Opplyst evecruiseskip på elv.

Safari, elvecruise og storby

Publisert: 6. desember 2023

På eventyr i Afrika

Det som alltid gleder en reiseleders hjerte, er når gjestene kommer med ord som «fantastisk», «uvirkelig», «en vidunderlig tur» og «en helt uforglemmelig opplevelse» når turen er over.

På opplevelsesturen i Afrika, med både elvecruise, safari og storby, sitter godordene alltid løst. For dette ER en fantastisk opplevelse!

Tett på dyrene i Afrika

Det første som møter oss etter at vi har landet i Kasane i Botswana, er Chobe Game Lodge. En 5-stjerners lodge som ligger inne i selve Chobe nasjonalpark, og like ved elven. Her mangler absolutt intet! Vi bor i luksuriøse rom med alle bekvemmeligheter. All inclusive fra A til Å.

På morgenen og ettermiddagen kan vi bli med på jeep-safari, i et område som har verdens tetteste bestand av elefanter. Vanligvis treffer vi store flokker på vei til eller fra elven. Gjerne med babyelefanter i flokken.

400776645 738733704789397 1948219477269372460 n

Chobe Game Lodge – det er bare å glede seg!

400054178 247313591699251 919791126151351661 n

Guidene på denne lodgen er alle kvinner, og fantastisk dyktige. På høstens tur fikk vi bla se både hunnløver og en stor hannløve, en leopard som krysset veien bare noen meter fra jeepen, sjiraffer, afrikanske bøfler, flodhester og krokodiller. Og mange andre dyr og fugler. Snakk om å få oppleve dyrene i Afrika på armlengdes avstand!

Flytende safari på første klasse

Etter oppholdet på lodgen, forflytter vi oss over til elvecruiseskipet Zambezi Queen. En «flytende lodge», hvor alle utflukter foregår med mindre båter, blant flodhester, krokodiller og vakre fugler. Langs elvebredden kommer dyrene ned for å drikke og bade, og krokodillene soler seg blant gressende flodhester. Nesten så man må klype seg i armen for å være sikker på at dette ikke er en drøm!

Livet om bord på Zambezi Queen kan også sies å være «det gode liv». Vi bor i flotte, utvendige suiter. Herfra kan man fra sengen beskue dyre- og fuglelivet på land.

Et besøk i en autentisk landsby i Namibia gjør også noe med oss. Vi får se hvor enkle forhold disse flotte menneskene lever under. De synger og danser sammen, og de vakre barna tar del i dansen og musikken på sin måte.

«Dagene om bord er egentlig ubeskrivelige. Roen og stemningen med ville dyr og vakre fugler rett utenfor skipet.» Geir Toverud, reiseleder

I skipets lounge / restaurant på øvre dekk samles gruppen til måltidene og sosialt samvær. Til og med et lite basseng har man fått plass til på soldekket. Herfra, eller fra akterdekket, kan de vakre soloppgangene og solnedgangene nytes. Flottere blir det ikke!

Smakfulle måltider og gode viner setter en spiss på det hele. Disse dagene i Botswana og Namibia vil du aldri glemme!

370265590 1362284434390750 2731227490547209747 n

En ekte, afrikansk solnedgang.

Bord dekket til middag på elvecruiseskip med solnedgang utenfor.

Kveldsstemning om bord i Zambezi Queen.

Hotell som oser av britisk overklasse

Dessverre må vi etter noen dager forlate denne idyllen. Men nye eventyr venter: bare noen timer etter at vi forlater skipet, krysser vi grensene til Botswana og Zimbabwe, og sjekker vi inn på legendariske Victoria Falls Hotel. Dette hotellet kan settes i samme kategori som for eksempel Raffles Hotel i Singapore. Med sin flotte beliggenhet rett ved majestetiske Victoria Falls, er rammen rundt hotellet en attraksjon i seg selv.

Hotellet oser av britisk overklasse fra midten av 1900-tallet. Store rom hvor det er høyt under taket. Flotte uteområder hvor bavianer og vortesvin med unger kan observeres i den store hagen. Hotellets terrasse kalles Stanleys terrasse. Her serveres blant annet den legendariske high tea på ekte engelsk vis. I det luksuriøse bassenget kan man ta en forfriskende dukkert før kveldens hyggelige, afrikanske middagsbuffet under stjernene.

PHOTO 2023 12 06 15 41 40 1

Victoria Falls Hotell er både historisk og ærverdig.

PHOTO 2023 12 06 15 41 05

Elegant lobby!

Røyken som tordner

Vannfallene i Victoria Falls er virkelig imponerende, selv for oss nordmenn som har mange flotte fosser i hjemlandet. Men vi har ingen i nærheten av denne. Med et fossefall på rundt 100 meters høyde og i en bredde på 1,7 kilometer er fossen et mildt sagt imponerende skue. Lokalbefolkningen kalte den på sitt språk, fritt oversatt, for «røyken som tordner». Det er en god beskrivelse!

Vanndampen ser ut som røyk, og vannmengden i fritt fall lager høy lyd. Vi besøker fossefallene når vannmengden er relativt liten i forhold til hva den kan være på sitt maksimum. Men dette er en ideell tid å besøke fossen på, da vi virkelig får se hvor imponerende disse fossefallene er, noe som er vanskelig når vannmengdene er på sitt høyeste.

PHOTO 2023 12 06 15 42 57

Victoria Falls - en mektig opplevelse!

PHOTO 2023 12 06 15 42 14

Byliv i Afrikas kanskje flotteste by

Så går turen videre til mer urbane strøk. Vi flyr ned til Cape Town, og starter oppholdet i et av Sør-Afrikas mest kjente vindistrikt, Franschhoek.

Hotellet Le Franschhoek Hotel & Spa er luksuriøst, og innbyr til nytelse. Selvfølgelig skal vi smake på områdets utmerkede viner, før vi neste dag setter kursen mot Cape Town. Afrikas flotteste by mener mange. Byen har mange fasetter og flotte attraksjoner.

Vi bor på et meget attraktivt hotell like ved det berømte området «V&A Waterfront» med alle sine gode restauranter og forretninger.

Selve sentrum er ganske lite, og vi besøker blant annet Companys Garden ved Parlamentet og Bo Kaap på vår byrundtur. For mange er nok Cape Town best kjent for Table Mountain, Robben Island og nærheten til Kapp det gode håp. Alle disse stedene står på vårt program.

Beste tiden å reise på

Denne turen er virkelig Afrika på sitt aller beste! Opplevelsene står i kø, de er varierte og vi bor på flotte steder. Programmet er innholdsrikt og spennende.

Oktober er en perfekt tid å besøke sørlige Afrika på. Regntiden starter i november, slik at det er mye større sjanse for å se mange dyr, da de fleste trekker til elven for å drikke vann. Temperaturen er på vei mot de store høyder, men det er fortsatt ikke ubehagelig varmt. Bare deilig sommervarme slik vi liker det.

En slik tur bør alle som har mulighet unne seg en gang i livet. Jeg garanterer at du aldri vil glemme det du her får oppleve!

Selv har jeg vært på denne turen flere ganger. Hver gang har gjestene vært like begeistret. Og jeg gleder meg allerede til turen i september/oktober 2024!

Se alle våre eksotiske elvecruise

Reisekalender

September 2024

Oktober 2024

Januar 2025

Februar 2025

NYHET!
Glade kvinner som selger frukt i Cartagena og ser smilende på kameraet - å reise som en lokal

Elvecruise på Magdalena River i Colombia med AmaWaterways

Avreise 13.02.2025 / 15 dager / fra Oslo Lufthavn

Få ledige

Priser fra 112.980,-

Bli med oss på en helt fantastisk reise gjennom historie, kultur og vakkert landskap i Colombia - landet som oser av farger og rytmer!

  • Foredragsholder Anders Magnus

    Anders Magnus
    Foredragsholder

  • Img 9719 kopi

    Geir Toverud
    Reiseleder

NYHET // Anders Magnus er med som foredragsholder // Nytt, lekkert skip

Cruise med reiseleder
Rød papegøye Scarlet ara, Ara macao, fugl sitter på grenen med mat, Brasil. Dyrelivsscene fra tropisk skog. Vakker papegøye på tregren i naturens habitat.

Cruise med Amazonas, karneval i Rio og heftige Buenos Aires

Avreise 23.02.2025 / 29 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 113.000,-

Det verdensberømte karnevalet i Rio, frodig jungel i Amazonas, fargesprakende papegøyer og andre eksotiske skapninger, store verdensbyer og ukjente landsbyer - ispedd avslappende sjødager om bord. Eventyret begynner med to netter i Buenos Aires før vi setter seil med flotte Azamara Journey!

All inclusive ombord på Azamara Journey // To dager i Buenos Aires før cruiset // To dager på karneval i Rio

Kun Escape-gjester om bord
Mgl0935 hdr

Laos – elvecruise på øvre Mekong

Avreise 24.02.2025 / 17 dager / fra Oslo Lufthavn

Ledige plasser

Priser fra 58.980,-

Tenk deg å seile med et førsteklasses skip gjennom det fantastiske landskapet langs den øvre delen av Mekongelven i Laos. Cruiset starter i Nord-Thailand og tar deg gjennom Laos, via den tidligere kongelige hovedstaden Luang Prabang på UNESCOs verdensarvliste, til Pak Lay. Naturen er fantastisk og opplevelsen unike. Velkommen til Laos – i hjertet av Indokina!

Mekongs vakreste strekning // Unikt 10 netters cruise // Liten, eksklusiv gruppe (maks 26 gjester)

Mars 2025

Oktober 2025

Februar 2026