Pollenca, gammel landsby på øya Palma Mallorca, Spania

Spennende aktiviteter, sol & varme

Publisert: 30. mai 2023

Autentiske Mallorca

Badeferie er nok første mange tenker på når det gjelder Mallorca. Men det er så mye mer! Velkommen til en hel verden av opplevelser.

Jeg jobber med firmareiser i Escape, og jeg var så heldig å få oppleve den største av øyene i øygruppen Balearene utenfor østkysten av Spania – Mallorca.

Dette var mitt første besøk på Mallorca, og etter å ha utforsket øya i noen dager, kan jeg trygt anbefale denne destinasjonen til både firmareisende og fritidsreisende!

Jeg skjønner godt at folk legger badeferien hit – strendene er helt nydelige. I tillegg har du natur, kultur, sport, sjarmerende landsbyer, tradisjon og fritidsaktiviteter som er perfekt for en firmatur.

Overnatting

Luksuriøse og moderne hoteller

Vi overnattet på og besøkte ulike hoteller under oppholdet. Noen av disse hadde perfekt plassering ved de vakre sandstrendene med nydelig utsikt over havet og andre ved flott natur og landskap ved golfbaner.

Jeg anbefaler et hotell i fjellsiden som gjenspeiler stilen til en tradisjonell mallorcansk landsby
med gjennomtenkte detaljer som lokal kunst og kulturarv. Feriestedet ligger i en rolig dal omgitt av naturlig skjønnhet, og tilbyr en pause fra hverdagens stress og opplevelser for alle.

Øya har for øvrig mange luksuriøse og moderne hoteller med frodige hager og fasiliteter som bassenger, spa, restauranter og treningsrom. Hotellene har flere møte- og konferanserom, perfekt for faglig innhold under firmaturen. Stilige, lyse lokaler som blander innendørs og utendørs er det perfekte stedet for arrangement, møter, workshops eller private middager.

Aktiviteter

Mallorca byr på massevis av spennende aktiviteter for firmagrupper. Vi fikk prøve noen av dem.

Matlagingskurs

Å lage mat sammen er en fin aktivitet for godt samarbeid, og dessuten lærer man mer om de lokale mattradisjonene.

Med hjelp fra vår lokale kokk laget vi mat og smakte sammen «klassikerne» som man finner i de fleste spanske hjem. Smakfulle retter med oppskrifter som er enkle å lage, og som vi fikk ta med hjem. Her fikk vi lære om hemmelighetene til tradisjonelle oppskrifter, som blir og har blitt tilberedt i de forskjellige regionene i Spania i mer enn 100 år. De har alle noe til felles: naturlige ingredienser og mye kjærlighet.

Omvisning og smaking av olivenolje på olivengård

Vi dro på en guidet tur gjennom olivenlunden, hvor vi fikk interessant informasjon om eiendommens historie, dyrkingen og produksjonsprosessen.

Om du tror at du kanskje ikke er så interessert i hvordan man lager olivenolje, så endrer det seg underveis i besøket! Vi ble tatt godt imot av et engasjert vertskap som forklarte og gjorde besøket både nyttig og underholdende. Denne olivenoljen kan også kjøpes på matvarebutikker i Norge, og det gjør det ekstra gøy å ha sett hvordan den blir til. Jeg kan virkelig anbefale denne aktiviteten.

Seiltur

En annen fin opplevelse var å se Mallorca fra havet. Vi gikk om bord i den eldste driftsbåten i Mallorca som tok oss langs kysten av Palma. En nøye restaurert seilbåt som fraktet oss i en sjømanns fortid – stemningsfullt og spesielt. Her fikk vi se flotte severdigheter, samtidig som vi fikk nyte den friske sjøluften.

Båtens karakter og eksklusivitet er perfekt for et privat arrangement på havet med kapasitet opp til 60 personer.

Siden starten av 1900-tallet har båtselskapet hatt fokus på bærekraft og ansvarlig seiling. Om bord er menyene grundig gjennomtenkt med ferske lokale produkter.

En annerledes og nyskapende gastronomisk opplevelse

Et utendørs måltid gir deg muligheten til å nyte det mallorcanske landskapet, og du får en unik opplevelse som forener natur og gastronomi. Du ser hvor maten kommer fra, hvordan den er dyrket og når den samles inn for smaking og matlaging.

Få mallorcanske matopplevelser vil toppe en rustikk spansk restaurant som ligger fantastisk til med den vidstrakt utsikt over landskapet. Nyt naturen med en smaksmeny laget av lokale kokker med ingredienser hentet fra eiendommen. Jeg vil påstå at dette er et «must» under et opphold på Mallorca!

Her kan firmaer delta med andre gjester, eller bestille måltid privat. Velg mellom lunsj eller middag ute blant trærne eller under tak i drivhus blant tomater og andre grønsaker som dyrkes her.

Palma – en by med historie og sjel

På øya kan man kombinere strand og sol med storbyferie. Dra inn til Palma, en storby som bærer på mye historie og sjel. Palma er vakker, og vi spaserte rundt i gamlebyen og gjennom de århundregamle gatene, hvor det føltes ut som husene skulle falle over deg fordi gatene er så smale. Men plutselig sto vi på det åpne, store torget i byen.

Med sine drøyt 400.000 innbyggere er Palma stor nok til å gi storbyfølelsen – og liten nok til at den er oversiktlig. Her er det fine handlegater med skyggefulle trær, og trivelig stemning.

Le Seu-katedralen er Mallorcas mest kjente landemerke, og ligger plassert midt i sentrum av Palma. Den er imponerende, og absolutt verdt et fotostopp!

Mat og drikke

Du spiser godt på Mallorca! Du får nesten en ekstra reise i gode smaker og kulinariske opplevelser. Hotellene har flotte restauranter som serverer måltider til alle anledninger. Her finnes det muligheter for private arrangementer utendørs nær stranden, eller i fjellsiden med fantastisk utsikt.

I Palma var det små tapasbarer rundt nesten hvert gatehjørne, flere Michelin-restauranter og små lokale familiedrevne spisesteder som har drevet i flere tiår.

«Hit skal jeg tilbake. Det ble derfor et enkelt valg for hvor årets sommerferie vil finne sted» - Jaye Smith