Vintur på øverste hylle i Chile og Argentina

/ Bli med vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti på kulinarisk vintur til Sør-Amerika!

 

 • Salvesen & Bjørnsti sørger for  inspirerende faglig innhold og møter med lokale vinmakere på begge sider av Andesfjellene
 • Opplev Santiago, Chiles vakre metropol ved foten av Andesfjellene
 • Bli med til Valparaiso og Viña del Mar, to stemningsfulle kystbyer
 • Kryss Andesfjellene fra vest til øst ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell
 • Den argentinske vinhovedstaden Mendoza byr på god mat og drikke
 • Buenos Aires – tangoens elegante vugge og en hovedstad med stor sjel

Tema for denne turen er kvalitetsviner i Chile og Argentina. Vi tar deg med til noen av de beste vingårdene på begge sider av Andesfjellene. Her har kombinasjonen av klima, lang erfaring og ypperlig håndverk skapt vin som helt klart hevder seg i konkurranse med franske og italienske konkurrenter! De to nabolandene ligger tett sammen, kun adskilt av de majestetiske Andesfjellene. Fra Chile krysser vi grensen ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell på nesten 7000 m, og kjører ned på andre siden til den vakre byen Mendoza i Argentina. Herfra flyr vi til pulserende Buenos Aires, hvor vi tilbringer de siste dagene før vi tar fatt på hjemreisen. 

CHILE
Chile er et langstrakt land med 4300 kilometer kystlinje og et landområde som ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Landet er kun to kilometer bredt på det smaleste og strekker seg fra verdens tørreste ørken i nord til et av verdens våteste fjellområder i syd. Hovedstaden Santiago de Chile er en elegant metropol med et rikt kulturtilbud og aktivt uFteliv. Her finner du staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. Det chilenske «lynnet» er utpreget kreativt og innstilt på handel – de kalles ikke sjelden for «Sør-Amerikas engelskmenn».

ARGENTINA
Argentina er over ni ganger større enn Norge. En uendelig pampas og store fjellområder gjør at landet er sparsomt befolket med «bare» 37 millioner innbyggere. Størstedelen av landets innbyggere i dag har europeiske røtter, de fleste fra Italia og Spania. Av alle land i Sør Amerika er derfor Argentina det land som er mest europeisk. Hovedstaden Buenos Aires ligger flott til ved den brede floden Rio de la Plata, som munner ut i Atlanterhavet 150 kilometer øst for byen. Lange brede bulevarder, storslåtte paléer, smale trange gater, elegante forretningsstrøk og grønne parker har gitt byen tilnavnet «Sør-Amerikas Paris». Fasadene er vakre, det er flotte ting å kjøpe, prisene er lave, og biffen smaker fortreffelig.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 32 680,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 17.03.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
Reiseleder og foredragsholder
Geir Salvesen
Reiseleder og foredragsholder
Gunnhild Bjørnsti

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.03.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 32 680,-
 • Chile Santiago Andes
 • Colorful Valparaiso
 • Argentina-vin
 • Buenos Aires La Boca Argentina
 • Buenos Aires Argentina
 • Vin blir helt i glass
 • Vin vindruer
 • vin mennesker
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

SØNDAG 17. MARS - AVREISE FRA NORGE

Fra Gardermoen flyr vi med Air France om ettermiddagen* til Paris, hvor vi går om bord i flyet som tar oss over Atlanteren med kurs for Chile. På flyet blir det servert et varmt måltid om kvelden. (Flymat)

Dag 2

MANDAG 18. MARS - ANKOMST TIL CHILE

Etter en natt på flyet får vi servert frokost før vi lander i hovedstaden Santiago de Chile om formiddagen lokal tid (minus 4 t). Her venter bussen som tar oss inn til sentrum. Vi tar en kort rundtur i bydelene Bellavista og Providencia for å orientere oss litt i landskapet og spiser lunsj på en lokal restaurant, før turen går til vårt hotell i sentrum av Santiago hvor vi skal bo i fire netter. Etter å ha slappet av litt på hotellet etter den lange reisen, tar vi en rusletur i byen og reiseleder tar oss med til et sted hvor vi kan nyte vår første middag på Sør-Amerikansk grunn. (Flymat og lunsj)**

Dag 3

TIRSDAG 19. MARS - SANTIAGO OG VINSMAKING HOS ODFJELL

I dag skal vi gjøre oss bedre kjent i Santiago. Byen ligger på 520 moh. ved foten av Andesfjellene – med et bakteppe av snødekte fjell. Hovedgaten, den brede Avenida O’Higgins, går tvers gjennom byen. Plaza de Armas er omgitt av praktbygninger som domkirken, erkebispegården og justispalasset. Vi besøker det nasjonale museet til minne om forfølgelsene under Pinochet og ser statuen av presidenten Salvador Allende utenfor regjeringspalasset La Moneda. Allende omkom (ble myrdet?) da palasset ble stormet 11. september 1973. Fra høydedraget Cerro Cristóbal får vi vakker utsikt til fjellkjeden i øst og byen som breier seg ut i dalføret vest for Andesfjellene. Det blir tilrettelagt for lunsj og om ettermiddagen skal vi besøke den norske vingården Odfjell som ligger i Maipo-dalen ca 30 km sørvest for byen. Her har den norske skipsrederen Dan Odfjell fra Bergen bygd opp en vingård som produserer førsteklasses viner. Vi får omvisning på gården og smaker på noen av husets viner.  Tilbake i Santiago tilbyr reiselederne felles middag på en av byens bedre restauranter (ikke inkludert) for dem som har lyst til å avslutte dagen sammen. (Frokost)

Dag 4

ONSDAG 20. MARS - VINGÅRDENE CONCHA Y TORO OG SANTA RITA

Dagen er viet til gode viner. Concha y Toro er Sør-Amerikas største eksportør av vin, og blant verdens ti største vinprodusenter. Vingården ble grunnlagt av Don Melchor Concha y Toro i 1883. Deres mest solgte vin er «Casillero del Diablo», mens «Don Melchor»-vinene regnes som de beste. Vi besøker vinmarkene og den berømte kjelleren før vi får smaksprøver og avslutter besøket med en velsmakende lunsj. Deretter går turen til Viña Santa Rita som ligger ti minutter unna. Vingården er blant Chiles eldste og den mest populære vinen herfra heter «Vino 120». Den skriver seg til 120 helter fra frigjøringskrigen mot Spania som under kommando av general O’Higgins var forlagt på Santa Rita. Vi får omvisning og smaksprøver før vi returnerer til hotellet i Santiago. Også i kveld blir det tilbud om felles middag på byen. (Frokost og lunsj)

Dag 5

TORSDAG 21. MARS - VALPARAISO OG VIÑA DEL MAR

Etter frokost skal vi på utflukt til Valparaiso, Chiles største havneby. På veien dit gjør vi stopp for vinsmaking på vingården Casona Veramonte i Casablanca-dalen. I Valparaiso blir det byrundtur. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og er både spennende og sjarmerende. Den hører til blant verdens mest kuperte byer, og har mange «klatrende» trikker à la Fløibanen. Det er en fascinerende fasett av trapper, bratte gater og fargerike hus som klamrer seg til de bratte åskantene. Vi vandrer i fargerike omgivelser øverst i byen og spaserer ned til torget og havnen. Lunsj er neste stopp før vi skal besøke den sjarmerende nabobyen Viña del Mar, også kalt Hagebyen. Dette er Chiles mest populære badested. I kveldingen er vi tilbake på vårt hotell i Santiago. De som har lyst kan i kveld bli med reiselederne på byens beste vinbar og -restaurant Barrica 94 (ikke inkludert). Her får vi besøk av en vinmaker fra Montes som vil holde foredrag og gi oss smaksprøver. (Frokost og lunsj) 

Dag 6

FREDAG 22. MARS - OVER ANDESFJELLENE TIL MENDOZA I ARGENTINA

I dag opplever vi bokstavelig talt et av høydepunktene på reisen. Vi forlater Santiago med buss tidlig om morgenen. Fra metropolen snirkler veien seg oppover mot fjellovergangen på litt over 3200 meter. Utsikten er fantastisk mot majestetiske Andes i alle sin vakre fargeprakt. På klare dager kan man se toppen av fjellet Aconcagua som rager nesten 7000 meter over havet. Turen tar 7-8 timer, avhengig av kø ved grensepassering og trafikk. Vi stopper noen ganger underveis for å nyte det storslagne landskapet, kjøpe oss litt å spise og strekke på bena. Etter en fin tur og mange flotte synsinntrykk både i Chile og Argentina, kommer vi frem til Hotel NH Cordillera som ligger sentralt til i Mendoza, ved den østlige foten av den mektige fjellkjeden. Som vanlig legger reiselederne til rette for felles middag for dem som ønsker det. (Frokost)

Dag 7

LØRDAG 23. MARS - MENDOZA MED VINGÅRDENE CATENA ZAPATA OG TRAPICHE

Mendoza er Argentinas vinhovedstad. I ly av Andesfjellene på 750 meters høyde er klimaet perfekt for vindruer. Tørr og kjølig vinter kombinert med varm og fuktig sommer gir gode vekstforhold, store avlinger og førsteklasses kvalitet. Vi starter med besøk på Bodega Catena Zapata som ligger en halvtime sør for byen og ble grunnlagt av den italienske immigranten Nicola Catena i 1902. Gården er kjent for utmerket vin og sin karakteristiske Maya-inspirerte pyramidebygning. Her blir det omvisning og smaking. Så legger vi til rette for lunsj før vi om ettermiddagen skal besøke Bodegas Trapiche like øst for Mendoza sentrum, grunnlagt i 1883. Sen ettermiddagen er vi tilbake på hotellet. Reiselederne inviterer til en rusletur i sentrum og legger til rette for middag på en av byens restauranter om kvelden for dem som har lyst. (Frokost)

Dag 8

SØNDAG 24. MARS - BODEGA Y CAVAS DE WEINERT

Etter frokost går turen i dag til en annen av Mendozas vingårder, Bodega y Cavas de Weinert. Hovedbygningen her er et staselig herskapshus. Vi får innblikk i visjonene og filosofien bak et av Argentinas prestisjemerker, og topper selvsagt besøket med smaken av Weinerts premiumsviner. Weinert lager de beste Malbec-vinene på den sørlige halvkule i en mer utviklet stil enn mange andre. Det blir lunsj på vingården og tidlig ettermiddag er vi tilbake på hotellet. Det blir fritid og anledning til å benytte hotellets fasiliteter og basseng. Om kvelden blir det som vanlig anledning til å spise samlet. (Frokost og lunsj)

 

Vindruer
Dag 9

MANDAG 25. MARS - BESØK HOS CLOS DE LOS SIETE OG ZUCCARDI

Halvannen time sør for Mendoza, i Uco-dalen i nærheten av byen Tunuyán, skal vi i dag besøke Clos de los Siete, også kjent som Bodega Rolland. Franskmannen Michel Rolland fra Pomerol i Bordeaux er verdenskjent for sine gode viner og har bygd opp et moderne anlegg her i den fruktbare Uco-dalen. Her er det flotte bygninger som er bygget inn i skråningen og med vakker utsikt til snødekte fjelltopper, og vi får smaksprøver på viner som er etterspurt over hele verden. Vi spiser også dagsens lunsj her på Clos de los Siete. Om ettermiddagen står fremgangsrike Zuccardi for tur, – en prisbelønnet argentinsk produsent med flott vinanlegg. Zuccardi ligger like øst for Mendoza og det blir tid til en liten lur i bussen på veien dit. Etter nok en runde med smaksprøver på argentinske kvalitetsviner, returnerer til Mendoza og regner med å være tilbake på hotellet i 5-6-tiden om ettermiddagen. (Frokost og lunsj)

 

Dag 10

TIRSDAG 26. MARS - BUENOS AIRES MED SIGHT-SEEING

Fra Mendoza til Buenos Aires er det hundre endeløse mil over pampasen. Da er det godt å kunne sette seg om bord i et innenriksfly og gjøre unna turen på drøyt halvannen time. Vi lander i Buenos Aires om formiddagen og går om bord i bussen som tar oss inn til Hotel 725 Continental i hjertet av den argentinske metropolen. Dersom rommene er klare, sjekker vi inn med det samme. I motsatt fall tar vi en tur ut i gågaten som bærer navnet «Florída» (med trykk på nest siste stavelse), og ender opp i Puerto Madero hvor vi skal spise lunsj. Etterpå blir det sightseeing  i denne storslåtte byen. Vi starter i bydelen Palermo nord for sentrum. Videre til elegante Recoleta, kjent for sin italienske og franske arkitektur og stort butikk- og restauranttilbud. Her besøker vi den berømte kirkegården hvor Evita Peron ligger gravlagt. Så går turen til sentrumsområdet som vitner nasjonens fødsel, og videre til det berømte og fargerike La Boca-distriktet. Vi tar også med oss San Telmo som er den eldste av bydelene i Buenos Aires og kjent for sine mange antikvitetsbutikker. Om kvelden inviterer reiselederne på en vinbar-runde for de som har lyst, for eksempel til Sucre og Grand Cru. Hvis du heller har lyst til å oppleve et feiende tango-show med middag og vin på «La Ventana», legger reiseleder også til rette for det! (Frokost og lunsj)

 

Dag 11

ONSDAG 27. MARS - FRIDAG I BUENOS AIRES

Det er mange muligheter på en fridag i Buenos Aires, og ønskene er helt sikkert forskjellige. Reiselederne vil legge til rette og komme med forslag til gjøremål og aktiviteter. Det er gode muligheter for shopping, og spesielt klær og skinnprodukter er billig. Mange restauranter og hyggelig liv i gatene, inviterer til å rusle rundt i byen. Kanskje noen vil besøke det berømte operahuset Teatro Colón? Og kanskje noen vil ta en dagstur over Rio de La Plata til byen Colonia i nabolandet Uruguay? I kveld inviterer reiselederne de som har lyst til en av Buenos Aires’ aller beste  biff-restauranter: La Brigada Steak House serverer kjøtt og vin fra øverste hylle, her er det virkelig en mulighet til å smake på det ypperste fra det argentinske kjøkken, både når det gjelder biff og vin! Det blir en verdig avslutning på store opplevelser i Chile og Argentina. (Frokost) 

Dag 12

TORSDAG 28. MARS - HJEMREISEDAG

Vi er kommet til dagen for hjemreise til Norge. Vi skal reise med Air France og flyet letter om ettermiddagen. Det betyr at vi må reise fra hotellet ca kl. 11:00 for å være framme i god tid på Ezeiza-flyplassen som ligger en liten times kjøretur fra vårt hotell. Det betyr igjen at det blir tid til en liten bytur for den som ønsker det.  (Frokost)

Dag 13

FREDAG 29. MARS - HJEMREISEDAG

Vi lander i Paris om morgenen og reiser videre til Oslo og lander på Gardermoen* midt på dagen.

* Flytider fremkommer ved påmelding, og evt. endringer i flytider er alltid oppdatert på «Min side» som aktiveres ved påmelding.

** Inkluderte måltider er oppgitt i parentes etter hvert dagsprogram. Måltider som ikke er inkludert blir tilrettelagt, og de som ønsker det kan spise sammen med reiselederne.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly med Air France Oslo/Santiago og retur Buenos Aires/Oslo
 • Flyskatter kr 3 095,- (kan endres)
 • Fly Mendoza/Buenos Aires med LATAM inkl. flyskatter
 • Innkvartering i 11 netter på hoteller i god turistklasse
 • Frokost hver dag og lunsj/middag som beskrevet i programmet
 • Mat på flyene ifølge flyselskapenes aktuelle policy (med forbehold om endring)
 • Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet i programmet
 • All transport ifølge programmet
 • Engelsktalende guide på lokal sightseeing
 • Norske reiseledere

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Drikkevarer til en del inkluderte måltider
 • Tips til sjåfører og lokale guider, beregnet til EUR 75,- pr. person
 • Avbestillings- og reiseforsikring

HOTELLER
Santiago: Hotel Galerías www.hotelgalerias.cl
Mendoza: Hotel NH Cordillera 
Buenos Aires: Hotel 725 Continental

Forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til Chile eller Argentina. NB: Husk maskinlesbart pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Helse og vaksine
Ingen vaksiner er påkrevd for innreise til Chile eller Argentina. Men det er likevel fornuftig å være hensiktsmessig vaksinert.  Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Shopping
Chile og Argentina er ikke et land man reiser til for å shoppe, men det finnes rikt utvalg av klær og sko til hyggelige priser både i Santiago og Buenos Aires. Gode viner får vi god anledning til å kjøpe, men her pådrar vi oss fort både et transport- og kvoteproblem.

Klima og klær
Mars er ettersommer på den sørlige halvkule. Vanligvis er det godt og varmt vær på denne tiden og man kan gå i lette bomullsklær. Det er ikke noen kleskode for restaurantbesøk og middager. Vanlig pent fritidstøy er OK. Husk gode tursko med godt grep (gjerne joggesko). Vi anbefaler å ta med en regnjakke eller paraply sikkerhets skyld.

Mat
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten». Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Reiselederne vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og tilby felles bespisning til måltider som ikke er inkludert.

Tipsing
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. Reiseleder hjelper til ved å samle inn og fordele tips underveis på turen slik at den enkelte ikke trenger å tenke mer på dette. Slik tips utgjør EUR 75,- pr. person. Fint om alle å ha dette beløpet klart i sedler av ulik størrelse ved reisens start. Evt. tips til værelsespiker og servitører på restauranter er ikke inkludert i dette beløpet.

Mer praktisk informasjon kommer sammen med avreisedokument i god tid før avreise.

Ekteparet Bjørnsti & Salvesen

Faglig reiseleder

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert med bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Han har forfattet 15 bøker om vin og mat og har besøkt de fleste vinområdene i verden.

Gunnhild Bjørnsti er reisejournalist, foredragsholder, blogger og vinskribent for magasinet Tara. Hun er gift med Geir Salvesen.