrett og hovedrett. Det er også mulig å bestille vin fra vinlisten om bord, hvis man heller ønsker det (ikke inkludert). Vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten) er også inkludert.

TIPS

Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 40 pr. gjest til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

SKIPET

MS Van Gogh 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1999, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 105

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken. Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong