Yoga i Sierra Nevada

/Andalucías hemmelige perle

Her er du midt i smørøyet for avstressende yogaøvelser, store naturopplevelser, spanske skinker og oster og uberørte landsbyer. Det perfekte stedet for lave skuldre.

 • Daglige yogatimer tilpasset ditt nivå med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Bo godt i fjellandsby 1500 meter over havet, i et av Spanias villeste og vakreste områder
 • Hyggelig familiedrevet hotell med basseng og utebar
 • Vandring langs historiske stier mellom små, hvite landsbyer
 • Spanias skinkelandsbyer, lokale råvarer og viner
 • Opplev forrykende flamenco!
 • Dagsutflukt til vakre Granada med besøk på Alhambra, det arabiske palasset fra det 13. århundret betegnet som selve «smykket» i maurisk historie.

Las Alpujarras ligger nord-øst for Málaga, ved foten av Sierra Nevada. Her er det storslått landskap av høye topper, dype daler, fantastisk utsikt og små, hvite landsbyer tett i tett. Et nettverk av historiske stier binder de sjarmerende landsbyene sammen og slynger seg på kryss og tvers langs fjellsidene, gjennom fiken-, olivenlunder og kastanjeskog.

Landsbyene er kjente for sine fantastiske skinker og gamle håndverkstradisjoner, og  fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år.

Alt er duket for noen fantastiske dager i den spanske fjellheimen!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.09.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
Yoga-instruktør
Sunniva Egge Sipus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Málaga - til Las Alpujarras

Ankomst Málaga. Turen til Alpujarra tar vel 2 timer, som gir god tid til å nyte det spanske landskapet. Alpujarra er fortsatt en verden for seg selv med en følelse av tidløshet. Her føles det som om tiden går litt saktere og den moderne verden føles et stykke unna. Vi bor på et hyggelig familiedrevet hotell øverst i landsbyen Capileira, 1500 meter over havet, og med flott utsikt over dalen og de omkringliggende fjellene.

Hotellet har et deilig bassengområde og en hyggelig utebar hvor vi møtes til noe godt i glasset og et kort informasjonsmøte om programmet og yogaklassene de neste dagene. Middag i hotellets hyggelige restaurant. (M)

Hver yogatime denne uken er anpasset programmet og deltakerne. Om du er helt ny til yoga vil det være trygge omgivelser  å utforske denne fantastiske praksis som styrker både mentalt og fysisk. Dersom du har erfaring fra yoga, vil du ha en unik mulighet for å utdype og forbedre din egen praksis. 

Her bor vi godt på 1500 meter.
Dag 2

Yoga og vandring mellom tre landsbyer - middag og flamenco

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga, og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Sunniva Egge Sipus:

«På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle» sier hun.

Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, stillhet og pusteteknikker. Les mer om Sunniva nederst i programmet.

Etter en slik god start på dagen, smaker det med frokost. Vi blir deretter med vår lokale guide på rolig vandring gjennom tre landsbyer – fra Capileira til Pampaneira. Han gir oss områdets spennende historie som strekker seg langt tilbake i tid. I dette området går man ikke fra fra hytte til hytte, men fra landsby til landsby – landsbyer som fremstår omtrent som uendret gjennom flere hundre år. Mandel-, valnøtt- og fikentrær, oliven og drueranker er blant vekstene vi kan se i dag på vår vandring.

Vi er i Spanias skinkelandsbyer og stikker derfor innom hos den lokale slakteren. Her kan serrano-skinken prøvesmakes og bestilles ferdig oppskåret og vakuumpakket om du ønsker å ta med litt hjem til Norge.

Vi følger på lett sti fra Capileira ned til nabolandsbyene Bubión og Pampaneira hvor vi kan besøke et veveri, en liten sjokoladefabrikk og smake lokale produkter av manchego-ost, skinke og den lokale vinen. Kanskje vil du kjøpe med deg noen delikatesser hjem? Det blir litt tid til å utforske Pampaneira på egen hånd før vi spiser lunsj på en liten familiedrevet restaurant. Vi anbefaler dagens meny, rimelig og godt!

Vi har transport tilbake til hotellet, men den som ønsker en lengre tur kan følge de samme stier tilbake til hotellet (ca 1,5 time). Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon, bli nærmere kjent i den hyggelige landsbyen vi bor i eller slapp av med en god bok ved bassenget. Vi avslutter dagen med yoga, vender oppmerksomheten innover, puster og anpasser den myke, fysiske praksisen og øvelsene til dagens opplevelser.

I kveld byr vi på en spesiell opplevelse. Vi blir hentet på  hotellet av vår buss som kjører oss til en nærliggende cortijo (gård). Her blir det både middag og flamenco! (F/-/M)

Flamenco!
Dag 3

Yoga og dagsutflukt Granada - omvisning Alhambra

Også i dag starter vi dagen på matten. Etter en god frokost blir vi med på utflukt til vakre Granada (1,5 time) når vår buss henter oss på hotellet. Den kjente borgen Alhambra med tilhørende hager er et ”must” når vi er på disse kanter, og vi blir guidet rundt den berømte og vakre borgen fra muslimtiden.

Vi spaserer deretter opp i det brosteinsbelagte araberkvarteret på andre siden, på toppen av Albaicín, hvor vi har slående utsikt over Alhambra og med Sierra Nevada tronende i bakgrunnen. Her blir det god og uformell tapaslunsj på Plaza San Nicolas hvor vi smaker på varierte spanske småretter, og har du ikke stiftet bekjentskap med den spanske drikken ”tinto de verano” før, så har du anledningen nå.

Vi vandrer ned i byen gjennom de trange gatene hvor mye av det vi ser er marokkansk inspirert, byens mange tehus for eksempel. Her går det moderne liv hånd i hånd med historien. Litt tid på egenhånd i Granada, her kan shoppinggenet fort få ben å gå på. Vel tilbake på vårt hotell, møtes vi på matten til myk yoga med avspenning, pust og stillhet. Middag på egenhånd i kveld, enten du vil spise i hotellets hyggelige restaurant eller innta noen tapas i landsbyen.  (F/L/-)

*Dagens program blir tilrettelagt etter når på dagen vi har omvisning på Alhambra. Noe av innholdet på dagens program kan måtte endres grunnet spesielle bestillingsbetingelser for grupper på Alhambra.  

Nesten sakral stemning i Alhambra.
Dag 4

Yoga og landsbyliv eller fjelltur

Yoga kickstarter som vanlig dagen vår. Kanskje frister det å gå en tur i det herlige landskapet vi er omgitt av? Det er en fin rundtur du kan følge fra hotellet. Om du heller ønsker å slappe av på hotellet ved bassenget og i den hyggelige landsbyen vi bor i, gjør du det.

Oppholdets siste yogatime venter oss i kveld før vi spaserer ned i landsbyen til en deilig avslutningsmiddag. Restauranten ligger i et typisk Alpujarra-hus i 1700-talls stil og byr på et måltid vi tror du vil huske lenge. (F/-/M)

 

I dette området får du vidunderlige spanske skinker.
Dag 5

Hjemreise

Allting har en ende, også våre deilige dager i Sierra Nevada. Det blir frokost på hotellet før vi setter kurs mot Málaga flyplass og hjemreise til Norge.

Valmuer og fjelluft, det er fantastiske turområder i Alpujarra.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Daglige yogaklasser ihht program med yogalærer fra Yogaki
 • Flybilletter t/r Oslo Gardermoen – Málaga
 • Busstransport t/r flyplass Málaga
 • All lokal transport iflg program inkludert dagsutflukt Granada
 • 4 overnattinger i delt dobbeltrom, hotell 3***
 • Alle frokoster (buffet)
 • 1 middag på hotellet
 • 1 middag på lokal restaurant med noe drikke inkludert
 •  1 middag og flamenco med noe drikke inkludert
 • 1 vandretur med engelsktalende lokalkjent guide med diverse program
 • Dagsutflukt til Granada med tapaslunsj 
 • Besøk på Alhambra, Granada

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Tips til lokal guide

YOGAKLASSENE/VANDRETUR.  Yogamatte og et lett fleeceteppe tar den enkelte med selv, Sunniva har med utstyret vi trenger for klassene for øvrig. På turen blir det mulighet for å bli med på en vandretur, så en god (hiking)sko med solid gripesåle er å anbefale. Du bør være vant til å vandre i ulendt terreng og ha normalt god kondisjon for å ha glede av vandreturen. I Granada blir det også en del gåing, så husk gode sko. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

OVERNATTING Vi bor fire netter på et hyggelig, familiedrevet hotell 3*** i Capileira i delt dobbeltrom (separate senger). Enkeltrom mulig mot tillegg i pris. Hotellet har et deilig utendørs svømmebasseng og solsenger. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Se Hotel Finca Los Llanos.

MÅLTIDER Det må gis beskjed ved påmelding vedrørende eventuelle matallergier eller om man er vegetarianer.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere . Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Merk at Escape trenger din passkopi i god tid før avreise for billetter Alhambra. 

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

Litteratur som kan være av interesse:
Mitt 3. Spania av Knut Faldbakken
Fatimas Hånd av Ildefonso Falcones
Hjemkomsten av Victoria Hislop
Tales of Alhambra av Washington Irving
Driving over lemons av Chris Stewart.

 

Sunniva Egge Sipus

Yogainstruktør

Sunniva er tidligere danser. Hun begynte å praktisere yoga på 90-tallet ved siden av sitt virke som utøvende danser og ballettpedagog. Sunniva har en 200TT i AshtangaYoga med Basia Lipska Larsen og har undervist yoga siden 2009. Hun er også serifisert innen meditasjonsfomen Yoga Nidra med Uma Dinsmore-Tuli og ISHTA Yin Yoga med Ulrica Norberg. Hun har sin utdannelse som danser/ballettpedagog fra Statens Balletthøgskole (KHiO) og var i flere år tilknyttet Spinoff Dansestudio og Spinoff Forstudium i Dans som hovedfagslærer i klassisk ballett. I dag underviser Sunniva flere ulike former for yoga og meditasjon. I sin undervisning er hun opptatt av at alle skal kunne praktisere yoga uavhengig av bakgrunn og erfaring.

Sentralt i yogapraksisen står flyt, pust og kroppslig og mental tilstedeværelse, og den er inspirert av Slow Flow Yoga, Myk Yoga og Yin Yoga. Klassene vil bli tilpasset dagens program og opplevelser samt nivået på de ulike personene i gruppen.