OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lektercruise i Loire

/ Oppdag Loire kanelen i hjertet av Frankrike

Dette cruiset går i vakre omgivelser i den tidligere Berry-provinsen og Sologne-regionen. Bli med på en fantastisk tur til de skjønne områdene i Loire – se historiske byer, sjarmerende klostre og prestisjefylte vingårder. Dette er turen for deg som setter pris på det gode liv, deilige smaker og lokale opplevelser!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 18.05.2017 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager

Avreiser

 • Avreisedato 18.05.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 980,-
 • Avreisedato 21.09.2017
 • Avreisested Oslo
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 18 980,-

/ OPPLEV FRANKRIKE I SAKTE FART

Et lektercruise er en enestående ferieform, som også passer for familier og vennegjenger i alle aldre. En liten, spesialbygget, luksuriøs båt frakter deg på elver og kanaler hvor de større elvecruiseskipene ikke kommer til. Det er avslappende og intimt med kun elleve lugarer om bord. Du kommer ekstra tett på natur, historie og kultur. Lekteren er aldri langt fra land, så her er det mange muligheter for egne utflukter og eskapader – enten til fots eller på en av syklene du kan låne om bord. Kulinariske høydepunkter er ensbetydende for Frankrike, og mannskapet om bord sørger for service i særklasse. Alt skjer i et behagelig tempo, i komfortable omgivelser. Lektercruise er virkelig en behagelig ferie!

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NEVERS

Fly fra Oslo til Paris om formiddagen. Buss til Nevers (cirka 3 timer) og ombordstigning om ettermiddagen. Vel om bord får vi tildelt lugarer og blir kjent med mannskapet. Det vil bli servert en velkomstdrink før vi nyter vår første middag om bord. Ved mørkets frembrudd, vil vi ta deg med på en romantisk tur med lanterner i Nevers.

Dag 2

NEVERS – MARSEILLES-LES-AUBIGNY

Vi skal ut å se mer av Nevers, i dag er det både tradisjon, historie og lokal mat som står på agendaen. Første stopp blir helgenen Bernadette Soubirous` siste hvilested. Bernadette var rett og slett en enkel, landsens jente fra Lourdes som i 1858 hevdet å ha sett Jomfru Maria hele 18 ganger. Dette skulle ha skjedd i en grotte nær elven Gave de Pau. Stedet ble i 1870 Europas mest besøkte valfartssted, og det skal etter sigende ha inntruffet flere bemerkelsesverdige helbredelser her. Vi fortsetter til sentrum der vi får se det historiske Dogepalasset, som regnes som et av de aller eldste slottene i Loire. Historiens sus kjennes virkelig i disse omgivelsene. Vi spaserer gjennom godt bevarte gamle kvartal med bindingsverkshus og pittoreske gater, før vi kommer til Nevers imponerende katedral. Videre blir det et kort besøk i keramikk-kvartalet før turen avsluttes med smaksprøver på lokale, velsmakende produkter. Om ettermiddagen setter vi kursen mot Marseilles-lès-Aubigny. Len deg tilbake, nyt naturen og båtens bekvemmeligheter – eller gjør plass til mer velsmakende fransk mat ved å ta en sykkeltur langs kanalen.

Dag 3

MARSEILLES-LES-AUBIGNY – CHAPELLE MONTLINARD

I dag skal vi på utflukt til Fontmorigny-klosteret. Dette privateide, historiske monumentet er et av de viktigste kulturelle stedene i området, og det sier ikke lite. Det bevitner over åtte århundrer med fransk religiøs arv. Vi fortsetter turen med et besøk i Apremont-sur-Allier og dens bugnende blomsterhage. Denne lille middelalderlandsbyen på bredden av Allier regnes som en av de aller vakreste i Frankrike, så den er absolutt verdt et besøk. Vel tilbake på båten fortsetter seilasen mot Chapelle Montlinard. Underveis vil vi oppleve natur og kultur, mens vi seiler gjennom Val de Loire naturreservat; en nytelse!

Dag 4

CHAPELLE MONTLINARD – MENETREOL-SOUS-SANCERRE

I dag går turen til La Charité-sur-Loire. Vi begynner vårt besøk med Sainte-Croix-
Notre-Dame kirken som er på UNESCOs liste, som en del av Pilegrimsveien til Santiago de Compostela. Vi fortsetter til klosteret, som har vært under omfattende restaurering de siste 15 årene for å få frem de vakre, historiske detaljene. Som kontrast til dette avslutter vi med et skikkelig gårdsbesøk, her får vi oppleve den autentiske, rustikke roen, som man kan finne på den franske landsbygda. Vel tilbake om bord fortsetter vi cruiset mot Ménétréol-sous-Sancerre.

Dag 5

MENETROL-SOUS-SANCERRE – LERE

Vi forlater båten og setter kurs mot Pouilly-sur-Loire, hvor det blir besøk på vingården La Tour de Pouilly-Fumé. Denne vingården har et mikroklima og topografi spesielt godt egnet til Sauvignon druer. Denne ideelle kombinasjonen av faktorer har gitt den berømte Pouilly Fumé vinen, med bemerkelsesverdig særpreg og internasjonale anseelse. Vi tar en tur ned i vinkjelleren for å lære mer om herlighetene, og får selvsagt smake på de edle dråpene. Vel tilbake om bord fortsetter ferden mot Lere. Kanskje benytter du muligheten til å sykle langs en del av Eurovelo 6, sykkelruten som strekker seg hele veien fra Atlanterhavet til Svartehavet?

Dag 6

LERE – BRIARE

Dagen i dag er igjen farget av kontraster. Vi skal på utflukt til Sancerre, før en gjeng med geiter venter besøk av oss. Sancerre ligger i den historiske Berry-regionen, med utsikt over den nydelige Loiredalen. Vi opplever denne vakre middelalderbyen ved å følge Fil d’Ariane; en rød linje malt på gata som tar oss forbi gamle vinproduksjonsområder, bakerier, spennende bygninger og nydelige kunstgallerier. For de som ønsker blir det mulighet til et valgfritt besøk i Den Fief Tower (192 trappetrinn, inngang cirka 3 EUR), det eneste gjenværende tårnet av en middelalderborg som stammer fra det 14. århundre. Ferden går videre til en geitefarm og dens brekende «innbyggere». Her får vi smake på skikkelig kortreist ost og herlig Sancerrevin. I denne regionen har de mye å være stolte av! Familien på gården har rundt 200 geiter og 60 kyr, og de vil veldig gjerne dele sine hemmeligheter bak osteproduksjon med oss. Om ettermiddagen slapper vi av om bord mens vi seiler til Briare. Turen går blant annet gjennom den spesielle Briare-akvedukten, som ble bygget av Eiffel Company. Inntil nylig var det den lengste navigerbare akvedukten i verden. I kveld blir det skikkelig stemning med lekker mat og festaften om bord. Båten ligger til kai over natten.

Dag 7

BRIARE

Nyt en siste frokostbuffé om bord, før det blir litt tid på egen hånd i Briare. Så er det på tide å si «au revoir» og vi setter kursen mot Paris. Retur til Oslo med kveldsfly.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Paris t/r
 • 6 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Viktig informasjon

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipenefortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Tips

Tips er frivillig, men ofte forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegger det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Om skipet

DEBORAH
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2016
Lengde: 40 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 20

På den nybygde lekteren Deborah er det er kun elleve lugarer om bord – alle utvendige med eget bad, aircondition, safe og internettilgang. Lekteren har restaurant, salong med bar, utegrill, jacuzzi og soldekk med solstoler. Det finnes også sykler om bord, som du kan låne underveis eller når båten legger til kai.