4* og 5* sjarmerende lekterbåter

Kanalcruise

Kanalbåt

Et kanalcruise er en enestående ferieform for deg og dine nærmeste. De små flytende boutique-hotellene frakter deg på mindre elver og kanaler rundt om i Europa. Det er avslappende, det er opplevelsesrikt og med høy sjarmfaktor, for ikke å glemme de kulinariske opplevelsene.

Cruisene går blant annet til historiske slott, familieeide vingårder, middelalderbyer, lokale markeder og lite besøkte, men spennende steder. Og du trenger faktisk ikke reise lenger enn til Sverige for å få et flott kanalcruise!

Bli med om bord på våre kanalcruise

Et kanalcruise er en unik måte å komme tett på en regions kultur og historie – og alt skjer i et behagelig tempo i komfortable omgivelser med et meget høyt servicenivå. En av fordelene med et kanalcruise er at et slikt skip kommer seg frem på små kanaler og elver hvor de langt større elvecruiseskipene må melde pass på grunn av størrelsen. Noe som i seg selv gjør opplevelsene mer eksklusive.

Om bord står mannskapet til tjeneste døgnet rundt og sørger for opplevelser i særklasse. Hver båt tar mellom seks og tyve personer – og prisen inkluderer blant annet lokal transport, champagne-velkomst, gourmetmat, vin, åpen bar, utflukter med egne minibusser, havneavgifter og mannskap. Ved siden av et avslappende liv om bord, er det mye du kan ta deg til. Du kan spasere eller sykle langs trekkveiene ved kanalen, eller utforske landsbyene som passeres. Det tilbys også mange temacruisene innen blant annet golf, tennis, sykling eller vin. Det kan variere noe hvilke fasiliteter de forskjellige lekterene har, men de fleste har aircondition, lugarer med safe, tv og privat bad, soldekk med komfortable solstoler, salong, bar, restaurant, boblebad og sykler til utlån.

KANALCRUISE PÅ EGENHÅND
Hva med å planlegge en tur for vennegjengen eller familien? Her kan du leie hele skipet med mannskap og legge opp dagsprogrammet og rytmen som dere selv måtte ønske. Ta kontakt med oss, og vi skreddersyr et program etter dine ønsker og budsjett.

Små og eksklusive

Kanalcruisebåtene varierer noe i størrelse og har plass til alt fra 6 til 20 personer. De holder høy standard og er innredet som mindre, eksklusive hoteller med en elegant og intim atmosfære. Vi samarbeider med 2 rederier; European Waterways og CroisiEurope, slik at vi i størst mulig grad kan tilfredsstille dine ønsker. Om bord er det lyse delikate oppholdsrom, restaurant og bar, og på fine dager kan man nyte utsikten fra dekk under parasollen. Lugarene er praktisk innredet, og alle har privat bad.

Passer for alle

Et kanalcruise passer for alle, også for familier og de som skal feire en spesiell anledning. Du kan velge om du vil bestille plass om bord på et cruise sammen med andre reisende, eller om du vil leie hele båten for deg og ditt selskap. I sistnevnte tilfelle kan du selv bestemme stoppesteder og – lengder underveis.

Det er flest kanalcruise i Frankrike med båter i alle de store vinregionene, som Loire, Bourgogne, Bordeaux, Champagne, Provence og Alsace. I Europa for øvrig finner du kanalcruise i det skotske høylandet, Venezia og Po-dalen i Italia, på Themsen i England, til tulipanmarkene i Nederland, i Tyskland og Luxembourg, og på den irske elven Shannon. Kanalcruise egner seg godt for gruppeturer. Familie- og fler-generasjonsturer er populære. Eller hvorfor ikke la en god vennegjeng samles?

Kokk og måltider inkludert

Mat og vin, som begge inngår i kanalcruiset pris, er også en viktig del av reisen. Kokken forbereder regionens spesialiteter, og hver dag vil det bli servert delikatesser fra det lokale, bugnende markedet. Lunsjen er vanligvis buffet, mens middagen er en større seremoni – femretters gourmetmåltid med vin.

Velg mellom mange elver og kanaler

CroisiEurope har intime skip med all hjemmekomfort, hvor du cruiser på de franske kanalene om bord på noen av de mest moderne lektere i Europa. Rederiet har fem spesialbygde lekterbåter med 11 lugarer som går i Alsace, Champagne, Loire, Burgund og Provence.
Sjekk gjerne deres hjemmeside her for mer informasjon.


European Waterways tilbyr blant annet følgende områder:
• Bourgogne – seil på øvre delen av kanalen
• Bourgogne – nedre Nivernais og elven Yonne
• Canal du Midi med flere ulike ruter
• Canal de Garonne i Bordeaux
• River Cher i Loiredalen
• Nord-Frankrike med Mosel og Alsace
• Amsterdam og Rembrandts land
• Venezia og Po-dalen
• Irland og Shannon elven
• Skottland – Caledoniakanalen og høylandet.
Rederiet har 17 båter som tar fra 6 til 20 personer. Se gjerne deres hjemmesider her.