Cunard Queen Mary 2 cruise i New York

Livet om bord Queen Mary 2

Publisert: 18. oktober 2022

20 ting du kan gjøre på et transatlantisk cruise

Med noen ekstra, herlige sjødager kan du velge å bare slappe av, tenke lange tanker og sette pris på roen. Eller du kan ta for deg av alt skipet har å by på. Det er muligheter til å både lære noe nytt, skjemme deg bort (velfortjent så klart) og utfordre smaksløkene. Det er din tid, og den bruker du akkurat som du vil.

1. Afternoon Tea

Hva med en høytidelig og likevel avslappet smaksopplevelse med ferske scones, smørbrød og deilige kaker? Nyt Cunards berømte Afternoon Tea, som serveres daglig av servitører med hvite hansker i Queens Rom.

2. Velvære

Unn deg selv med et dagspass til spa- og vannterapisenteret med varmerom, damprom, badstue, terapibasseng og varme senger. Bestill gjerne også en kroppsbehandling, hva med en økologisk tangwrap eller kanskje en thaimassasje?

3. Prøv noe nytt

Bli med på workshops innen skuespill eller akvarell. Og for de som ønsker å komme i form, finnes det alltid yoga eller eksempelvis en spinningtime på treningssenteret om bord.

4. Sport og klassisk pub

Spill dart, se direktesendt sport, bli med pubquiz eller bingo, og bestill en av pubfavorittene dine i baren Golden Lion; her finner du alt fra fish and chips til biff og ale-pai.

5. Underholdning og utvikling

Sett deg godt til rette i underholdningssalen om bord og nyt en 3D-film, et planetarium-show eller en foredrag. Her kan du oppleve anerkjente forfattere, filmskapere, politikere, vitenskapsmenn, historikere og til og med astronauter. Cunard sørger for å invitere med et spennende utvalg for å informere og underholde deg på din tur.

6. Stillerom og tid

Gjenoppdag luksusen av tid! Med et bibliotek om bord som rommer over 8000 titler kan du velge fritt. Finn deg en favorittplass og bare slapp av i fred og ro, mens skipet frakter deg over havet.

7. Fukt strupen

Lær å mikse drinker, eller bli med på en whisky- eller vinsmakingsopplevelse arrangert av hoved-sommelieren om bord.

8. Ytre gleder

Ta turen til frisør- og skjønnhetssalongen for en hårkur, oppsetting eller klipp. Eller kanskje en manicure eller en voksbehandling er det som skal til for å bli klar for kveldsball?

9. Frem, tilbake, frem, frem, frem

Lær Quickstep eller Cha-Cha i Queens Room av danselærerne om bord, så er du klar for temakvelder som maskeradeball, Black and White eller Ascot. Du kan også imponere andre med dine nye trinn i skipets nattklubb.

10. Velkommen til show

Etter en smakfull middag kan du se et show i Royal Court Theatre. Her opplever du kvalitetsforestillinger både innen teater, musikaler og komishow.

11. Sanselige uttrykk i form og farge

Besøk kunstgalleriet om bord og nyt et glass champagne mens du lærer om livet, uttrykket og virket til den kjente skotske samtidsmaleren Jack Vettriano. Du får også eksklusiv tilgang til å kjøpe verk fra utstillingen.

12. Innsats og vinning

Prøv lykken i Roulette, Blackjack eller på spilleautomatene i Empire Casino. Skipet tilbyr også kurs med en croupier om bord.

13. Hold formen

'En time med personlig trener gir deg et forsprang på kveldens sjokoladefondant', er ikke et kjent uttrykk, men det er ikke mindre sant av den grunn. Ta noen runder i det oppvarmede bassenget, eller ta en rask spasertur rundt spaserdekket – tre runder der så har du gått litt over halvannen kilometer. Så er du klar for enda mer av det gode liv.

14. Handlegate

Hvorfor ikke unne deg noe nytt i de avgiftsfrie Mayfair-butikkene om bord? Med et bredt utvalg av dufter og toppmerker, inkludert H.Stern, Radley og Hermes, er det sikkert noe som faller i smak.

15. Reis i smakens verden

"Spis ute" på en av spesialrestaurantene i Kings Court. Her kan du nyte en stor kulinarisk variasjon fra kjøkken som hyller det italienske, indiske, panasiatiske, samt Tex Mex og American Smokehouse-menyer. Hver kveld kan fylles med nye smaker.

16. Til ungdommen

For de yngre reisende finnes det gratis barne- og ungdomsklubber. Disse er tilgjengelig for gjester i alderen 6 måneder til 17 år, og her finner du en rekke alderstilpassede aktiviteter som er tilgjengelig gjennom hele dagen.

17. Kort vei til baren

Slapp av med din yndlings-cocktail før eller etter middag, i det elegante Chart Room. Dette er en signaturbar i klassisk Cunard-stil med nautisk interiør, og stemningsfull levende musikk.

18. Kaptein, min kaptein

Bli kjent med dine medreisende på Kapteinens cocktailselskap. Her blir det live musikk og kanapeer, samt en velkomst og mulighet til å møte kapteinen.

19. Noe annet enn hjemme

Bestill frokost på sengen, eller nyt en biffmiddag i din egen romslige lugar. Med gratis room service, tilgjengelig 24 timer i døgnet, kan du selv bestemme når du ønsker noe å spise.

20. Nye perspektiv

Tilbring tid på dekk og få med deg spennende øyeblikk og vakker utsikt. Midt ute på Atlanteren har du et storslått stjerneshow de fleste ikke får oppleve. Få også med deg når skipet seiler under Verazzano Narrows Bridge, på vei inn eller ut av New York. Med et glass Champagne i hånden kan du studere Frihetsgudinnen på nærmere hold, og la deg fascinere av Manhattans skyline.

Takk til Cunard for inspirasjonen til dette innlegget.