VM I SAUEKLIPPING I LE DORAT

/ BLI MED NORTURA OG STIAN ESPEDAL TIL FRANKRIKE

Hvem er best i verden til å klippe sau hurtig og pent, hvem behandler ulla best, og hvem har best dreis på hånd-saksa? Svaret får vi først uka i juli.

Da er det nemlig for første gang Frankrikes tur til å arrangere VM i saueklipping og ullhandtering. Norge har både saueklippere og ullhandterere som skal konkurrere, i saueklipping skal blant annet NM-vinneren vår Anne-Lise Haugdahl Humstad og Åsmund Kringeland delta. I ullhandtering stiller Jonathan Gerhard Håkull.
De skal prøve krefter mot store sauenasjoner som New Zealand, Australia og Storbritannia og vertsnasjonen Frankrike har selvsagt en hjemmefordel. Men ingenting er gitt, og hvem som takler fransk sau best får vi se i Le Dorat. Så bli med og se verdenseliten i aksjon!

  • Med 300 klippere fra 35 nasjoner, 5000 sauer og ca. 50 000 besøkende, blir det både yrende folke- og dyreliv!
  • Salg av lokale produkter, utstillinger, presentasjon av franske saueraser og gjeterhund-demonstrasjoner står også på programmet.
  • Vi bor i den hyggelige byen Limoges, med muligheter for shopping, sightseeing og restaurantbesøk om det skulle bli nok sau.

Det er mange som vil VM i saueklipping, den lille byen Le Dorat har begrenset antall hotellrom så vi minner om påmeldingsfristen.

Påmeldingsfrist innen 03. april

Last ned reiseprogram
  • I SAMARBEID MED NORTURA
Representant Nortura
Stian Espedal
Reiseleder
Mette H. Østerhus

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger