10 gode grunner til å være aktiv med Escape

1. Lokalkjente fjellguider

Vi benytter hovedsakelig lokale guider. De tilfører turen mye ekstra i form av sin kunnskap om området, lokalhistorie, flora og fauna. Også av sikkerhetsmessige hensyn – de kjenner de lokale forhold hva gjelder vær og vind og kan foreslå andre ruter om været tilsier en endring av programmet.

2. Norsk turleder

Den norske turlederen assisterer gruppen på reisen, og reiser vanligvis med gruppen til og fra Norge. Turleder er «det sosiale limet» i gruppen og sørger for, sammen med den lokale guiden, at du som reisende får et opphold og minner du vil huske lenge!

3. Kunnskap og kvalitet

Eller kvalitet gjennom kunnskap, om du vil! Vi kjenner våre reisemål. Enten fra egne reiser og opphold og fra researchturer vi foretar. Mette og Vera er også ofte selv med som turleder på reisen, nettopp for å kunne fange opp detaljer i programmet som bør vektlegges eller endres. Og våre reisevante kollegaers kunnskap om verden – den bruker vi for det det er verdt!

4. Det autentiske kjøkken

Mat er også kultur – og en glede ved å reise er nettopp å nyte det lokale kjøkken! Picnic eller lunsjboks, det avhenger av reisemålet, vanligvis en miks av middager på hotellet og på restauranter – og lokalprodusert vin og øl er så absolutt en del av den gode reiseopplevelsen.

5. Trivelig reisefølge

Reis gjerne alene! På en aktiv ferie blir vi sammensveiset allerede første kvelden – enten du reiser alene eller i par. Vi har jo en felles interesse i bunn som binder oss sammen, nemlig friluftsliv! Noe av gleden ved å være på en fellestur er nettopp det sosiale, og det å bli kjent med nye og spennende mennesker!

6. Bagasjetransport

Med muldyr, med taxi, med båt, med sherpa… Du selv bærer kun en lett dagstursekk.

7. Storslått natur

Hvorfor velger man en aktiv ferie i inn- og utland? Svaret et ofte «jeg ønsker å oppleve et nytt landskap!» Og det får du – sammen med et nytt terreng, det lokale hva gjelder mennesker, kultur og mat samt en annen flora og fauna. Vi legger vekt på å gi deg et variert turprogram – det er alltid selve fotturen, kajakk- eller sykkelturen som står i fokus på våre reiser.

8. Gode opplevelser står i kø!

Der det er mulig inkluderer vi kjente severdigheter i vårt program. Herlig å legge bort fjellstøvlene for en dag og oppleve litt byliv og kultur også, ikke sant? Eksempelvis i Sierra Nevada med Granada og borgen Alhambra – i Marroko, Marrakech med sitt yrende basarliv og hammam – Amalfikysten med Pompeii og Capri…

9. Mangfold og vanskelighetsgrader

Hos oss finner du garantert en tur som passer akkurat deg – enten du vil på tøff fjelltur, lettere vandretur, skitur, kajakkpadling eller yogaferie, så har vi mange fristende reiser.

10. Vi KAN aktiv ferie!

Escape Aktiv bygger sitt tilbud på mange års erfaring. Mette var medeier i Active Travel Norway og har 20 års erfaring fra turproduksjon av sykkel- og fotturer. Vera har drevet sitt eget firma som turoperatør og var DNTs største samarbeidspartner på aktive utenlandsturer, turer som senere ble tatt inn i hennes firma Den gode reisen, nå en del av Escape Travel.

Vakkert veiskille.