Kvinne på fjelltopp med fantastisk utsikt over hav og øyer.

Sommer i Norge

Publisert: 30. april 2021

Forelsket i Helgeland

Nå har Escape satset mer på Norge. Heldigvis! For her hjemme har vi tilbud som verden rundt oss ikke kan sammenlikne seg med.

I fjor sommer reiste jeg Helgelandskysten på langs, og forelsket meg i både Myken og Rødøy. Lille, forblåste, fantastiske Myken. Måltidet vi fikk servert på Bruket Bord & Bar husker jeg fortsatt. Fisk fra sjøen du tittet ut på – rykende fersk. Og landhandelen, hvor vi fikk en kaffekopp som takk for å hjelpe til med å bære inn dagens varer.

Myken gir deg ro i sjela – med bølgeskvulp, måkeskrik og 14 fastboende som ønsker deg hjertelig velkommen. Whiskyen fra det lokale destilleriet smakte ikke så verst den heller – og jeg liker ikke engang whisky.

Og Rødøy, med Rødøyløva skuende utover det uendelige havet. Veien opp er bratt, men vel oppe på Rødøyløva møter du et syn som tar pusten fra deg. Og hva er det egentlig du ser langt der nede, i vannkanten? Jo, strender så finkornede at Sørøst-Asia blir misunnelig. Badetemperaturen, derimot, kan jeg ikke love halleluja-stemning for.

Tre kajakker ved sandstrand og gjennomsiktig vann, lage fjell i bakgrunnen.

Disse strendene, altså... Terje Rakke / visithelgeland.no

«Myken gir deg ro i sjela – med bølgeskvulp, måkeskrik og 14 fastboende som ønsker deg hjertelig velkommen.»

Takket være korona fikk jeg oppleve akkurat dette. Planen var egentlig Asia, men jeg tror heldigvis ikke at Asia har tenkt seg noe sted, dit kan jeg dra senere. Grip muligheten du også, og bli med til Helgeland – og Myken og Rødøy!