Vintur på øverste hylle i Chile og Argentina med Geir Salvesen & Gunnhild Bjørnsti

/ Med vinekspertene Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti på kulinarisk vintur til Sør-Amerika!

Dette er drømmereisen for eventyrlystne vinelskere! Tema for denne turen en kvalitetsviner i Chile og Argentina, og vi tar deg med til noen av de beste vingårdene på begge sider av Andesfjellene.

Gled deg til:

 • Santiago, Chiles vakre metropol ved foten av Andesfjellene
 • Havnebyen Valparaíso, med sine «klatrende» trikker og badebyen Viña del Mar ved Stillehavet – Chiles mest populære badested
 • Kryss Andesfjellene ved foten av Aconcagua, kontinentets høyeste fjell, og inn i Argentina. Dagens utsikt blir majestetisk!
 • Den argentinske vinhovedstaden Mendoza med utsøkt mat og drikke
 • Buenos Aires – tangoens elegante vugge og hovedstad med varm sjel
 • Salvesen og Bjørnsti har håndplukket lokale vinmakere på begge sider av Andesfjellene med utsøkte viner, og de sørger også for inspirerende faglig innhold

Chile og Argentina har viner som helt klart hevder seg i konkurranse med sine franske og italienske konkurrenter. De to landene ligger tett sammen, kun adskilt av de majestetiske Andesfjellene. Vi starter i Chile og krysser Andesfjellene over til den vakre vinbyen Mendoza i Argentina. Herfra flyr vi til pulserende Buenos Aires hvor vi tilbringer de siste dagene før vi tar fatt på hjemreisen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 36 680,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.11.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
Reiseleder og foredragsholder
Geir Salvesen
Reiseleder og foredragsholder
Gunnhild Bjørnsti

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.11.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 36 680,-

CHILE
Chile er et langstrakt land med 4300 kilometer kystlinje og et landområde som ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Landet er kun to kilometer bredt på det smaleste og strekker seg fra verdens tørreste ørken i nord til et av verdens våteste fjellområder i syd.

Hovedstaden Santiago de Chile er en elegant metropol med et rikt kulturtilbud og aktivt uteliv. Her finner du staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. Det chilenske «lynnet» er utpreget kreativt og innstilt på handel – de kalles ikke sjelden for «Sør-Amerikas engelskmenn».

Santiago de Chile – fantastisk beliggenhet!

ARGENTINA
Argentina er over ni ganger større enn Norge. En uendelig pampas og store fjellområder gjør at landet er sparsomt befolket med «bare» 37 millioner innbyggere. Størstedelen av landets innbyggere i dag har europeiske røtter, de fleste fra Italia og Spania. Av alle land i Sør Amerika er derfor Argentina det land som er mest europeisk.

Hovedstaden Buenos Aires ligger flott til ved den brede floden Rio de la Plata, som munner ut i Atlanterhavet 150 kilometer øst for byen. Lange brede bulevarder, storslåtte paléer, smale trange gater, elegante forretningsstrøk og grønne parker har gitt byen tilnavnet «Sør-Amerikas Paris». Fasadene er vakre, det er flotte ting å kjøpe, prisene er lave, og biffen smaker fortreffelig.

 

Gatetango i La Boca-distriktet i Buenos Aires.

 • Colorful Valparaiso
 • Argentina-vin
 • Argentina Buenos Aires tango
 • Buenos Aires La Boca Argentina
 • Buenos Aires Argentina
 • vin mennesker
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

MANDAG 16. NOVEMBER - AVREISE FRA NORGE

Fra Gardermoen flyr vi med Air France om ettermiddagen* til Paris, hvor vi går om bord i flyet som tar oss over Atlanteren med kurs for Chile. På flyet blir det servert et varmt måltid om kvelden. (Flymat)

Santiago med de mektige Andesfjellene i bakgrunnen.
Dag 2

TIRSDAG 17. NOVEMBER - ANKOMST TIL CHILE

Etter en natt på flyet får vi servert frokost før vi lander i hovedstaden Santiago de Chile om formiddagen lokal tid (minus 5 t). Her venter bussen som tar oss inn til sentrum. Vi tar en kort rundtur i bydelene Providencia og Las Condes for å orientere oss litt i landskapet og spiser lunsj på en lokal restaurant, før turen går til Hotell Almacruz (ex Galerias) i sentrum av Santiago hvor vi skal bo i to netter. Etter å ha slappet av litt på hotellet etter den lange reisen, tar vi en rusletur i byen. Om kvelden kan de som vil slå følge med reiseledere Gunnhild & Geir på middag i hotellrestauranten. (Flymat og lunsj)**

Motiv fra sentrum i Santiago de Chile
Dag 3

ONSDAG 18. NOVEMBER - SANTIAGO OG VINSMAKING PÅ SANTA RITA VINGÅRD

I dag skal vi gjøre oss bedre kjent i Santiago. Byen ligger på 520 meter ved foten av Andesfjellene med et bakteppe av snødekte krystaller. Hovedgaten, den brede Avenida O’Higgins, går tvers gjennom byen. Plaza de Armas er omgitt av praktbygninger som domkirken, erkebispegården og justispalasset. Vi besøker det nasjonale museet til minne om forfølgelsene under Pinochet og ser statuen presidenten Salvador Allende utenfor regjeringspalasset La Moneda. Han omkom da palasset ble stormet 11. september 1973. Fra høydedraget Cerro Cristóbal får vi vakker utsikt til fjellkjeden i øst og byen som breier seg ut i dalføret vest for Andesfjellene. Deretter går turen til Viña Santa Rita som ligger ti minutter unna. Vingården er blant Chiles eldste og den mest populære vinen herfra heter «Vino 120». Den skriver seg til 120 helter fra frigjøringskrigen mot Spania som under kommando av general O’Higgins var forlagt på Santa Rita. Vi får omvisning og smaksprøver og lunsj på restaurant Doña Paula (som er blitt kåret til den beste vingårdsrestauranten i Chile), før vi returnerer til hotellet i Santiago. Om kvelden foreslår Geir middag på den fasjonable vinbaren og restauranten Barrica 94 i det trendy Bellavista-området i Santiago. (Frokost og lunsj)

Dag 4

TORSDAG 19. NOVEMBER - VALLE DE COLCHAGUA OG VINGÅRDEN ZEN-MONTES

I dag blir det noen timer i buss, men Chile er et langstrakt land og bussen er komfortabel og da får vi også sett det vakre, bølgende landskapet og vinmarkene som ligger rundt en av Chiles mest kvalitetsbevisste vinprodusenter i Colchagua; Zen-Montes. Der skal vi spise lunsj på Fuegos de Apalta, som blir drevet av en av Sør-Amerikas mest kjente kokker; Francis Mallman. Turen til Zen-Montes er beregnet til ca 3 timer, avhengig av trafikkbildet. Etter vinsmaking og lunsj sjekker vi inn på Hotel Santa Cruz Plaza hvor vi også har kveldens middag inkludert. (Frokost, lunsj og middag)

Fint å lære noen triks før vi skal besøke vingårdene.
Dag 5

FREDAG 20. NOVEMBER - VALPARAISO OG VIÑA DEL MAR

Etter frokost skal vi på utflukt til Valparaiso, Chiles største havneby. Vi kjører kystveien og passerer byen San Antonio som er den nye havnebyen som nå bygges ut. I Valparaiso blir det byrundtur. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og er både spennende og sjarmerende. Den hører til blant verdens mest kuperte byer, og har mange «klatrende» trikker à la Fløibanen. Det er en fascinerende fasett av trapper, bratte gater og fargerike hus som klamrer seg til de bratte åskantene. Vi vandrer i pittoreske omgivelser øverst i byen og satser på å ta en av trikkene ned til torget og havnen. Neste stopp er restaurant Tierra de Fuego i den nærliggende og sjarmerende byen Viña del Mar, også kalt Hagebyen. Dette er Chiles mest populære badested. Vi sjekker inn på Hotel San Martín Pullman. Kvelden er fri, men Geir har restaurant-tips. (Frokost og lunsj) 

Motiv fra Valparaiso ved Stillehavet.
Dag 6

LØRDAG 21. NOVEMBER- OVER ANDESFJELLENE TIL MENDOZA I ARGENTINA

I dag opplever vi bokstavelig talt et av høydepunktene på reisen. Vi forlater lavlandet med buss tidlig morgen og tar fatt på veien som snirkler seg oppover mot fjellovergangen på litt over 3200 meter. Utsikten er fantastisk med det majestetiske Andes i alle sine utrolige farger. På klare dager kan man se toppen av fjellet Aconcagua som rager nesten 7000 meter over havet. Turen tar 7-8 timer, avhengig av kø ved grensepassering og trafikk. Vi stopper noen ganger underveis for å nyte det storslagne landskapet og få tid til toalettbesøk. Vi legger til rette for en kjapp lunsj på grensekafeen til Argentina (ikke inkludert). Etter en fin dag og mange synsinntrykk kommer vi frem til Hotel Amerian som ligger sentralt til i Mendoza, ved den østlige foten av den mektige fjellkjeden. Reiselederne inviterer til en rusletur i sentrum og legger til rette for middag på en av byens restauranter om kvelden for dem som måtte ønske dette. (Frokost)

Dag 7

SØNDAG 22. NOVEMBER - MENDOZA MED VINSMAKING PÅ TRAPICHE

Mendoza er Argentinas vinhovedstad. I ly av Andesfjellene på 750 meters høyde er klimaet perfekt for vindruer. Tørr og kjølig vinter kombinert med varm og tørr sommer gir gode vekstforhold, store avlinger og førsteklasses kvalitet, spesielt på rødvinsdruene. Vi starter med besøk på Bodega Trapiche som ligger en halvtime sør for byen. Trapiche er en velrenommert vingård som er den største i hele Mendoza og kjent for utmerket vin til gode priser, men også enkeltvinmarks-viner av høyeste kvalitet. Her blir det omvisning og smaking. Deres restaurant er også berømt. Lunsj der sammen med vinsmaking. Reiseleder legger til rette for middag på en av byens restauranter om kvelden for dem som måtte ønske dette. (Frokost og lunsj)

Fine dager i Mendoza venter oss.
Dag 8

MANDAG 23. NOVEMBER - MENDOZA MED BODEGA WEINERT

Dagen er offentlig fridag i Argentina. Men vi har en avtale med Bodegas Weinert som holder åpent for oss. De lager viner i det vi kan kalle «tradisjonell» stil. Kraftige, store rødviner med lagringspreg. Vi møter vinmaker Hubert Weber. Etter omvisning og smakning i den over 100 år gamle kjelleren, blir det en skikkelig Asado – grillunsj – på plenen utenfor. Kvelden er fri, men reiselederne gir restauranttips. (Frokost og lunsj)

 

Dag 9

TIRSDAG 24. NOVEMBER - DAGSTUR TIL TUNUYÁN MED BESØK HOS CLOS DE LOS SIETE OG ZUCCARDI

Halvannens time sør for Mendoza i Uco-dalen i nærheten av byen Tunuyán, skal vi i dag besøke Clos de los Siete, også kjent som Bodega Rolland. Franskmannen Michel Rolland fra Pomerol i Bordeaux er verdenskjent for sine gode viner og har bygd opp et moderne anlegg her i den fruktbare Uco-dalen. Her er det flotte bygninger som er bygget inn i skråningen og med vakker utsikt til snødekte fjelltopper, og vi får smaksprøver på viner som er etterspurt over hele verden. Lunsj på nabovingården Bodega Monteviejo. Også fremgangsrike Zuccardi står for tur. En prisbelønnet argentinsk produsent med flott vinanlegg. Vi tar turen hit, før vi returnerer til Mendoza hvor vi regner med å være tilbake på hotellet i 5-6 tiden om ettermiddagen. (Frokost og lunsj)

 

Dag 10

ONSDAG 25. NOVEMBER - FLY TIL BUENOS AIRES

Fra Mendoza til Buenos Aires er det 100 endeløse mil over pampasen. Da er det godt å kunne sette seg om bord i et innenriks fly og gjøre unna turen på drøyt halvannen time. Vi lander i Buenos Aires og stiger på bussen som tar oss inn til Hotel 725 Continental i hjertet av den Argentinske metropolen. Dersom rommene er klare, innstallerer vi oss, og går deretter til lunsj og sightseeing. hvis ikke – blir vi kvitt bagasjen og tar umiddelbart deretter en sightseeing i Buenos Aires. Vi spiser lunsj i den vakre bydelen Puerto Madero. Deretter besøker vi Palermo-distriktet nord for sentrum. Videre til elegante Recoleta, kjent for sin italienske og franske arkitektur og stort butikk- og restauranttilbud. Her besøker vi den berømte kirkegården hvor Evita Peron ligger gravlagt. Så går turen til sentrumsområdet som vitner om nasjonens fødsel, og videre til det berømte og fargerike La Boca-distriktet med tangotema. Vi tar også med oss San Telmo som er den eldste av bydelene i Buenos Aires og kjent for sine mange antikvitetsbutikker. Kvelden er fri, Gunnhild & Geir gir restauranttips. (Frokost og lunsj)

 

Dag 11

TORSDAG 26. NOVEMBER - FRIDAG I BUENOS AIRES

Det er mange muligheter på en fridag i Buenos Aires, og ønskene er helt sikkert forskjellige. Reiselederne vil legge til rette og komme med forslag til gjøremål og aktiviteter. Det er gode muligheter for shopping, og spesielt klær og skinnprodukter er billig. Mange restauranter og hyggelig liv i gatene, inviterer til å rusle rundt i byen. Kanskje noen vil besøke det berømte operahuset Teatro Colón? Og kanskje noen vil ta en dagstur over Rio de La Plata til byen Colonia i nabolandet Uruguay? Snakk i så fall med reiseleder et par dager i forveien. Vi kan i dag også tilby to valgfrie, forhåndsbetalte 1) utflukter:

1. Dagstur til Tigre-deltaet hvor den mektige Paraná-elven renner ut i Rio de La Plata. Her er det masse frodige øyer, et vell av kanaler og et yrende liv. Det er både hytter og fastboende i deltaet, og på en av øyene ligger den vakre restauranten Gato Blanco hvor vi skal spise en deilig lunsj med vin. Utflukten koster kr 1 180,- pr. pers. (min. 10 deltagere) 1).

2. Om kvelden blir det mulig oppleve den berømte tangoen med et feiende show med middag og vin på La Ventana. Pris kr 990,- pr. pers. (min. 10 deltagere) inkl. transport t/r hotellet 1)

For dem som ikke vil benytte seg av noen av disse tilbudene, tar Geir Salvesen med dem som vil på den tradisjonelle kjøttrestauranten La Brigada i San Telmo for egen regning. (Frokost)

1) Kryss av ved påmelding om du ønsker en eller flere av de valgfrie tilbudene.

Den argentinske tangoen - full av følelser og stramme, heftige beveleser. Nyt!
Dag 12

FREDAG 27. NOVEMBER - HJEMREISEDAG

Vi er kommet til dagen for hjemreise til Norge. Vi skal reise med Air France og flyet letter tidlig ettermiddag. Det betyr at vi må reise fra hotellet ca kl. 10:00 for å være framme i god tid på Ezeiza-flyplassen som ligger en liten times kjøretur fra vårt hotell. (Frokost)

Dag 13

LØRDAG 28. NOVEMBER - ANKOMST NORGE

Vi lander i Paris om morgenen og reiser videre til Oslo og lander på Gardermoen* midt på dagen.

* Flytider fremkommer ved påmelding, og evt. endringer i flytider er alltid oppdatert på «Min side» som aktiveres ved påmelding.

** Inkluderte måltider er oppgitt i parentes etter hvert dagsprogram. Måltider som ikke er inkludert blir tilrettelagt, og de som ønsker det kan spise sammen med reiselederne.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Flyreise med Air France Oslo/Santiago og retur Buenos Aires/Oslo
 • Flyreise Mendoza/Buenos Aires med LATAM
 • Innkvartering i 11 netter på hoteller i god turistklasse
 • Frokost hver dag og lunsj/middag som beskrevet i programmet
 • Mat på flyene ifølge flyselskapenes aktuelle policy (med forbehold om endring)
 • Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet i programmet
 • All transport ifølge programmet
 • Engelsktalende guide på lokal sightseeing
 • Norske reiseledere

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Drikkevarer til en del inkluderte måltider
 • Tips til sjåfører og lokale guider, beregnet til EUR 80,- pr. person
 • Avbestillings- og reiseforsikring

HOTELLER
Santiago: Hotel Galerías www.hotelgalerias.cl
Colchagua: Hotel Santa Cruz Plaza
Viña del Mar: Hotel San Martín Pullman
Mendoza: Hotel Amerian Mendoza
Buenos Aires: Hotel 725 Continental

Forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til Chile eller Argentina. NB: Husk maskinlesbart pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Helse og vaksine
Ingen vaksiner er påkrevd for innreise til Chile eller Argentina. Men det er likevel fornuftig å være hensiktsmessig vaksinert.  Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Shopping
Chile og Argentina er ikke et land man reiser til for å shoppe, men det finnes rikt utvalg av klær og sko til hyggelige priser både i Santiago og Buenos Aires. Gode viner får vi god anledning til å kjøpe, men her pådrar vi oss fort både et transport- og kvoteproblem.

Klima og klær
November er forsommer på den sørlige halvkule. Vanligvis er det godt og varmt vær på denne tiden og man kan gå i lette bomullsklær. Det er ikke noen kleskode for restaurantbesøk og middager. Vanlig pent fritidstøy er OK. Husk gode tursko med godt grep (gjerne joggesko). Vi anbefaler å ta med en regnjakke eller paraply sikkerhets skyld.

Mat
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten». Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Reiselederne vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og tilby felles bespisning til måltider som ikke er inkludert.

Tipsing
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. Reiseleder hjelper til ved å samle inn og fordele tips underveis på turen slik at den enkelte ikke trenger å tenke mer på dette. Slik tips utgjør EUR 80,- pr. person. Fint om alle å ha dette beløpet klart i sedler av ulik størrelse ved reisens start. Evt. tips til værelsespiker og servitører på restauranter er ikke inkludert i dette beløpet.

Forbehold om bytte til tilsvarende vingårder dersom uventede forhold skulle oppstå. Mer praktisk informasjon kommer sammen med avreisedokument i god tid før avreise. 

Ekteparet Bjørnsti & Salvesen

Faglige reiseledere

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert, og har bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Gjennom jobben sin har Geir besøkt de fleste vinområdene i verden. Hans kontaktnett er mildt sagt imponerende!

Når vi er på tur med Geir, får han innpass på vingårder hvor de normalt ikke tar imot turister. På de mer «vanlige» stedene, stiller gjerne sjefen sjøl opp når Geir kommer på besøk med sitt reisefølge. Han kjenner vinmakere, vindyrkere, direktører og folk flest på utallige vingårder. Og han kan sitt fag: Geir har forfattet 15 bøker om vin og mat.

På toppen av alt dette er Geir en omgjengelig fyr, og en reiseleder som ser alle og sørger for trivsel, glede og hygge underveis. Hans turer passer for alle, og hans foredrag er folkelige og underholdende. Velkommen på tur med Escape Travel og Geir Salvesen!

 

Gunnhild Bjørnsti er livsstilsjournalist og skriver vinspalten i Tara magasin. Hun har vært med i alle utgaver fra Tara startet for 14 år siden og har formidlet vinkunnskap til kvinner i hele Norges land. Hun liker å formidle vinglede og holder vin- og champagnekurs for Taras lesere på Tara weekend to ganger årlig. Da kommer flere hundre kvinner sammen for å høre på foredrag og hygge seg sammen. Det å bidra til at alle har det koselig, ser Gunnhild på som en viktig oppgave.

Hun er også opptatt av vinturisme og har reist verden rundt og besøkt de fleste vinområder. Gunnhild liker å møte menneskene bak vinene, og vil lære hvordan vinmakerne tenker. Hun er utdannet sommelier fra Kulinarisk Akademi og ser på vin som kultur.

I tillegg til å skrive og formidle vinkunnskap, skriver Gunnhild om livsstil. Hun er engasjert i mange fagområder som parfyme hvor duft og ingredienser er viktig slik som i vinverdenen. Hun skriver også intervjuer med forfatter, klokkemakere, smykkedesignere og motedesignere. Gunnhild er en ekte livsnyter, gleder seg til hver dag og er gift med Geir Salvesen.