Pasjonsspillet i Oberammergau

Pasjonsspillet i Oberammergau

Pasjonsspillet i Oberammergau i Tyskland spilles bare hvert 10. år og er enormt populært. Slik har det vært i hele 400 år. I 2022 er pasjonsspillet tilbake, og vi har billettene! På denne siden kan du lese mer om pasjonsspillet og våre reiser kombinert med spillet i Oberammergau. Inntil nå har vi lagt ut fire turer, men flere er på vei.

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell...

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til den lille byen Oberammergau ved foten av Alpene tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen. Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger.

Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau!

Hvor i all verden er Oberammergau?

Oberammergau er en liten by og kommune i Ammertal i Bayern ved floden Ammer. Derav også navnet Oberammergau. Byen ligger idyllisk til ved foten av Alpene og har rundt 5500 innbyggere.

Pasjonsspillet i Oberammergau

Byen Oberammergau ligger idyllisk til

Pasjonsspillet i Oberammergau

Alpelandskap rundt Oberammergau

Pasjonsspillet Oberammergau for ditt lag eller forening?

Escape Travel har gjennom mange år laget populære turer for lag og foreninger. Pasjonsspillet Oberammergau i Sør-Tyskland er nettopp en slik tur som grupper og foreninger ønsker seg et reiseopplegg til. Oberammergau kan kombineres med spennende reisemål som Alpene og Sveits, Salzburg og Wien, en rundtur i Tsjekkia med kjente Praha eller hva med et elvecruise på en av Europas vakre vannveier?

Ta kontakt med oss om ditt lag eller forening ønsker å overvære det populære pasjonsspillet. Spilleperioden er fra 14. mai til 2. oktober i 2022. Du kan kontakte oss her, ringe oss på telefon 24 14 94 00 eller sende en e-post til post@escape.no.