Yogahelg i Lofoten

/ Finn roen i verdens vakreste øyrike

Vi inviterer til en langhelg i Lofoten med yoga og flotte naturopplevelser.

Du får:

 • Bo på Svinøya Rorbuer i Svolvær – et Lofoten i miniatyr
 • Yogaundervisning med en av Norges mest erfarne yogalærere, Sunniva fra YogaKi
 • Oppleve det idylliske fiskeværet Henningsvær
 • Galleri Lofoten – Norges største kunstsamling av nordnorske malere
 • Hva med en sykkeltur, fjelltur, ribtur … du får godt med egentid til å velge aktiviteter selv

Med storhavet foran og dramatiske Lofotfjell bak ligger rorbuene på Svinøya idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger, fiskehjeller og gammel lokal bebyggelse. Her har du storhavet på den ene siden og dramatiske lofotfjell på den andre. En perfekt base for opplevelser både innover i deg selv og ut i den fantastiske naturen i sommerlyset.

Lyset og fjellene i Lofoten har inspirert mange kjente kunstnere. Her er det både vilt og majestetisk med ruvende fjell, lune viker og dype fjorder – du kommer til å elske det! Værmessig kan du forvente det uventede. Men uansett om sola blinker i havet eller værgudene er mer lunefulle, er dette så friskt, vakkert og ekte som du får norsk natur.

Gled deg til gode måltider og trivelig selskap, midt i et natureventyr folk reiser verden rundt for å oppleve!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.05.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • NYHET!
Yoga-instruktør
Sunniva Egge Sipus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.05.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 14 990,-
 • Lofoten Henningsvær
 • Lofoten Båttur Foto Mette Østerhus
 • Svolvær Lofoten
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

Oslo - Svolvær

Avreise fra Oslo Lufthavn via Bodø med ankomst Svolvær på kvelden. Ved ankomst blir vi møtt av vår buss som kjører oss det lille stykket til Svolvær sentrum og til Svinøya Rorbuer, hvor vi skal bo under oppholdet. Rorbuene er idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger, fiskehjeller og gammel lokal bebyggelse. Her har du storhavet på den ene siden og dramatiske Lofotfjell på den andre.

I 1831 fikk Svinøya sin første gjestgiveribevilling. Øya er i dag som den gang, et levende, lite fiskevær på en øy i Svolvær havn, men i dag med broforbindelse og kort vei inn til sentrum. På Svinøya har de tatt imot tilreisende rorbugjester og driftet fiskemottaket, som har vært selve livsnerven, i snart 200 år. Fremdeles er fiskeriene viktig for området. Lofotfisket har i alle år vært selve livsgrunnlaget for folket her. Å få muligheten til å studere denne virksomheten på nært hold på Svinøya er en opplevelse i seg selv. Her bor du meget godt midt i selve lofoteventyret!

Les mer om Svinøya Rorbuer og se film her

På Svinøya finner du Galleri Gunnar Berg. Her ser vi blant annet kunstnerens berømte bilde av Trollfjordslaget. Gunnar Berg vokste opp i Svolvær, men ble oppfordret til å utnytte kunsttalentet. Så i 1883-1885 studerte han malerkunst i Düsseldorf. Kunstneren døde i en alder av 30 år som en av de fremste nordlandsmalerne.

Første kvelden samles vi til felles middag på Børsen Spiseri, som er en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Her serveres ferske råvarer fra Lofotens unike spiskammer. (-/-/M)

 

Rorbu, fjell og hav - dette er Lofoten på sitt beste.
DAG 2

Yoga / utflukt til Henningsvær

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga, og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Sunniva Egge Sipus.

Morgenpraksisen er en rolig, men likevel energigivende yogapraksis for å vekke kroppen, pusten og åpne sansene for alle nye inntrykk som dagen måtte bringe. Yogaen på denne turen vil tilpasses den enkelte, enten du er nybegynner eller har erfaring med yoga fra tidligere, slik at du kan få optimalt utbytte med utgangspunkt i din bakgrunn og erfaring. Klassene vil variere, og i løpet av turen vil du blant annet få en innføring i ulike avspenningsteknikker, pusteteknikker og meditasjon, i tillegg til den fysiske yogapraksisen.

Etterpå skal det smake med frokost, og når vi er gode og mette venter Lofoten på oss! Vi skal på utflukt til idylliske Henningsvær. Fiskeværet Henningsvær er bygget opp av holmer og skjær med moloer. Her skal vi besøke Galleri Lofoten, som har Norges største kunstsamling av nordnorske malerier fra perioden rundt forrige århundreskifte – av mange kalt gullalderen i nordnorsk malerkunst. Her finner du malerier av anerkjente kunstnere som Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe, med flere. Her er det også bilder som dronning Sonja har laget, vår kunstinteresserte dronning har både studert kunsthistorie og gått i lære hos flere kunstnere. Utstillingen viser også et variert utvalg av dronningens keramiske arbeid.

Vi får se en kort bildekolleksjon om livet rundt Lofoten før vi tar en runde i galleriet.

Henningsvær Bryggehotell venter oss med en nydelig fiskesuppe. Vi setter av litt tid for å vandre rundt i idylliske Henningsvær på egenhånd før vi kjører tilbake til Svolvær.

Om ettermiddagen samles vi igjen til ny yogatime før middag. På ettermiddagspraksisen blir det fokus på å roe ned, en stille og lyttende praksis som gir anledning til å mykne opp kroppen, løsne opp i spenninger og forberede til en rolig og avslappende kveld.  (F/L/-)

Henningsvær på en blikkstille dag.
Dag 3

Yoga / Dagen på egen hånd

Vi starter dagen med yoga før frokost – og resten av dagen har du til egne aktiviteter. Vi kan anbefale flere forskjellige utflukter. Uansett hva du måtte ønske å gjøre, samles vi til en rolig og avslappende yoga om ettermiddagen. (F/-/-)

På enden av Svinøya, finner du Fiskarkona, eller som de sier i nord: «feskarkjærringa». Hun ble laget av skulptøren Per Ung (1933 – 2013) og står ytterst på moloen ved innseilingen til Svolvær. Med sine 4,5 meter høyde i bronse skuer hun utover Vestfjorden og hilser fiskerne som er på utror. Samtidig er hånden til ly mot været der hun speider utover havet, med bekymring om hun får mannen sin hjem helskinnet i kveld også. Skulpturen ble ferdig 1999 og ble finansiert med blant annet hjelp av flere privatpersoner og bedrifter. Fiskarkona er et yndet foto-objekt.

Vi anbefaler et besøk på Lofoten Krigsminnemuseum, en av Norges største utstillinger av uniformer og mindre gjenstander fra andre verdenskrig. På kaia i Svolvær finner du Magic Ice, museet som inneholder mange forskjellige is-skulpturer. Det er også flere gallerier å besøke i Svolvær.

Forslag  til utflukter:

1. Fottur til Tjelbergtinden
Du starter å gå fra hotellet og kommer etterhvert til der oppstigningen  begynner. På toppen er du på 350 m.o.h og kan nyte en fantastisk utsikt over Svolvær. Ønsker du en mer krevende tur, kan vi anbefale Djevelporten og opp på Fjøya.

2. Tur til Skrova
En båttur til øya utafor Svolvær er en hyggelig opplevelse. Kos deg med en god lunsj før du tar båten tilbake igjen.

3. Hva med å oppleve Kabelvåg fra sykkelsetet? Du sykler fra Svolvær, og vi foreslår å legge inn et besøk i den kjente Lofotkatedralen.  Du kan også legge turen innom Lofotmuseet, et museum i  nærkontakt med naturen, kulturen og historien til verdens vakreste øyrike – Lofoten hvor du blant annet får høre lofotfiskerens historie.

4. En fartsfull tur med rib-båt inn i Trollfjorden er også en opplevelse verdt å få med seg!

5. Kajakktur langs kysten – om været er godt er det en praktfull opplevelse.

Nærmere informasjon om de valgfrie aktivitetene vil framkomme i avreiseinformasjonen. 

Utsikt over Svolvær, du får også tid til en fjelltur - om du vil. Foto:Chris Craggs
DAG 4

Yoga / Dagen på egen hånd

En ny dag med en herlig, energigivende yoga før frokost – resten av dagen har du til egen tid. Det er fortsatt mye å oppleve i Lofoten, eller kanskje vil du rett og slett bare kose deg med en god bok?

Etter en ny dag med mange spennende inntrykk samles vi til en myk og skånsom yogapraksis før middag, der du får anledning til å fordøye alt du har opplevd og landet i en god, dyp avspenning før vi møtes til en hyggelig avskjedsmiddag på Børsen Spiseri. (F/-/M)

 

 

 

Lofotkatedralen i Kabelvåg har en praktfull beliggenhet.
DAG 5

Yoga / Svolvær - Oslo

Vi møtes til vår siste yogatime før vi slapper av med en god frokost og nyter denne siste dagen i Svolvær. Til avtalt tid samles vi for transfer til flyplassen for ettermiddags fly hjem via Bodø til Oslo. (F/-/-)

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Profesjonelle yogaklasser hver dag ihht program med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Fly Oslo–Bodø-Svolvær t/r med SAS og Widerøe
 • All busstransport iflg program i Lofoten
 • 4 netter med frokost Svinøya Rorbuer
 • 2 middager
 • Utflukt til Henningsvær med lunsj
 • Entre Galleri Lofoten

Hvis du flyr fra andre flyplasser i Norge, ta kontakt for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Husk å ta med yogamatte og et fleece teppe eller pledd

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= Lunsj, M= middag

Overnatting: På Svinøya Rorbuer i Lofoten kan du nyte stillheten og utsikten fra rorbuene.

Rorbuene ligger vakkert til i terrenget, er velutstyrte og har kapasitet fra 2 til 8 personer. Svinøya ligger bare litt over en kilometer fra sentrum med alle fasiliteter. De har sin egen restaurant Børsen Spiseri som er beliggende  i handelsbrygga fra 1828 og har fisk som spesialitet. Her er både originale rorbuer fra 1800 tallet og nye 2 etasjers rorbu-suiter med høy standard. Vi bor i flotte rorbusuite under oppholdet som er fordelt på 3 og 4 soverom i hver rorbu hvor vi deler bad.

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

FORBEHOLD Prisen er basert på min 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i eventuelle flytider, endringer i program samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Se forøvrig våre reisebetingelser.  

  

 

 

Sunniva Sipus Egge

Yogainstruktør

Yogainstruktør

Sunniva har mer enn 20 års undervisningserfaring fra både dans og yoga. Allerede på 90-tallet begynte hun å praktisere yoga ved siden av sitt virke som utøvende danser og ballettpedagog.

Sunniva er utdannet innen Ashtanga Yoga, Yoga Nidra meditasjon, Yin Yoga og Gravid Yoga i tillegg til at hun for tiden tar et omfattende studium innenfor yogafilosofi og fordyper seg i meditasjon innenfor Thich Nhat Hanh -tradisjonen. Hun har sin utdannelse som danser/ballettpedagog fra Statens Balletthøgskole (KHiO) og var i flere år tilknyttet Spinoff Dansestudio og Spinoff Forstudium i Dans som hovedfagslærer i klassisk ballett.
I dag underviser Sunniva flere ulike former for yoga og meditasjon ved studioet YogaKi i Oslo, som hun driver sammen med sin gode kollega Johanna Fredriksson.

I sin undervisning er Sunniva opptatt av å se og ivareta hele mennesket og at alle skal kunne praktisere yoga uavhengig av bakgrunn og erfaring.