Vintur på øverste hylle i Chile og Argentina

/ Bli med vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti på kulinarisk vintur til Sør-Amerika!

 

  • Salvesen & Bjørnsti sørger for  inspirerende faglig innhold og møter med lokale vinmakere på begge sider av Andesfjellene
  • Opplev Santiago, Chiles vakre metropol ved foten av Andesfjellene
  • Bli med til Valparaiso og Viña del Mar, to stemningsfulle kystbyer
  • Kryss Andesfjellene fra vest til øst ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell
  • Den argentinske vinhovedstaden Mendoza byr på god mat og drikke
  • Buenos Aires – tangoens elegante vugge og en hovedstad med stor sjel

Tema for denne turen er kvalitetsviner i Chile og Argentina. Vi tar deg med til noen av de beste vingårdene på begge sider av Andesfjellene. Her har kombinasjonen av klima, lang erfaring og ypperlig håndverk skapt vin som helt klart hevder seg i konkurranse med franske og italienske konkurrenter! De to nabolandene ligger tett sammen, kun adskilt av de majestetiske Andesfjellene. Fra Chile krysser vi grensen ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell på nesten 7000 m, og kjører ned på andre siden til den vakre byen Mendoza i Argentina. Herfra flyr vi til pulserende Buenos Aires, hvor vi tilbringer de siste dagene før vi tar fatt på hjemreisen. 

CHILE
Chile er et langstrakt land med 4300 kilometer kystlinje og et landområde som ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Landet er kun to kilometer bredt på det smaleste og strekker seg fra verdens tørreste ørken i nord til et av verdens våteste fjellområder i syd. Hovedstaden Santiago de Chile er en elegant metropol med et rikt kulturtilbud og aktivt uFteliv. Her finner du staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. Det chilenske «lynnet» er utpreget kreativt og innstilt på handel – de kalles ikke sjelden for «Sør-Amerikas engelskmenn».

ARGENTINA
Argentina er over ni ganger større enn Norge. En uendelig pampas og store fjellområder gjør at landet er sparsomt befolket med «bare» 37 millioner innbyggere. Størstedelen av landets innbyggere i dag har europeiske røtter, de fleste fra Italia og Spania. Av alle land i Sør Amerika er derfor Argentina det land som er mest europeisk. Hovedstaden Buenos Aires ligger flott til ved den brede floden Rio de la Plata, som munner ut i Atlanterhavet 150 kilometer øst for byen. Lange brede bulevarder, storslåtte paléer, smale trange gater, elegante forretningsstrøk og grønne parker har gitt byen tilnavnet «Sør-Amerikas Paris». Fasadene er vakre, det er flotte ting å kjøpe, prisene er lave, og biffen smaker fortreffelig.

Last ned reiseprogram
Reiseleder og foredragsholder
Geir Salvesen
Reiseleder og foredragsholder
Gunnhild Bjørnsti

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger