Vin og safari i Sør-Afrika med Geir Salvesen

/ Med vinekspertene Gunnhild Bjørnsti og Geir Salvesen

 • Eksklusivt program i «The Winelands» med besøk på et håndplukket utvalg av Sør-Afrikas mest spennende vingårder
 • Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti sørger for inspirerende faglig innhold og møter med lokale vinmakere
 • Spennende og fascinerende opphold i Cape Town på hotell ute på selve V&A Waterfront
 • Kapp det gode håp – med båttur, sjøløver og spektakulær natur
 • Safari på privat viltreservat med mulighet for å se samtlige «big five»
 • Høy standard på hotell og måltider gjennom hele turen

I løpet av denne turen vil du få innpass på noen av Sør-Afrikas mest spennende vingårder, og det rett i forkant av vinhøsten! Normalt vil det være uhørt å ta imot besøkende i den travleste tiden på året, men Gunnhild Bjørnsti og Geir Salvesen trekker i tråder på vegne av gruppen og vil lose oss gjennom regionens vintradisjoner og kulinariske opplevelser. De kjenner området som sine egne bukselommer.

Vi bor fire dager i «The Winelands» som byr på førsteklasses vin og kvalitetskalorier i naturskjønne omgivelser. Bli med og la deg forføre av menneskene, naturen og de edle sør-afrikanske dråpene! Vi forflytter oss deretter til Cape Town, en av verdens vakreste byer. Opplev Kapp det gode håp og kulturen i townshipene, eller slapp av på stranden – det er opp til deg. Turen toppes med fantastiske safariopplevelser på et privat reservat.

Denne turen byr på en enestående mulighet til å utforske både vin, natur, storby og dyreliv i Sør-Afrika på én og samme tur.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 33 870,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.01.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
 • denne turen er eksklusiv - gunnhild og geir åpner dører som ofte er stengt for turister - og inviterer på ekstraordinære opplevelser!
Reiseleder og foredragsholder
Gunnhild Bjørnsti
Reiseleder og foredragsholder
Geir Salvesen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.01.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 33 870,-
 • Cape Town Sør Afrika jente kvinne
 • Sør-Afrika Lioon and vehicle
 • Sør-Afrika, Cape Town
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika vin
 • Sør-Afrika vin
 • Kilimanjaro
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Mandag 11. januar - Avreise fra Norge

Avreise fra Oslo og Norge med Qatar Airways via Doha. Vi flyr fra Oslo om ettermiddagen* og videre fra hovedstaden Doha i Qatar for å lande i Cape Town neste formiddag. (Flymat)

Franschhoek - midt i det sør-afrikanske vinområdet. Vakkert!
Dag 2

Tirsdag 12. januar - Fra Cape Town til Franschhoek

Vi lander i Cape Town om formiddagen lokal tid. Etter passkontroll og henting av bagasje, har vi en drøy times kjøretur til den koselige landsbyen Franschhoek hvor vi skal bo i fire netter. Franschhoek – Det franske hjørnet – er stappfullt av herlige restauranter og vinprodusenter. Byen var opprinnelig kjent som «Olifants Hoek» på grunn av elefantene som kom til området for å kalve. Byen har i dag definitivt en fransk «touch» over seg, noe historien bekrefter. Mellom 1688 og 1690 ble området gitt til 200 hugenotter som hadde flyktet fra forfølgelse i Frankrike. Disse flyktningene begynte vinproduksjon som i dag er verdenskjent. I tillegg til vin er Franschhoek kjent for sine utmerkede restauranter, vakre landskap og stor gjestfrihet. Her finner vi også mange kunstgallerier, kunsthåndverks-utsalg og antikvitetsforretninger. Vårt hotell ligger i sentrum rundt en vakker hage og med svømmebasseng. Det er en restaurant i tilknytning til hotellet og gangavstand til flere andre. Noen vil kanskje hvile litt etter flyturen, andre vil ha lunsj. Det er mange steder å spise like i nærheten av hotellet, og Geir og Gunnhild viser vei. Man kan også få lunsj på hotellet.  Om ettermiddagen tar vi vår første vinsmakning i Franschhoek. Kveldens middag blir på restaurant Haute Cabriere høyt oppe i skråningen over vakre Franschhoek. (Flymat og middag)** 

Geir Salvesen og vinmaker Anthony de Jaeger på Fairview Wine Estate, Sør-Afrika
Dag 3

Onsdag 13. januar - Kanonkop og Fairview vingårder

Etter frokost går turen til Kanonkop Wine Estate i Stellenbosch. Dette er trolig den beste produsenten av den innfødte druen Pinotage i Sør-Afrika. Deretter går turen til Fairview Wine Estate i Suid-Agter Paarl som produserer mesteparten av maten – og all vinen som blir servert – selv. Den neste timen blir pur nytelse og læring, vi smaker oss gjennom flere gode viner, før vi kjører tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri, men Geir har mange gode restaurantadresser. Svært mange ligger like oppi hovedgaten ved hotellet. (Frokost og lunsj) 

Geir Salvesen foran Kanonkop Wine Estate
Dag 4

TORSDAG 14. JANUAR - ROBERTSON VALLEY OG GRAHAM BECK VINGÅRD

I dag går turen til Robertson Valley ca halvannen times kjøretur øst for Franschhoek. På turen får vi igjen nyte den usedvanlig vakre naturen i dette området av Sør-Afrika. Her skal vi besøke Graham Beck Winery som produserer utmerkede musserende viner etter Champagnemetoden. Deretter spiser vi lunsj i meget vakre omgivelser i Robertson Valley. Etterpå går turen tilbake til Franschhoek hvor vi kan slappe av eller ta en shopping-tur i byen som av mange regnes som den mest tiltalende i hele landet. Om kvelden er det enkelt å ta seg ut til en av de mange restaurantene som innbyr til kulinariske måltider. Reiselederne gir gode råd! (Frokost og lunsj)

 

Adi Badenhorst på en av sine vinmarker i Swartland
Dag 5

FREDAG 15. JANUAR - Swartland med vinbesøk

Nok en strålende dag står for døren. Denne gang en drøy time nordover fra Franschhoek til Swartland og Riebeek Kasteel, et helt sentralt område for moderne, sørafrikansk hvitvinsproduksjon. Vi besøker høykvalitets vinprodusenter, og får smake på vinene fra berømte Adi Badenhorst, og hans førsteklasses viner. Også den svært begavede David Sadie i Paardebosch blir avlagt et besøk. Dagens lunsj blir på Café Felix i den lille vinlandsbyen Riebeek-Kasteel, før vi atter en gang drar tilbake til vårt losji i Franschhoek hvor vi nå etterhvert er godt kjent og føler oss hjemme. Både hotellet, hagen og byen som sådan er et utmerket utgangspunkt for våre opplevelser i hjertet av det sørafrikanske vinområdene. Vi anbefaler igjen å følge Gunnhild & Geirs restaurant-forslag. Det er mange å velge blant – hele åtte av Sør-Afrikas «Topp 100 restauranter» ligger i Franschhoek! (Frokost og lunsj)

Dag 6

LØRDAG 16. JANUAR - BOT RIVER OG CAPE TOWN

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet. Bussturen går i dag over Franschhoek-passet til Gabrielskloof i Bot River. Her kommer vi til å smake på viner fra flere produsenter. Og vi får servert lunsj. Og hvis vi er heldige og det ikke er for mye å gjøre i vinmarkene, vil noen av produsentene være med på lunsjen.
Så går turen til Cape Town, byen som ingen kan glemme når de først har vært der, og som mange bare må reise tilbake til! Vi skal kose oss i byen som mange regner som verdens vakreste. Vi sjekker inn på et godt hotell i sentrum av Cape Town for fem netters opphold. Reiselederne leder an til restaurant Harbour House hvor vi skal ha kveldens middag. (Frokost, lunsj og middag)

 

 

Cape Town med attraktive Waterfront i forgrunnen og Table Mountain bak.
Dag 7

SØNDAG 17. JANUAR - CAPE TOWN

Vi åpner opp og omfavner denne utrolige byen! Vi starter med en omvisning til fots sammen med reiselederne i V&A Waterfront for å gjøre oss litt kjent. Deretter er dagen satt av til fritid, og det blir god anledning til å slappe av, shoppe, gå på museer eller hva annet man måtte ønske. Det bugner av muligheter i Cape Town, og våre reiseledere gir selvsagt gode råd og tips. Om kvelden spiser vi middag sammen på Bahia, på The Waterfront. Dette er en sjømatrestaurant med ferske råvarer. (Frokost og middag) 

Balansekunst på Table Mountain. Høyst frivillig :-)
Dag 8

MANDAG 18. JANUAR - TABLE MOUNTAIN OG KAPP DET GODE HÅP

I dag starter vi dagen, om været tillater det, med en tur opp kabelbanen til Table Mountain, og vi gleder oss til en fantastisk utsikt over byen. Videre skal vi på tur til Kapp det gode håp. Turen går langs vestkysten av Cape Peninsula, Chapman’s Peak Drive, som regnes som en av verdens mest spektakulære veistrekninger. Veien slynger seg langs klipper som stuper rett ned i Atlanterhavet og skaper en dramatisk utsikt. Det blir båttur (værforbehold) ut til Seal Island for å se sjøløvene og store grupper sjøfugl som holder til der. Dagens lunsj blir på Seaforth Restaurant før vi kjører videre til Cape Point, Kapp det gode håp. Her finner vi verdens sterkeste fyrlykt, den tilsvarer hele 19 millioner stearinlys. Tilbake i Cape Town, og med en ny deilig kveld, er det selvsagt ennå flere restauranter å velge mellom enn i vesle Franschhoek. (Frokost og lunsj)

Ekteparet Carolyn og Jean-Claude Martin Creation
Dag 9

TIRSDAG 19. JANUAR - VINGÅRDSBESØK I HERMANUS OG HEMEL-EN-AARDE

I dag går turen først til områder nær Hermanus hvor vi skal besøke Benguela Cove og Creation Wine Estate. Det blir vinsmaking og lunsj på øverste hylle! Benguela Cove er en flunkende ny vinprodusent som har plantet sine vinmarker like ved sjøen og investert enorme summer i smakerom og restaurantanlegg.
Creation som ligger oppe i Hemel-en-Aarde Vallei (Himmel-og-Jord-dalen), blir drevet av ekteparet Carolyn Martin og Jean Claude Martin og er noen av pionerene innen kaldklima-vindyrkning. Her skal vi også hygge oss med en avansert lunsj der fokus blir på vin- og matmatching.
Kvelden i Cape Town er fri, men reiselederne har mange gode addresser for middager for enhver smak og lommebok. (Frokost og lunsj)

Fengslet på Robben Island
Dag 10

ONSDAG 20. JANUAR - MULIGHET FOR DAGSTUR TIL ROBBEN ISLAND. AFRIKANSK MIDDAG OM KVELDEN

I Cape Town er det uante shoppingmuligheter og mange ting å ta seg til. Reiselederne er godt kjent og kan komme med forslag og ideer til besøk og gjøremål. Vi anbefaler en båttur til Robben Island, den kjente fangeøya hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i januar 1990 og i 1996 ble Robben Island-museet etablert som et nasjonalmonument og museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre inntrykk på alle de besøkende. Turen tar omlag 3 ½ time. Denne turen organiseres lokalt, og det er ikke nødvendig med forhåndspåmelding. Om kvelden blir det middag på Restaurant Gold der de serverer typisk afrikansk mat i en afrikansk setting. (Frokost og middag)

Cape Town med attraktive Waterfront i forgrunnen og Table Mountain bak.
Dag 11

TORSDAG 21. JANUAR - AVREISE TIL AQUILA GAME RESERVE MED SAFARI

Vi sjekker ut fra hotellet og reiser fra Cape Town mot Aquila viltreservat. Vi kjører gjennom pittoreske Hex River Vallei og kommer til Aquila i tide for buffetlunsj og vi gleder oss til flotte safari-opplevelser. Håpet er å få se alle de fem store: Løve, leopard, neshorn, elefant og afrikansk bøffel! Om ettermiddagen legger vi ut på vår første safari-tur, og er tilbake på lodge’n til en middag om kvelden. Trolig er det stjerneklart og vi kan se Melkeveien som et hvitt band over den siste afrikanske kvelden i Sør-Afrika. (Frokost, lunsj og middag)

Dag 13

FREDAG 22. JANUAR - MORGENSAFARI OG AVREISE TIL NORGE

Vi står tidlig opp, de ivrigste kan få med seg en morgensafari. Alle får en god frokost og kanskje får vi øye på elefantene fra spisesalen. Vi må reise litt tidlig fra viltreservatet fordi flyet går fra Cape Town tidlig ettermiddag. Velkommen tilbake til Sør-Afrika! (Frokost og flymat) 

Dag 14

LØRDAG 23. JANUAR - ANKOMST NORGE

Ankomst Doha etter midnatt, og videre til Norge med ankomst Oslo tidlig om morgenen.*

* Flytidene vil fremkomme ved bestilling og evt. endring i flytider vil oppdateres fortløpende på «min side» som blir automatisk opprettet ved bestilling av turen hos oss. Ta kontakt med oss om du ønsker tilslutning til Gardermoen fra andre byer i Norge. 

** Inkluderte måltider er ført opp i (parentes) etter hvert av dagsprogrammene.

 

Forbehold om evt. programendringer og bytte til andre og tilsvarende vingårder dersom det skulle oppstå problemer med å gjennomføre de planlagte besøkene. Enkelte av vingårdene tar vanligvis ikke i mot besøk, og våre opplegg er spesielt tilrettelagt og bygd på svært gode kontakter som Gunnhild Bjørnsti og Geir Salvesen har i Sør-Afrika.

 

Kirken i Franschhoek, typisk byggeskikk i Winelands

Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

Foredragsholdere og vineksperter

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert, og har bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Gjennom jobben sin har Geir besøkt de fleste vinområdene i verden. Hans kontaktnett er mildt sagt imponerende!

Når vi er på tur med Geir, får han innpass på vingårder hvor de normalt ikke tar imot turister. På de mer «vanlige» stedene, stiller gjerne sjefen sjøl opp når Geir kommer på besøk med sitt reisefølge. Han kjenner vinmakere, vindyrkere, direktører og folk flest på utallige vingårder. Og han kan sitt fag: Geir har forfattet 15 bøker om vin og mat.

På toppen av alt dette er Geir en omgjengelig fyr, og en reiseleder som ser alle og sørger for trivsel, glede og hygge underveis. Hans turer passer for alle, og hans foredrag er folkelige og underholdende. Velkommen på tur med Escape Travel og Geir Salvesen!

Les Salvesens artikkel om vin i Sør-Afrika her

 

Gunnhild Bjørnsti er livsstilsjournalist og skriver vinspalten i Tara magasin. Hun har vært med i alle utgaver fra Tara startet for 14 år siden og har formidlet vinkunnskap til kvinner i hele Norges land. Hun liker å formidle vinglede og holder vin- og champagnekurs for Taras lesere på Tara weekend to ganger årlig. Da kommer flere hundre kvinner sammen for å høre på foredrag og hygge seg sammen. Det å bidra til at alle har det koselig, ser Gunnhild på som en viktig oppgave.

Hun er også opptatt av vinturisme og har reist verden rundt og besøkt de fleste vinområder. Gunnhild liker å møte menneskene bak vinene, og vil lære hvordan vinmakerne tenker. Hun er utdannet sommelier fra Kulinarisk Akademi og ser på vin som kultur.

I tillegg til å skrive og formidle vinkunnskap, skriver Gunnhild om livsstil. Hun er engasjert i mange fagområder som parfyme hvor duft og ingredienser er viktig slik som i vinverdenen. Hun skriver også intervjuer med forfatter, klokkemakere, smykkedesignere og motedesignere. Gunnhild er en ekte livsnyter, gleder seg til hver dag og er gift med Geir Salvesen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Cape Town t/r med Qatar Airways på økonomiklasse
 • Transport ifølge det oppsatte program i Sør-Afrika
 • Gode hoteller  
 • Frokost alle dager, pluss lunsjer og middager som oppgitt i dagsprogrammet
 • Inngangspenger og besøk som er nevnt i programmet
 • Engelsktalende lokale guider hvor det er påkrevd
 • Billetter og smaksprøver på oppsatte vingårder
 • Reiseleder og foredragsholdere Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til guide, sjåfør, hoteller og restauranter
 • Måltider som ikke er beskrevet og drikke til de fleste inkluderte måltider

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

BOSTEDER
Franschhoek: Protea Fraschhoek Hotel by Mariott
Cape Town: Hotel Portswood
Safari: Aquila Private Game Reserve

(Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis evt. før avreise).

FORBEHOLD
Det tas forbehold om prisendringer på grunn av forhold som ligger utenfor vår kontroll. Dette gjelder i første rekke valutaendringer og økning av skatter og avgifter. Prisen som er oppgitt i programmet er beregnet på minimum 20 betalende deltagere og to reiseledere.

TELEFON OG ELEKTRISITET
Norske mobiltelefoner virker i Sør Afrika og strømstyrken er 220 volt som her hjemme. Stikkontakter er imidlertid av en annen type v. Sørafrikanske stikkontakter har tre pinner. Overgang/adapter kan kjøpes i de fleste spesialforretning for el-utstyr.

TIDSFORSKJELL
Det er 1 times forskjell til Norge, dvs. at Sør-Afrika ligger 1 time før oss.

VAKSINER/MEDISINER
Kontakt ditt lokale helsekontor om hvilke vaksiner du trenger, det kan endre seg fra tid til annen og det er helsemyndighetene som er faginstans på dette.

KLÆR
I Sør-Afrika er det for oss nordmenn alltid et behagelig klima. Lette sommerklær anbefales. Ta med en vindtett jakke for båt- og fjellturer, og en lett genser kveldsbruk. Gode sko anbefales og husk badetøy. Sporty antrekk til dagbruk, men man skifter til normalt pent tøy til middag.

MAT OG DRIKKE
I Sør-Afrika trenger du ikke være spesielt forsiktig med hva du drikker eller spiser, men anbefales ikke å drikke vann fra springen.  Mat og drikke er rimelig. Man får vanligvis en god middag med vin for ca kr 200,- på gode restauranter. Sør-Afrika er kjent for gode kvalitetsviner.

SHOPPING
Det meste er ganske rimelig i Sør-Afrika, og man kan gjøre en god handel på nesten alt. Gull og edelstener er noe man fordelaktig kan kjøpe, ellers er både klær, sko og skinnvarer (strutseskinn) rimelig. Vi besøker flere markeder, og kunsthåndverk av beste kvalitet kan kjøpes til en gunstig pris.

VALUTA
I dag kan vi få kjøpt sør-afrikanske rand i Norge, men til en meget dårlig kurs. Det er derfor bedre å veksle fra norske kroner til rand på flyplassen i Johannesburg. 1 rand (ZAR) tilsvarer 0,60 NOK (pr. mars 2020). Det er også tilgang på minibanker underveis, og betalingskort kan brukes på alle hoteller, restauranter og de fleste butikker.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Sør-Afrika, kun gyldig pass. Passet må ha minimum to ledige sider ved siden av hverandre og være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, og derfor kan ikke nødpass benyttes. Det må medbringes bekreftelse for gyldig reiseforsikring.

NB! Navn i flybillett må stemme 100% overens med navn i pass, ellers kan man risikere å bli nektet ombordstigning av flyselskapet.

TRANSPORT
Vi bruker gode turistbusser på transportetappene og firehjulsdrevne «jeeps» på safariene. Det betyr at gruppen deles opp i mindre grupper på safari. Her fungerer sjåførene som guider, såkalte «driverguides».

TIPS
Det er inkludert tips for håndtering av bagasje på flyplasser og hoteller. Utover dette forventes det tips til guider, sjåfører og lokale hjelpere. Dette vil utgjøre ca kr 750,- pr. person. Dette samles inn og administreres av reiseleder. Hvis man ønsker å legge noe igjen på hotellrommene, anbefaler vi 15,- ZAR pr. deltager pr. natt. Når man er ute på restauranter på egenhånd forventes det tips på 10-15 prosent avhengig av kvaliteten på servicen, da tips utgjør hoveddelen av servitørenes lønn.

SIKKERHET
Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland. De fleste reiser til utlandet, også til Sør-Afrika, går trygt og uten problemer. Våre reiseledere vil informere om fornuftig adferd og forholdsregler.