Mat og vin

Publisert: 10. juni 2020

Vinreise i Sør-Afrika

Vinmessig og gastronomisk er Sør-Afrika blitt et av de ledende landene i verden med superb kvalitet. Vi skal nyte de beste vinene Sør-Afrika har å by på - og bli kjent med landets ledende vinmakere.

Vi - vinjournalistparet Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti - ønsker velkommen til en smakfull tur til Sør-Afrika.

Sør-Afrika er et av de mest fascinerende landene i verden. Et land med store problemer, enorme sosiale forskjeller, skakkjørt økonomi og en fortid med raseskille og apartheid. Men også et land med store muligheter, vakker og storslagen natur, kultur, blanding av folkeslag og veldig mye å by på for besøkende. Det er i dette spennet vi legger opp våre turer til Sør-Afrika.

Røde druer klare til innhøstning.

Sør-Afrika er et spennende – og vakkert – vinland.

Siden Nelson Mandela ble løslatt og ble landets president på 1990-tallet, har områdene rundt Cape Town – som mange mener er en av de vakreste byene i verden – fått mange attraksjoner. På vår tur i februar 2022 satser vi på å få med oss det aller meste en besøkende i dette området kan ønske seg. Table Mountain, Kapp det gode håp, Victoria & Albert Waterfront, vinområdene i Stellenbosch, Robertson, Franschhoek, Swartland og de nye stedene nær Hemel-en-Aarde ved Hermanus.

Så tar vi også turen inn til Inverdoorn i innlandet for å se på noen av landets villdyr. Løver, bøfler, elefanter….

Chenin Blanc er blitt den nye hoveddruen

Vinmessig og gastronomisk er Sør-Afrika blitt ett av de ledende landene i verden med superb kvalitet. Vi skal nyte det beste Sør-Afrika har å by på fra landets ledende vinmakere. Og vi får treffe mange av dem.

Chenin Blanc er blitt den nye hoveddruen i Sør-Afrika, en hvitvinsdrue fra Loiredalen i Frankrike som her sørpå får nye dimensjoner. En utrolig kvalitet til en god pris. For rødvinsnyterne som vil ha noen gode dråper til antilopefileten, er det flott Syrah, Cabernet Sauvignon og landets egen Pinotage. Vi skal besøke den beste Pinotage-produsenten av dem alle, Kanonkop i Stellenbosch.

Bostedene på denne turen er de beste...

Bostedene på denne turen blir de beste. Sentralt beliggende midt i vinlandsbyen Franschhoek. I tillegg har vi base helt sentralt i Cape Town på The Waterfront med alle restaurantene, konsertene og folkelivet i havnen.

Etter å ha reist til Sør-Afrika gjennom en periode på 25 år, har vi – vinjournalistparet Geir Salvesen og Gunnhild Bjørnsti – funnet ut at dette er et av våre desiderte favorittland. Vi pleier også å bo der deler av året. Følgelig har vi også mye å fortelle om landet og folket.