Cruise

Publisert: 21. november 2019

Hvilket cruise skal jeg velge?

Romantisk og eksklusivt? Mye moro for barna? Unike destinasjoner? Det fins et cruise for alle - det gjelder bare å finne det riktige.

Det er ikke alltid så enkelt å finne fram i mylderet av rederier og skip. Vi hjelper deg!

Dame på cruise

Noen ganger trenger du bare å hvile øynene på horisonten og bare nyte...

For deg som reiser på cruise for første gang

På de store skipene finnes det mange aktiviteter for deg som er voksen også. Her kan du prøve deg på minigolf, ta en løpetur rundt dekk, prøve golfsimulator, gå på skøyter, klatre i klatrevegg eller kjøre formel 1 i simulator.

🚢 Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Celebrity Cruises, MSC Cruises, Princess Cruises, Azamara og Holland America Line er rederier vi anbefaler til deg.

Du kan også velge et av de mindre skipene om du ønsker å oppgradere litt, og ønsker en mer intim følelse. Av disse har blant annet Oceania lekre skip og spennende reiseruter.

Barn på cruise

De store skipene har så mye å finne på at det er rene drømmeferien for barn.

Reiser du på cruise med barn eller ungdommer?

Da bør du se nærmere på de større skipene. Her finnes det en mengde tilbud for barn. Flowrider, zipline, store vannsklier, barne- og ungdomsklubber og diskoteker – de små rekker ikke å kjede seg et eneste øyeblikk!

🚢 Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean og MSC Cruises er sikre vinnere.

For deg som vil ha et eksklusivt og romantisk cruise

Velg de litt mindre skipene. Alt er stort sett inkludert, og de holder høy standard på mat, vin og service. Skipene kommer inn til havner de store skipene ikke når, og du får på den måten en helt annen opplevelse enn med de store skipene.

Bli med kokken i land for å handle på det lokale markedet, dra på sykkeltur med kapteinen eller lån vannscooter og ta en tur rett fra plattformen akter på yachten (gjelder SeaDream). Skipene er intime og elegante, og det er god plass ombord. Alle skipene har butlerservice, og du kan spise på alle restaurantene ombord når du ønsker.

🚢 Om dette høres bra ut, prøv Silversea, Seabourn, SeaDream Yacht Club, Oceania og Azamara Club Cruises. Rederiet Cunard har eksklusive cruise med britisk eleganse, afternoon tea og ballkvelder for dere som liker "old style cruising".

Ekspedisjonscruise

På ekspedisjonscruise er det de spennende og unike destinasjonene som er viktigst.

For deg som vil på cruise-ekspedisjon med unike opplevelser

Hva med å oppleve Alaska? Eller se dyrelivet på Galapagos? På disse cruisene kommer du tett på naturen og seiler med små skip.

🚢 Noen av rederiene som kan tilby ekspedisjonscruise er Silversea, Celebrity Cruises og Hurtigruten.

Når bør jeg reise på cruise?

De fleste rederiene seiler i Middelhavet om sommeren og reiser så over Atlanterhavet til Karibien om vinteren. Reposisjoneringscruise/transatlantiske cruise er når cruiseskipene flyttes i forbindelse med endring av sesong. Disse kan gå over Atlanteren, men også fra Europa gjennom Suez-kanalen på vei til Asia.

🏛️ Middelhavet og Nord-Europa: April – oktober (men også fin temperatur og flotte opplevelser uten de store turiststrømmene på vinterstid). Nye, spennende havner hver dag. Mye kulturopplevelser.

🌴 Karibien: Sol og bade-cruise, palmesus og flotte kombinasjonsmuligheter med en USA-ferie eller andre øyer i Karibien.

🐪 Midt-Østen: Spennende og eksotiske opplevelser, kultur og shopping.

⛱️ Asia: Eksotisk, spennende, sol og bad, opplevelser