Ole Martin Mortvedt

Portrett av mann
En gruppe kajakkpadlere er samlet på det blå havet utenfor Kefalonia

Jeg begynte å padle kajakk for å bli en bedre skiløper om vinteren. Senere har det utviklet seg til å bli min fineste turglede, det å padle kjente og fremmede kyster på tur. Nå har jeg padlet i 30 år, jeg er sertifisert kajakkinstruktør og aktivitetsleder fra Norges Padleforbund. Gjennom mine tidligere jobber i Forsvaret og politiet er jeg vant med å håndtere uventede situasjoner om de skulle oppstå. Jeg er opptatt av miljøvern og sporløs ferdsel, trening ute i friluft og forsøker å smile til verden. Kanskje kommer det noe hyggelig tilbake.

Små samtaler over kaffekoppen om morgenen, eller ved leirbålet om kvelden står høyt i kurs. Eller når vi rolig padler over en blankstille havoverflate. Sikkerhet og trygghet er viktig for meg. På mine turer padler ingen alene, jeg forsøker å se den enkelte, og padler innom og sjekker at du har det fint på tur.

Reis på tur med Ole Martin:

September 2024