Kölnerdomen etter solnedgang

Endelig på tur igjen!

Publisert: 9. desember 2021

Vintereventyr på Rhinen

En lang periode har det vært vanskelig å planlegge en reise. Jeg har savnet det å forberede seg på en reise ved å lese om nye steder, og kjenne på forventningene. Endelig var det min tur til å dra på elvecruise igjen!

Store forventninger

Stadige nye regler kan virke utfordrende, og kanskje til og med dempe reiselysten, men velger man å bestille hos en erfaren turoperatør er det mulig å få svar på eventuelle spørsmål før avreise.

Dagen før min reise ble det iverksatt nye regler for innreiseregistrering til Norge, men det ordnet seg greit med en enkel utfylling av et skjema. På Gardermoen var det mindre mennesker enn vanlig, men innsjekking tok nok litt lengre tid munnbind var påbudt om bord på Lufthansa. Det er lett å venne seg til det når man er innstilt på det, og vet at det er til alles beste.

Endelig om bord

Etter en kort drosjetur fra flyplassen i Düsseldorf var det en glede å se det vakre nyoppussede elvecruiseskipet VIVA TIARA. Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å være på elvecruise, men hukommelsen min kom raskt tilbake.

Før middag var det hyggelig å «bli kvitt reisestøvet» med et glass champagne i baren. Dette cruiset er «all inclusive», og på den rikholdige inkluderte drikkemenyen finnes det til og med «ekte bobler»!

Maten om bord var et kapittel for seg selv, fra frokosten med fristende frukt, yoghurter, Mimosa og «egg-stasjon», til tre eller fire retters lunsj og middag. Hver dag med vegetar alternativ, kjøtt eller fisk. Alle rettene hadde forresten bokstaver som indikerer allergier, slik at for de som har matallergi skal det være enkelt å styre unna det man ikke tåler.

«Før middag var det hyggelig å «bli kvitt reisestøvet» med et glass champagne i baren.»

Gluwein demonstrasjon Viva Tiara

Rederiet delte sin beste oppskrift på Glühwein

Vinter? Ja vel, men det er friskt og godt på dekk

I løpet av natten og formiddagen seilte vi i retning Koblenz. Mange mener nok at den vakreste delen av Rhinen ligger lenger ned, men jeg synes landskapet på denne delen også var vakkert. Med varme gode klær var det flott å sitte på dekk mens historiske landsbyer og bygninger gled forbi – enda vakrere ble det da solen glimtet til. Det er selvfølgelig flott å sitte i salongen, men en kopp kaffe eller Glühwein (som vi fikk lære å lage tidligere denne formiddagen) også for de som foretrekker det.

«Med varme gode klær var det flott å sitte på dekk mens historiske landsbyer og bygninger gled forbi – enda vakrere ble det da solen glimtet til.»

Christmas Garden i Koblenz 1

Christmas Garden i Koblenz

Christmas Garden i Koblenz 2

Christmas Garden i Koblenz

Koblenz

Ja, jeg hadde vært i Koblenz tidligere, men aldri med byen pyntet til jul. Byen har flere små julemarkeder, og mange muligheter for å kjøpe noe man kanskje ikke finner hjemme; har man ikke den store handlelysten kan man nyte stemningen, eller kjøpe noe og spise eller drikke.

Vår utflukt i Koblenz gikk til Ehrenbreitstein festingen etter mørkets frembrudd. «Christmas garden». Jeg hadde aldri hørt om det før, men jeg ble raskt betatt!

Vakre lysinstallasjoner langs den 2 kilometer lange ruten satte oss i den rette stemningen. Kabelbanen opp og ned var også en fin opplevelse, med utsikt til Mosel og Rhinen og den vakkert opplyste byen.

Königswinter viste seg å ha en mer interessant historie enn forventet.

Små tilsynelatende søvnige landsbyer kan ha en mer interessant historie enn først antatt; ved hjelp av en dyktig guide fikk vi hyggelig opplevelse i denne byen.

Neste stopp Köln

En rolig ettermiddag ombord mens vi seiler mot Köln. Om bord finnes det en spa avdeling med infrarød badstue og jacuzzi, man bestiller tid til i resepsjonen. Foretrekker du å være utendørs? Det er også mulig slappe av i den oppvarmede jacuzzien på dekk.

Köln - de flotteste julemarkedene

Den vakre katedralen så enda flottere ut i kveldslys, det var nesten magisk! Jeg var godt fornøyd med julemarkedene i Koblenz, men det var før jeg kom til Köln. Det store markedet ligger ved katedralen, men det er mange flotte markeder flere steder i byen. Et av markedene har en stor skøytebane. Tiden på markedet gikk fort, det er mye å se på, muligheter til å kjøpe både spiselige og andre gaver.

Vel tilbake på skipet gjorde jeg meg klar for «festmiddag», det er fremdeles ganske uformelt, men alle hadde pyntet seg litt for anledningen. Maten var som alltid smakfull og delikat, med en ekstra «touch» akkurat denne kvelden. Kokken tok seg tid til å gå rundt å snakke med gjestene for å høre om vi hadde hatt det bra om bord, og om det var noe vi ikke var fornøyd med.

Mye godt på bordet på festmiddagen👇

Mitt første vinterelvecruise gav mersmak; jovisst er det behagelig å sitte på dekk i 25 garder mens «verden seiler forbi», men det har også sin sjarm om vinteren. Det er jo på denne mørke tiden av året vi har behov for en oppmuntring; og et elvecruise med stemningsfulle julemarked, deilig mat i godt selskap kan være nettopp det man trenger!