Hus,hytter,natur, uteplass

Luksus i unike omgivelser

Publisert: 23. april 2021

Luksus i unike omgivelser

I en skogkledd ås med spektakulær utsikt til Sunnmørsalpene og Storfjorden ligger et av Norges mest eksklusive og vakre hoteller. En firmatur hit er en helt spesiell opplevelse.

Vi ser en økende etterspørsel fra firmakunder etter å finne egnede steder som skiller seg ut i mengden av tilbud. De vil gjerne på mindre steder og oppleve noe unikt. Antall stjerner på hotellet er ikke lenger det viktigste, men sjarm, beliggenhet, vertskap og gourmetmat står i fokus. Storfjord Hotel ved Ålesund har alt dette!

Storfjord er uten tvil en bortgjemt perle. Med beliggenhet langt utenfor allfarvei, oppe i en skogkledd ås, 200 meter over havet finner du et av Norges mest eksklusive og vakre hoteller. Det er en spesiell ro som senker seg over stedet. Utsikten er slående vakker mot Sunnmørsalpene og Storfjorden. Hotellet er omtalt i flere internasjonale reisemagasiner og er blant annet medlem av den eksklusive hotellsamlingen Small Luxury Hotels of the World.

Familiedrevet hotell – velegnet for møter og konferanser

Storfjord Hotel ligger idyllisk plassert i den vesle fjordbygda Glomset, bare 30 kilometer fra Ålesund. Her møter norske tradisjoner moderne design og komfort. Romslig luksus er standard for alle rom. Rommene har enten spektakulær utsikt over Storfjorden, tunet eller omkringliggende skog. Noen rom har peis, privat terrasse eller direkte utgang til hagen. Hotellet har totalt 30 rom.

Flotte møterom og konferansefasiliteter
Konferansefasilitetene er moderne med god atmosfære og flott utsikt. Komfortable områder for mingling både innendørs og utendørs i fredelige omgivelser.

Utendørs jacuzzi og spabehandlinger
Ta en velfortjent pause ved hotellets lavvo eller i bukta ved fjorden, eller kanskje ønsker du å nyte en stille stund i myke sofaer og deilige stoler i hotellets mingleområder? Følger du stien fra hotellet og inn i skogen finnes en herlig utendørs jacuzzi. Hotellet tilbyr også ulike spa-behandlinger og badstue.

Lokale råvarer og lokal rekruttering

Storfjord Hotel er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder. Medlemmene er representanter for autentiske opplevelser så vel som ekte norske tradisjoner, og setter sin stolthet i å ta vare på natur, kultur og miljø på hjemstedet. De arbeider kontinuerlig med å redusere matsvinnet, utvikle menyer i nært samarbeid med lokale produsenter og underleverandører. Dette er bærekraft i praksis, og De Historiske er også sertifisert gjennom Miljøfyrtårn – noe som sikrer kontinuerlig utvikling til det beste for miljøet.

«Regionen har mange flinke lokale matprodusenter som hotellet benytter seg av. Vi ønsker at våre gjester skal oppleve smaken av Storfjord. Dette skal gjenspeiles i alt vi serverer på hotellet.» Benthe Langeland, hotelldirektør Storfjord

Aktiviteter i urørt natur, blant fossefall og historiske fjellgårder

Det er mange innholdsrike og varierte aktiviteter som egner seg med utgangspunkt fra Storfjord Hotel.

Skjulte perler for møter, kurs og konferanse

Med Storfjord Hotel som utgangspunkt for overnatting finnes det flere alternative "gjemte" steder for å ha møter, kurs eller konferanse. Eller hva med en festmiddag? Her presenterer vi to uforglemmelig steder med et fantastisk vertskap:

1. Idémyldring på en klippe i havet

Hva med å legge neste firmamøte på en liten klippe midt ute i havet med fersk sjømat? Flatflesa Fyr i Aukra er en annerledes konferanseopplevelse.
Flesa, eller fles, betyr skjær/klippe. Denne klippen har imidlertid alle de fasiliteter man trenger for et komfortabelt opphold. Husene her ute har stått støtt å trygt i 116 år, og vertskapet sørger for gode matopplevelser ved fyrstasjonen.
Flatflesa er definitivt ikke et moderne kurs og konferansested. Derimot er det et fantastisk sted for kreativ tenking, inspirasjon for de "store" og nye ideene.

2. I en sjøbod fra 1800-tallet med magisk solnedgang

Forankret i historier fra lokale fiskere har Skotholmen ved Fosnavåg vært en sentral del av fiskeindustrien på Sunnmøre i generasjoner. Fersk mat fra havet, presentert og servert i en sjøbod fra midten av 1800-talet. Her smelter ny kokkekunst og moderne design sammen med historiske omgivelser fra en tid der Skotholmen var handelssted og fiskevær. Her kan vi også organisere mat- og vinkurs og møter/konferanser og middager

«På ein eigen holme gir vi ei eigenarta oppleving.
På Skotholmen er det jovialt og elegant, uformelt og profesjonelt. Velkomne til eit hav av smakar!»

Velkommen til firmatur til destinasjon Ålesund og Sunnmøre!

Kilder: 62NORD, De Historiske