Yogaferie og kulturperler i Sogn

/Nes Gard ved Lusterfjorden

Innerst i Sognefjorden, med nærhet til de tre nasjonalparkene Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen, ligger Nes Gard – en gjestegård med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Med denne gården som base for yoga og fantastiske opplevelser i Sogn, skal vi nyte gårdens særpregede og hyggelige miljø, deres personlig service og gode matopplevelser. Det er vel ikke hver dag du kan innta morgenkaffen på badebrygga og nyte utsikten til et av Norges største fossefall?

Vi tilbyr en miniuke ved Lusterfjorden, med daglig yogaundervisning, fokus på lokalkultur og historie, kortreist mat og attpåtil en knallgod pris. Har du råd til å la være?

Du får:  

 • Yogaundervisning med to av Norges mest erfarne yogalærere, Johanna og Sunniva
 • 4 netter på vakre Nes Gard, midt i hjertet av Sogn
 • Helpensjon
 • Festmiddag siste kvelden med aperitiff før maten
 • Ølsmaking med lokalbrygget øl fra Leikanger
 • Astruptunet i Jølster
 • Lusterfjorden rundt, besøk i Urnes stavkirke og kjente kulturperler
 • Vandretur til gårdens egen støl Navarsete
 • Opplev små, trivelige bygder – blant annet Solvorn og Fjærland
 • Lær om fenomenet Jostedalsbreen på et bremuseum
 • Sogns kortreiste kjøkken og gode mat
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 8 650,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 24.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Leserreise med reisemagasinet Vagabond
Yoga-instruktør
Johanna Fredriksson
Yoga-instruktør
Sunniva Egge Sipus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 24.09.2020
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 8 650,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Nes Gard - velkomst og middag

Ved ankomst Nes Gard blir det litt tid til å gjøre deg kjent på gården og den nydelige eiendommen. Johanna, Sunniva og vertskapet på Nes Gard inviterer til et lite informasjonsmøte om oppholdets program før felles middag med gruppen. Nes Gard er kjent for utsøkte matopplevelser, så du har noe godt i vente!

Nes Gard er en gjestegård med et unikt miljø. Det er 7. generasjon som nå driver gården som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester. Alle rom har private bad og forskjellig interiør, noen har også egen balkong eller terrasse.

Hagen deres innbyr til å slappe av og nyte omgivelsene, for eksempel på ettermiddagen før en inntar spisesalen og nyter kveldens 3-retters middag.

På gårdstunet er det også et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Her blir det ølsmaking for oss av en lokal produsent under oppholdet. Det er mulig å leie sykler, kajakk og robåt på forespørsel.

Yogapraksisen vil på denne turen tilpasses deltakerne og dagsprogrammet. Dersom yoga er nytt for deg vil du få kyndig og trygg veiledning, og rom for å utforske denne praksisen på mange plan – både fysisk og mentalt. Dersom du har erfaring med yoga fra tidligere vil dette være en unik mulighet for å kunne fordype din praksis.

Måltider inkludert: Middag

Velkommen til koselige Nes Gard
Dag 2

Yoga og Lusterfjorden rundt

Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Yogaferie betyr naturligvis fokus på yoga, og vi starter dagen med en dynamisk, mild og rolig yogatime under dyktig ledelse av våre yogainstruktører Sunniva og Johanna:

«På denne timen vil du vekke opp kropp og sjel og skape en god start på dagen din. Enten du er ny til yoga eller har noe erfaring, alle kan delta på sitt nivå, innholdet passer for absolutt alle» sier de.

Klassene vil variere, og i løpet av disse dagene vil du, i tillegg til den fysiske yogapraksisen, få god innføring i avspenning, meditasjon og pusteteknikker. Les mer om Sunniva og Johanna nederst i programmet.

En deilig buffetfrokost venter, hvor du også smører nistepakke for dagen og fyller termosen din som du tar med på turen. Vi skal på dagsutflukt rundt Lusterfjorden.

Med vår lokale guide er vi klar for en kort transport til Solvorn. I den lille eplebygda kan man få følelsen av å reise tilbake i tid. Her står Norges eldste hotell, Walaker, og små hus og små hager ligger tett i tett blant epletrær og bærbusker. Turen fortsetter med ferge over til Urnes Stavkirke, Norges eldste stavkirke og på UNESCO’s liste over kulturminnesmerker.

Videre innover mot Skjolden kommer vi først til Munthehuset, Gerard Munthe sitt herskapelige våningshus, hvor han samlet sine kunstnervenner, bl.a. Flintoe, I.C. Dahl, Tidemand og Gude. Ved Lerummuseet gjør vi et stopp og får et innblikk i en komplett saft- og syltetøyfabrikk fra 1910. Her ligger også et butikkmuseum, med mange nostalgiske detaljer.

Dale kirke fra 1250 blir siste stopp på dagens rundtur, en sjelden vakker middelalderkirke. Kirken er åpen og med informasjonstavler slik at en kan guide seg selv. Vi skal også innom koselige Lustrabui, et lite lokalt bakeri hvor det er brød og bakevarer til salgs. Her er fristelsene mange!

Vi møtes til ny yogaøkt før det ringes til middag på gården. I den hyggelige restauranten venter oss en velsmakende treretters meny.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

Urnes Stavkirke - Norges eldste stavkirke befinner seg på UNESCO’s liste over kulturminnesmerker
Dag 3

Yoga, vandretur til stølen Navarsete, lokal ølsmaking

Også i dag starter vi dagen på matten. Etter en deilig frokost og smøring av nistepakken setter vi kursen mot Navarsete, Nes Gard sin støl (nå selvbetjent DNT-hytte). Dette er en lett vandretur innover den frodige Engedalen, og turen inn tar ca. en time. Dette blir en nydelig formiddag, og vi får høre mer om driften på Nes Gard før i tiden.

Vel tilbake på Nes Gard venter en liten overraskelse på oss – av det spiselige slaget. Det blir så tid til å nyte omgivelsene og senke skuldrene før vi møtes på matten til myk yoga med avspenning, pust og stillhet.

Før middag venter nok et høydepunkt – ølsmaking i naustet! Balder Brygg fra Leikanger kommer til Nes Gard i kveld, for å gi oss en smakebit på fem av øltypene i deres sortiment. Selv skriver de følgende: «Balder Brygg satser på kvalitet og nisjar. Ei tydeleg nisje er vårt undergjæra øl. På denne måten foredlar vi det gode i gammal, lokal heimebryggtradisjon – ølet som sjølv gudane elskar – og deler det med våre kresne kundar». Det er bare å glede seg!

Nå skal det smake med middag i restauranten på gården.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og middag

Hvem kan ikke tenke seg å innta morgenkaffen her?
Dag 4

Yoga - Fjærland og Jølster - Festmiddag

Yoga kickstarter som vanlig dagen vår. Etter frokost og smøring av nistepakken kjører vi en times tid via Sogndal til Fjærland. Stedet er kjent som Norges Bokby med bokutsalg i annethvert hus. Her besøker vi Norsk Bremuseum med sine spektakulære utstillinger og Ivo Caprinos eventyrlige film om Jostedalsbreen.

Videre fortsetter vi til det vakre Astruptunet i Jølster, hvor vi får en omvisning og stifter et nærmere bekjentskap med den fargerike maleren. På tur fra Fjærland til Jølster kan du se Bøyabreen som er en breearm av Jostedalsbreen.

Vel tilbake på garden samles vi til ettermiddagens yogaøkt. I kveld blir det en avskjedsmiddag av det bedre slaget. Det serveres en aperitiff før middag, og vel til bords venter det oss en festmeny.

Måltider inkludert: Frokost, nistepakke og festmiddag

Myk yoga - balsam for kropp og sjel
Dag 5

Hjemreise

Oppholdets siste yogatime venter oss før frokost. Men alt har sin ende, også dette deilige oppholdet vårt i Luster. Etter frokost sjekker vi ut av rommene og du setter kursen hjemover – eller kanskje fortsetter du ferien din i vårt vakre land?

Takk for turen!

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Ankom når du vil den 24. september med egen bil eller nyt turen om bord på  Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, blir du hentet med minibuss i Sogndal.

Alt dette er inkludert:

 • Profesjonelle yogaklasser hver dag ihht program med yogalærere fra Yogaki, Oslo
 • 4 netter på Nes Gard i standard rom
 • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 5, se punkt om «måltider»
 • Festmiddag siste kvelden med aperitiff før maten
 • Tre dagsutflukter til Lusterfjorden, Jostedalsbreen og Fjærland
 • Ølsmaking med lokal ølprodusent som beskrevet i programmet
 • Lokal guide og transport i forbindelse med utfluktene

Dette er ikke inkludert:

 • Reisen til/fra Nes Gard 
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer til måltidene
 • Yogamatte

Vertskap, guide, yogainstruktører Vertskapet ved Nes Gard sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet. Lokal guide er med på alle dagsutflukter. Johanna og Sunniva er ansvarlige for yogaundervisningen.

Overnatting Vi bor 4 netter på deilige Nes Gard, romkategori standard. Alle rom er forskjellige. Du kan lese mer om stedet her.

Yogaklassene/vandretur. Yogamatte og et lett fleeceteppe tar den enkelte med selv, Sunniva og Johanna har med utstyret vi trenger for klassene for øvrig. På turen blir det mulighet for å bli med på en vandretur, så gode sko med solid gripesåle er å anbefale. Du bør ha normalt god kondisjon for å ha glede av vandreturen. Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Måltider Det blir servert en innbydende frokost hver dag. Lunsjen er i form av en nistepakke som du selv smører under frokosten og tar med på utflukten. Husk å ta med deg en termos, denne kan du fylle på morgenen slik at du får med deg varm drikke på dagens utflukt. På kvelden serveres en treretters middag med kaffe/te. Siste kvelden byr vi på festmeny og en aperitiff før middag.

Reise. Det er den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre transport/program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra kundens side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

Krav til deltakerne Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Vi skal bevege oss litt til fots på denne turen også, så normalt god helse er en forutsetning for å delta. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Forbehold Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise. Vi gjør oppmerksom på at dagsprogrammet kan endres etter værforhold og annet utenfor vår kontroll.

Smittevern Antall deltakere vil bli hensyntatt ut fra myndighetenes pålegg på tidspunkt for gjennomføring. Dersom lovlig gruppestørrelse blir mindre enn antall påmeldte, vil påmeldingsdato være avgjørende. Under gjennomføringen av turen vil vi følge myndighetens retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

Sunniva Egge Sipus

Yogainstruktør

Sunniva Egge Sipus har bakgrunn som danser og musikalartist og begynte å praktisere yoga allerede på 90-tallet. Hun har undervist yoga siden 2008 og er utdannet innen Ashtanga Yoga, ISHTA Yin Yoga, Yoga Nidra meditasjon, Gravid Yoga og Terapeutisk Yin Yoga massasje. Hun har sin utdannelse som danser/ballettpedagog fra Statens Balletthøgskole (KHiO) og var i nærmere 10 år tilknyttet Spinoff Dansestudio og Spinoff Forstudium i Dans som hovedfagslærer i klassisk ballett.

I dag jobber Sunniva heltid som yogalærer og underviser flere ulike former for yoga ved YogaKi på Nordstrand i Oslo. Sunniva er opptatt av at alle mennesker skal kunne praktisere yoga fra sitt utgangspunkt med vennlighet og respekt og med en lyttende tilnærming.

Johanna Fredriksson

Yogainstruktør

Johanna Fredriksson er medeier og yogainstruktør i YogaKi i Oslo. Yoga har vært en del av Johannas liv de siste 10-15 årene og er en stor og viktig del av hennes hverdag. Hun har utdannelse innen Ashtanga Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Mindful Restorative, Anti Gravity Yoga og Garuda Foundation i tillegg til NLP Coach. Johanna har jobbet med trening, helse og fysisk aktivitet i over 25 år og har vært en stor bidragsyter innenfor trening og helse i hele Norden.
Med sin brennende interesse for å se hele mennesket og opptatt av hva yoga kan gjøre med den mentale helsen, gjenspeiles dette i hennes helhetlige undervisning gjennom kompetanse og positiv energi. Sentralt i yogapraksisen står flyt, pust og kroppslig og mental tilstedeværelse, og den er inspirert av Slow Flow Yoga, Myk Yoga og Yin Yoga.