Amanda Perri

portrett kvinne
Blomster langs husfasadene i Spello, Italia.

Amanda er autorisert guide både i Oslo og Bergen og har jobbet som guide og reiseleder i Norden i 18 år. Hun er naturligvis meget reiseglad og snakker fem språk flytende: italiensk, fransk, engelsk, spansk, norsk og litt portugisisk. Med fransk og italiensk som morsmål, åpner det mange dører for passende reiselederoppdrag. Norge forelsket hun seg i etter at hun jobbet på cruiseskip og var reiseleder rundt i landet.

Hun er født og oppvokst i Valle D’Aosta, et lite tospråklig fylke nordvest i Italia. Bare 9 år gammel begynte hun å bli interessert i historie og slukte litteratur om andre kulturer og folkeslag. Denne nysgjerrigheten og utforskertrangen førte henne ut av Italia allerede som 11-åring! Som ung var hun lidenskapelig opptatt av ballett og matlaging, og hun var med i et dansekompani til hun var i midten av 20-årene. Fortsatt er hun lidenskapelig opptatt av mat, særlig lokalt, kortreist og bærekraftig. Hun bruker mye av fritiden til matlaging, vinkurs og frivillig arbeid for Kooperativet, med salg av økologiske grønnsaker.

I tillegg til reiseliv, har Amanda en variert bakgrunn innen språk, kommunikasjon og servicebransjen. Og jobber som servitør, bartender, resepsjonist på hotell og camping, kommunikasjonsmedarbeider og eventansvarlig, kokk og restaurantsjef. I dag jobber hun også deltid som lærer. Amanda er også levende opptatt av kunst og musikk og går ofte på utstillinger, teater og konsert. På fritiden liker hun også å være aktiv: langrenn, svømming og fjellturer.

Bli med Amanda på tur

September 2024

Oktober 2024

April 2025