Liliana Poli

Portrett av kvinne
Langhe vingårder panorama, Barolo landsby, Unesco Site, Piemonte, Nord-Italia Europa.

Liliana er født i Göteborg av italienske foreldre, og da hun var 15 år flyttet familien til Nord-Italia. Mesteparten av yrkeslivet har Liliana jobbet i bank i Torino, før hun gikk av med førtidspensjon i 2009.

De siste årene i banken jobbet hun også som reiseleder om sommeren, både for italienske grupper i Skandinavia og for norske grupper på reise i Piemonte.

Italiensk er morsmålet hennes, og hun snakker også flytende svensk. Siden 2010 har hun bodd i Oslo, der også det norske språket har blitt en del av hverdagen. Her er hun autorisert Oslo-guide, og viser italienske grupper rundt i hovedstaden vår.

- Gjennom årene mine i Piemonte og Asti-regionen har jeg fått stor interesse for og kjærlighet til den rike mat- og vinkulturen i området, og har jeg har også begynt på en sommelierutdannelse hos AIS Associazione Italiana Sommelier med base i Asti i Piemonte, planen er å være ferdig høsten 2022, forteller Liliana.

Så om du trenger vintips på turen, vet du hvem du skal spørre!

Liliana er en sosial person, og det er viktig for henne å gi gjestene sine både kunnskap og positive minner om stedene de besøker.

- Jeg brenner for å formidle kjærligheten jeg har til Piemonte, og den rike kulturen der, sier hun.

Reis på tur med Liliana

Oktober 2024