Ann J Samuelsen
![Bilde kort Ann J Samuelsen](https://escapeno-web.imgix.net/images/Reiseleder/Bilde-kort-Ann-J-Samuelsen.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=300&q=90&w=300&s=482bb09aee50ecd35e397c2448437663)
![Auckland er en livlig havneby](https://escapeno-web.imgix.net/images/New-Zealand-Auckland.jpg?auto=compress%2Cformat&con=-10&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&gam=20&h=600&q=90&vib=40&w=600&s=35396d2dffc9ab80a952fc8a4b5ec6ea 600w, https://escapeno-web.imgix.net/images/New-Zealand-Auckland.jpg?auto=compress%2Cformat&con=-10&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&gam=20&h=900&q=90&vib=40&w=900&s=f27e27cf02de528970d5c65d4ffd77e8 900w, https://escapeno-web.imgix.net/images/New-Zealand-Auckland.jpg?auto=compress%2Cformat&con=-10&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&gam=20&h=1200&q=90&vib=40&w=1200&s=ac6fac70acf9e9aab3409844bbffdc70 1200w)
Ann Samuelsen er frilansjournalist for bransjebladet Aperitif siden 2008, som er medlemsbladet til Norske Vinkelnere. Bladet sendes også til alle restauranter, hoteller, vinmonopol og vinimportører i Norge. De siste fem årene har hun skrevet mest om champagne og annen tradisjonelt laget musserende vin, og hun holder også kurs og vinsmakinger.
Ann er utdannet sommelier og har blant annet også mastergrad i champagne fra Universitetet i Reims & Avize Viticultural Center og French Wine Society. I tillegg har hun vært internasjonal dommer i konkurranser innen vin og champagne siden 2007, så her snakker vi solid erfaring!