Oppe ved katedralen skal vi bo i fem dager. Vakkert!

Yoga, vandreturer, mat og vin i Trevi

Unn deg noen dager i Trevi i Umbria med fokus på yoga, pust og avspenning. Her er vi i malerisk vakre omgivelser med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene.

Gled deg til:

 • Bo midt i Italias grønne hjerte
 • 1-2 yogaøkter daglig med en av Norges mest erfarne yogalærere
 • Bo herskapelig i et tidligere renessansepalass
 • Umbrias kortreiste kjøkken og lokale viner
 • Lær å lage pasta, bli med på vingårdsbesøk
 • Vandretur og utflukt til Assisi

Trevi kneiser flott over landskapet med sine vel 400 meter over havet. Helt på toppen av landsbyen, nesten vegg i vegg med duomen, katedralen, bor vi standsmessig i et tidligere palass med massevis av historie i veggene. Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken hva gjelder kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter. I disse omgivelser er det bare å senke skuldrene: len deg tilbake og ta inn Umbrias mange herligheter. 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.04.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Aktiv ferie
 • Avreise i oktober i samarbeid med Reisemagasinet Vagabond
Yoga-instruktør
Johanna Fredriksson

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 490,-
 • Trevi_ancient alley
 • Italia-mat-gelato
 • Italia-Trevi-Umbria
 • Trevi, Umbria, italia
 • Pasta Italia mat
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Roma-Trevi

Vi flyr til Roma. Vi setter kurs mot den vakre middelalderbyen Trevi hvor vi sjekker vi inn på hotell Antica Dimora alla Rocca som ligger på toppen og i hjertet av den lille byen, et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke gå mange skrittene før du finner en koselig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Vårt hyggelige vertskap, Amanda og Valeria, byr på et glass Prosecco når vi møtes til et informasjonsmøte om programmet og yogaklassene de neste dagene.

Før middag blir vi med vertskapet på en liten kveldstur og blir litt kjent i Trevis snirklete, smale og sjarmerende gater. I den historiske delen av byen finner du noe interessant i nesten hver eneste krik og krok. Tiden har nærmest stått stille arkitektonisk her – her er murer og søyler bygget av romerne, porter og buer vakkert utsmykket med fresker og inskripsjoner. De mange palassene ble oppført av rike adelsfamilier som tjente seg rike på byens gull, nemlig olivenoljen. (M)

For turen 3/10 2019 tillater ankomsttiden i Roma at vi gjør et stopp på veien i Spoleto for lunsj, en lunsj akkompagnert av vin fra området. Det gjør at det er fire lunsjer inkludert under oppholdet. Spoletos gamle bydel ligger omkranset av bymuren og byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og smug. Spoleto har til og med sitt eget romerske amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste, men helheten gjør utslaget: plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten hvor vannledningen er hevet 70 meter over dalens bunn. 

Et hotell det er lett å trives på!
Dag 2

Yoga og matkurs i Trevi

Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga – og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av vår yogainstruktør Johanna Fredriksson. «På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle», sier hun. Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, stillhet og pusteteknikker. Les mer om Johanna nederst i programmet.

Vi lar vær og temperatur bestemme om vi tar yogaklassen ute eller inne. Etter en slik godstart på dagen, skal det smake med frokost. I dag er for øvrig det lokale kjøkken i fokus – for hva er en bedre måte å bli kjent på enn å kokkelere sammen? I løpet av et par timer lærer vi å lage to pastatyper samt en lokal kjeksvariant. Dette blir en del av vår lunsj i dag. Men om du er noe usikker på resultatet, så fortvil ikke, kokken har noe på lur! Resten av ettermiddagen kan du utforske Trevis små gater, vi anbefaler varmt å «get lost» her – det er ufattelig mye flott arkitektur, detaljer og pene inngangspartier å beundre. Eller finn deg en koselig plass og kafé, bestill deg en espresso eller en Spritz og bare nyt det lokale livet rundt deg. Hotellet har også et lite basseng, og om været tillater kanskje du vil slappe av med en god bok der. Uansett valg – det blir ny yogatime før vi benker oss rundt middagsbordet på vårt hyggelige hotell. Her serveres nye retter og nye italienske viner hver kveld så vi får et godt innblikk i Umbrias tradisjonelle kjøkken og de gode lokale vinene i løpet av disse dagene. (F/L/M)

Yoga på morgenen gir en kick-start og energi!
Dag 3

Yoga og utflukt til Assisi

Vi er klare for yoga før frokost. I dag er kjente Assisi vårt mål for dagens utflukt, beliggende en halvtimes kjøretur fra Trevi. Byen ligger på toppen av en åskam med utsikt over Appeninene. Her ble Italias store helgen Frans av Assisi født i 1181, og med ham oppstod fransiskanerordenen. Med den nye paven som har tatt navnet Frans, har katolikker fra hele verden valfartet i enda større grad enn tidligere til den berømte dobbeltkirken med den hellige Frans’ grav. Vi opplever samtidig Assisis spesielle og sjarmerende atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene samt det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by som oser av historie, og du har ganske sikkert lyst til å utforske byen litt på egenhånd etter den interessante guidede omvisningen.

Å vandre gjennom den buede portalen (Porta San Francesco) gav meg en underlig følelse. Det kjentes som om jeg la igjen en bit av nåtiden utenfor bymuren. Tross suvenirbutikkene, kaffebarene og skiltene med hotellhenvisninger ble jeg umiddelbart omsluttet av en fordums atmosfære, som om en del av meg selv plutselig og uventet ble sugd tilbake i tiden. Fra boken «Jakten på en annen rikdom, I Frans av Assisis fotspor» av Kristin Flood.

I den lille middelalderbyen Torre Del Colle med kun 33 innbyggere, et lite sted «in the middle of nowhere» nyter vi lunsjen i en gammel stemningsfull olivenmølle, nå omgjort til en anerkjent restaurant. Byen er et klassisk eksempel på hvordan middelaldersamfunnet var bygget opp med smale, kronglete gater rundt en bakketopp og med markene spredd utover i dalen.

I ettermiddag inntar vi matten igjen før vi møtes til middag på hotellet. (F, L, M)

 

Reis gjerne alene - hyggelig sosialt samvær er inkludert!
Dag 4

Yoga / vandring kombinert med vingårdbesøk og vinsmaking

Yoga kickstarter dagen vår. Montefalco blir ofte referert til som «Umbrias balkong» der den kneiser majestetisk fra åsen. Herfra ser du ut over Umbriadalen med sine flotte olivenlunder og vinmarker. Umbria har lang tradisjon for vindyrking, og den lokale druen Sagrantino er både kraftfull og velsmakende.

Fra Montefalco vandrer vi på stier og veier gjennom vinmarker og bondeland til vi framme ved den eldste vingården i Montefalco (8-10 km). Her skal vi smake flere av deres viner som bærer kvalitetsstemplet D.O.C samt innta en lett lunsj bestående av lokale produkter.  Vingården ble startet i 1884, har 35 hektar med vinmarker og drives nå av 4. generasjon i rekken. Sagrantino er den lokale vindruen i Umbria og gårdens stolthet, kraftfull og velsmakende som den er, og etter manges mening vel på høyde med Brunello. 

Etter disse velsmakende opplevelser returnerer vi til Trevi hvor vi møtes på matten til en myk yoga med avspenning, pust og stillhet innen vertskapet Valentina og Amanda inviterer oss til 20 minutters velgjørende massasje av fot, hånd, nakke eller ansikt – alt med de deiligste lokale olivenoljeprodukter. Siste kvelden med gjengen og vi møtes til god avslutningsmiddag på vårt hyggelige hotell.  (F/L/M)

Myk yoga - balsam for kropp og sjel
Dag 5

Hjemreise Trevi-Roma

Allting har en ende, også våre deilige dager her i Trevi. Vi starter dagen med yoga og god frokost før vi sjekker ut og setter kurs mot Roma og hjemreisen til Norge (F)

 

 

Middelalderlandsbyenes trange små gater er svært pittoreske.

Reisebetingelser

HOTEL ANTICA DIMORA ALLA ROCCA 4**** Hotellet har 34 rom og består av tre nærliggende tidligere palasser fra renessansetiden, alle stilfullt innredet med moderne suppleringer til det opprinnelige. Rommene er varierte i innredning og størrelse. Alle rom har moderne klimaanlegg, minibar, safe, telefon og internett, TV, bad med badekar eller dusj og hårføner. Hotellet har også et lite utendørs svømmebasseng. Les mer om hotellet her

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Profesjonelle yogatimer hver dag ihht program med yogalærer fra Yogaki, Oslo
 • Fly Oslo–Roma t/r 
 • Flyskatter og avgifter pr 6. juli 2018
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • All lokal transport iflg program
 • Fire netter på Antica Dimora alla Rocca 4**** med frokost
 • Helpensjon: Tre lunsjer og fire middager iflg program. Alle måltider med lokal vin inkludert (Turen 3/10 2019 inkluderer 4 lunsjer, se Dag 1.)
 • Byrunde i Trevi 
 • Utflukt til Assisi med guidet runde til fots og lunsj iflg program
 • Guidet vandretur, vingårdsbesøk, vinsmaking og lett lunsj
 • Yogamatte, men ta gjerne med egen.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, ta kontakt for tilslutningsbilletter

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Personlige forsikringer feks. avbestillings- og reiseforsikring (kontakt ditt forsikringsselskap for tilbud)
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Viner og drikke til maten utover det som serveres til måltidet. Om det ønskes andre viner eller drikkevarer enn det som er inkludert, betales det direkte på stedet
 • Enkeltromstillegg

På turen 27. april 2020 er ikke lunsj dag 1 inkludert. Dette grunnet forskjell i flytider. For øvrig er programmet det samme.

FORBEHOLD Det tas forbehold om endring av program. Prisen er basert på minimum 12 deltakere. Les mer om våre reisebetingelser

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Vi anbefaler å tegne en helårsforsikring eller en forsikring for denne reisen. Vær oppmerksom på at forsikringer på kredittkort ikke alltid er like dekkende som de du kjøper gjennom et forsikringsselskap. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring.

PASS/VISUM Du må medbringe gyldig pass under Italia oppholdet. Regler klikk her.  

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

Johanna Fredriksson

Intruktør og reiseleder

Johanna Fredriksson er medeier og yogainstruktør i YogaKi i Oslo. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 10-15 årene og er en stor og viktig del av hennes hverdag. Hun har utdannelse innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg til NLP Coach. Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet i over 25 år og har vært en stor bidragsyter innenfor trening og helse i hele Norden. Med sin brennende interesse for å se hele mennesket og opptatt av hva yoga kan gjøre med den mentale helsen, gjenspeiles dette i hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse og positiv energi. Sentralt i yogapraksisen står flyt, pust og kroppslig og mental tilstedeværelse, og den er inspirert av Slow Flow Yoga, Myk Yoga og Yin Yoga. Klassene vil bli tilpasset dagens program og opplevelser samt nivået på de ulike personene i gruppen.

Hotellet har yogamatter, men ta gjerne med deg din egen matte. Johanna har med øvrig utstyr vi trenger for klassene. På turen blir det den del gåing, så gode sko er å anbefale.