Autentiske byer – kort avstand fra Alicante

Publisert: 4. juni 2024

Firmatur til Murcia i Spania

Murcia-regionen like sør for Alicante er nok ukjent for mange nordmenn. Men med et lavere prisnivå, autentiske byer og mylder av muligheter for aktiviteter, anbefaler jeg denne delen av Spania på det varmeste.

Murcia har mye mer å tilby enn La Manga, som mange av oss kjenner til. Med sin kultur og historie, uberørte strender, lokale mattradisjoner og gode lokale viner er denne regionen et spennende bekjentskap. For ikke å nevne alle de naturbaserte aktivitetene som sykling, fjellturer, surfing og kajakkpadling.

Regionen er spesielt kjent for «Mar Menor», en kystlagune. Navnet betyr «lille hav» på spansk. Mar Menor er kjent for sitt varme og grunne vann. Lagunen er adskilt fra Middelhavet av en smal sandbanke kalt La Manga, som betyr «ermet» på spansk. Steder som er verdt et besøk er blant annet Cabo de Palos, San Pedro del Pinatar, Cartagena og Mazarrón.

✈️ Det går direktefly fra de store byene som Oslo, Bergen og Stavanger til Alicante. Herfra er det litt over en times kjøretur til de ulike byene i Murcia-regionen.

☀️ Murcia kan skilte med 320 soldager i året i snitt, så sjansene for godt vær er gode!

Særegne lokale aktiviteter

Opplev en spennende fiskeauksjon, dra på fisketur, og nyt måltider laget av din egen fangst – perfekt for teambuilding.

I denne regionen er det en masse ulike aktiviteter å velge imellom fra sykkeltur langs vinranker til spennende vannsport-aktiviteter. Men det var en aktivitet som skilte seg ut og gjorde inntrykk da jeg besøkte Murcia:

Vi starter om morgenen når vi får se fiskerne komme inn til havnen. På en lokal fiskeauksjon får vi se fiskernes fangst, inspisere den ferske fisken, og delta i den spennende budgivningen. Det er en unik mulighet for teambuilding og å lære om lokal fiskerikulturen.

Deretter drar vi ut på båttur med forfriskninger og snacks underveis. Det blir muligheter for snorkling, bading – og selvfølgelig fiske. Dagens fangst blir levert en av restaurantene i nærheten, og vi nyter et måltid laget av vår egen fangst som gir en minneverdig avslutning på dagen.

Hvor skal man bo?

Hotell i unike omgivelser med flott utsikt

Jeg anbefaler et hotell i den lille kystbyen Mazarrón med en helt spesiell atmosfære. Hotellet ligger på en høyde og har en fantastisk utsikt over havet og byen, kun 10 minutters gange fra stranden.

Mazarrón er ideelt for firmagrupper på grunn av sitt mangfold av aktiviteter og vakre omgivelser. Puerto de Mazarrón har en livlig marina med restauranter og butikker, perfekt for sosiale aktiviteter. For de eventyrlystne finnes det dykking, snorkling og båtturer. I tillegg ligger den pittoreske kystbyen Bolnuevo kun 5 km unna.

Hotellet har en nydelig hage med et utendørsbasseng og flotte uteområder som kan benyttes til pauseserveringer, lunsj og for eksempel barbeque som en velkomstmiddag. Dette stedet er perfekt for konferansegrupper. Møterommene er lyse og luftige.

Mange spennende steder for eventer

Restauranter ved sjøkanten

Murcia har mange unike steder og restauranter som er ideelle for jubileumsmiddager og andre bedriftsarrangementer. Her kan dere leie hele restauranten eller reservere egne lounger og områder. Mange steder har en svært avslappet atmosfære med en «chill sørfestemning». Maten holder høy kvalitet, med et bredt utvalg av både fisk- og kjøttretter. Med en innleid DJ er stemningen garantert!

Restaurant solnedgang
Restaurant

Velkommen på firmatur til region Murcia!