Samarbeidspartnere:

Rabattert parkering på Gardermoen:
Dalen Parkering
til avtalepriser. Inngjerdet og bevoktet hele døgnet.Gratis, effektiv tilbringertjeneste uten andre stopp. Oppvarmet og snøfri bil vinterstid mot pristillegg. Prisgaranti/Avtalepris. Bilservice -vask, polering m.m.
Les og bestill på http://www.dalenparkering.no/

Flight Park 10% rabatt på parkering. Du avleverer din bil utenfor avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen. Flight Parks representant vil være stasjonert på flyplassen. Når du returnerer får du bilen igjen på korttidsparkeringen utenfor ankomsthallen. Om vinteren får du en varm og isfri bil.Parkeringen bestilles på www.flightpark.no Husk å legge inn «Escape Travel kunde» og referansenummer i kommentarfeltet.

Flytoget:
Her finner du flytogets avgangstider og priser: http://flytoget.no

Pass og visum
Alle som reiser til utlandet må ha gyldig pass. Mange land krever at passet er gyldig minst seks måneder etter hjemreise. Navnet i passet må være identisk med navnet i flybestillingen. Pass med innreisestempel fra Israel kan føre til nektet innreise i noen land.

Det kreves visum til flere av våre destinasjoner. Nærmere informasjon om dette blir sendt sammen med bekreftelsen. Reisende med utenlandsk pass må sjekke reglene ved den aktuelle ambassaden eller konsulatet. Har du annen nasjonalitet enn norsk er det viktig at du informerer oss ved bestilling, slik at riktige pass- og visumopplysninger kan bli gitt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.


Forsikring
Escape Travel anbefaler alle sine passasjerer å tegne avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner og uforutsette hendelser som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Sjekk om reiseforsikringen din gjelder for reise i hele verden og er gyldig i hele reiseperioden.


Vaksinasjoner
Ta kontakt med din fastlege eller en reiseklinikk som spesialiserer seg på reisemedisin i god tid før avreise for å sjekke hva som eventuelt kan være aktuelt for ditt reisemål. I Sør-Amerika er enkelte vaksiner påbudt. Vaksinasjonskort skal være med til fjerne reisemål. Det anbefales ellers at disse tas: Poliovaksine, dersom det er fem år siden siste injeksjon. Difteri/tetanus, dersom ti år er gått siden siste injeksjon. Flyselskapene og cruiserederiene har spesielle regler og restriksjoner for gravide passasjerer.

For mer informasjon:
Reiseklinikken
► Sentrum Reisemedisin


Flyreisen
Reisene i vårt program er basert på ulike billettyper på rutefly, økonomiklasse, og er underlagt internasjonale regler. Billetten kan vanligvis ikke endres etter at reisen er påbegynt, og det gis ikke refusjon for delvis benyttet billett. Billetten kan ikke benyttes av andre enn personen den er utstedt til. Forsinkelser kan oppstå på grunn av værforbehold, tekniske feil, streik eller annet, og kunden kan derved miste en videre flyforbindelse. Skulle dette skje, vil det flyselskap du skulle reise med, være ansvarlig for å forandre billetten til nærmeste korresponderende fly med samme selskap, eller med annet selskap, dersom dette selskap aksepterer billetten. Dersom forsinkelsen blir av lang varighet, vil flyselskapet eventuelt sørge for en forfriskning, et måltid, eller en overnatting, alt avhengig av forsinkelsens varighet.

Ved selvforskyldte forsinkelser som f.eks. for sent fremmøte til flyavgang eller transferbuss, kan ikke flybilletten forandres til en annen forbindelse. Ny billett til full pris må i slike tilfelle betales av kunden selv.


Flyforsinkelser
Forsinkelser kan dessverre inntreffe. Flyselskapene har egne regler for dekking av mat og eventuelt hotellopphold. Disse er regulert av internasjonale bestemmelser. Slike forhold er derfor ikke Escape Travels ansvar.


Bagasje
Det er vanligvis kun tillatt med 1 kolli á 20 eller 23 kg pr. person ved reise på turistklasse. Normalt tillates i tillegg ett kolli håndbagasje. Sjekk avreisedokumenter fra Escape Travel fior informasjon om hvor mye bagasje du kan ha med på akkurat din reise.

Skadd eller mistet bagasje må straks meldes til flyselskapets kontor på flyplassen. Skade- og tapsskjema som fylles ut på den aktuelle flyplass må vedlegges senere forsikringskrav. Ved forsinket bagasje vil forsikringsselskap eller flyselskapet normalt utbetale et midlertidig erstatningsbeløp.


Flyplassavgifter
Skatter og avgifter i forbindelse med flyreise betales vanligvis sammen med flybilletten. I noen få land må man i tillegg betale en flyplassavgift før avreise. Denne avgiften er ikke inkludert i reisens oppgitte pris og betales i lokal valuta på stedet.


Valuta
Kredittkortene VISA, MasterCard, American Express og Diners kan benyttes de fleste steder. Skulle man likevel ønske å ta med kontanter er USD eller Euro anbefalt, avhengig av reisemål. På enkelte destinasjoner, for eksempel Laos, Kambodsja og Burma, kan det være vanskelig å benytte kredittkort, og her anbefales USD.
Forex valutakalkulator


Internett og telefon
Vær oppmerksom på at bruk av medbrakt mobiltelefon, PC, o.l. når du er i utlandet kan være meget kostbart. Sjekk før avreise hvilke betingelser og priser som gjelder for din teleoperatør.


Gruppeturer
Gruppeturer krever vanligvis minimum 20–25 deltakere for å sende med norsk reiseleder. Den norske reiselederen vil som regel supplere de lokale engelsktalende guidene i løpet av reisen. Om ikke annet er spesifisert vil den norske reiselederen møter møte gruppen på Gardermoen avreisedagen.


UDs landsider
Norske myndigheter har en egen nettside som gir reiseråd og -informasjon beregnet for norske borgere. Her finner du generelle tips og råd som kan lette planleggingen av reisen.
UDs landsider


Innreise til USA uten visum – ESTA
Fra og med 12. januar 2009 må alle borgere fra land som er med i visumfritaksordningen «The Visa Waiver Program», deriblant Norge, registrere seg elektronisk på Internett minimum 72 timer før avreise.

Skjema for ESTA-registrering finner du her: https://esta.cbp.dhs.gov/esta

Du kan registrere deg på forhånd uten å ha reiseplanen til USA klar. Den godkjente ESTA-registreringen er gyldig i to år. Innenfor denne perioden kan man foreta flere innreiser til USA uten å måtte registrere seg ved hver reise. Ved registrering av innreisetillatelse til USA må man betale et gebyr på USD 14 pr. person (gjelder norske statsborgere). Gebyret betales med kredittkort samtidig som man registrerer seg gjennom ESTA. Fornyelse av registreringen er kun nødvendig ved endring av navn, hjemstedsadresse samt ved fornyelse av pass.
Husk å bestille via den offisielle siden, da det finnes andre steder man kan bestille som tar et større gebyr.

Reisende som ikke har innhentet ESTA-godkjenning innen fristen, kan risikere å bli nektet ombordstigning eller innreise til USA. Mer informasjon fins på ambassadens nettsider: https://no.usembassy.gov/visas/
 Regler for reise til USA som krever visum, er uendret.

Forbehold
Vi tar forbehold om eventuelle trykk/skrivefeil på våre websider og i våre kataloger/prislister, samt endringer av priser og informasjon som måtte komme etter at katalogene er trykket.