Reiseleder

Svein Rune Eriksen

643x437 Svein Rune
Husruiner og terrasser i Machu Picchu

– «Veien blir til mens du går». Det stemmer nok for mange og så absolutt for meg, sier Svein Rune Eriksen.

Reiselivet var aldri noe han valgte, han mer eller mindre snublet inn i det. Etter eksamen artium emigrerte Svein Rune til New York, hvor han ble trainee ved Bennett Tours.

– Veldig spennende og en stor overgang fra småbyen Horten til verdensmetropolen New York! Starten i New York ble mitt yrke/hobby og har vart hele livet.

Svein Rune er altså født i Horten og vokste opp hundre meter fra Oslofjorden. Med daglige ferger og cruiseskip som passerte gjorde nok dette mye med utferdslysten. Tiden hos Bennett Tours ga mersmak på reiselivet og ble etterfulgt av totalt 25 år hos Winge Reisebyrå, Erik Myhre Reisebyrå, Scandinavian Express samt Nordic Cruise Services.

– Atle Brynestads Seabourn Cruise Line var nesten nystartet da jeg begynte der sommeren 1990 – først ett år som purser og så fem år som travel manager. Skipene, som var i luksusklassen, kunne ta maksimalt 200 gjester og seilte over hele verden. I løpet av disse seks årene besøkte vi samtlige verdensdeler.

Svein Rune har vært reiseleder i Escape Travel siden selskapet ble startet. Han har hatt mange rundturer i Sør-Amerika hvor Peru og Brasil er favorittene. Han har også hatt mange elvecruise/rundturer i Østen hvor Kambodsja, India og Indonesia ligger høyt på preferanselisten.

– I Europa har jeg vært reiseleder på de fleste av Escapes elvecruise, og her er det nok Donau, Douro og Rhinen som er favoritter. Det å være reiseleder for Escape Travel er meget interessant og givende – alltid like spennende å møte en ny gruppe reisende på Gardermoen!

Etter så mange år i reiselivet, har Svein Rune rukket å besøke hele 150-160 av verdens land.

– Skulle jeg begynt livet på nytt, ville jeg nok denne gang bevisst valgt reiselivet som yrke! Heldigvis er det fremdeles mange hvite flekker på kartet og mange steder jeg har lyst å besøke.