Pasjonsspillet i Oberammergau

Pasjonsspillet i Oberammergau

Vil du være med på tiårets teateropplevelse?

Pasjonsspillet i Oberammergau i Tyskland spilles bare hvert 10. år og er enormt populært. Slik har det vært i hele 400 år – helt til Covid-19 kom. Den 42. utgaven av spillet skulle fremføres i 2020, men da lå Oberammergau like koronastille som resten av Europa.

I 2022 er pasjonsspillet tilbake, og vi har billettene! Turer vil bli lagt ut for salg fortløpende. På denne siden kan du lese mer om pasjonsspillet og våre reiser kombinert med spillet i Oberammergau.

Bakgrunnen for pasjonsspillet er både spennende, dramatisk og spesiell...

Det hele startet med trettiårskrigen (1618-1648) som tilsynelatende var en religionskrig mellom protestantiske og katolske land, men i realiteten en rivalisering mellom Tyskland og Frankrike. Krigen førte til uår, hungersnød og epidemier. Befolkningen i store deler av de tysktalende smårikene ble bortimot halvert.

Da byllepesten kom til den lille byen Oberammergau ved foten av Alpene tidlig i 1634, brøt panikken ut. Innbyggerne gjorde et løfte til Gud: Så lenge landsbyen slapp unna pesten, skulle de fremføre et påskespill hvert tiende år. Historien forteller at pesten brått snudde. Bare to liv gikk tapt, og de som var syke ble friske igjen. Innbyggerne holdt løftet sitt. Allerede samme år ble pasjonsspillet satt opp utenfor landsbykirken. Siden har det vært spilt 41 ganger.

Over 2000 skuespillere, sangere, musikere og teknikere er i sving. Det er et krav at de skal være født og oppvokst i Oberammergau, eller ha bodd der i minst 20 år. Alt forberedes grundig, fra skuespillernes hår- og skjeggvekst til regi og sceniske løsninger. Oberammergau ønsker velkommen til fest, farger og folkeliv, men først og fremst til møtet med kristendommens sentrale fortelling, i en gedigen scenisk versjon.

Bli med på tiårets teateropplevelse i Oberammergau!

Hvor i all verden er Oberammergau?

Oberammergau er en liten by og kommune i Ammertal i Bayern ved floden Ammer. Derav også navnet Oberammergau. Byen ligger idyllisk til ved foten av Alpene og har rundt 5500 innbyggere.

Reiseforslag for lag, grupper og foreninger

Escape Travel har gjennom mange år laget populære turer for grupper. Pasjonsspillet Oberammergau i Sør-Tyskland er nettopp en slik tur som grupper og foreninger ønsker seg et reiseopplegg til. Oberammergau kan kombineres med spennende reisemål som Alpene og Sveits, Salzburg og Wien, opera i Verona, en rundtur i Tsjekkia med kjente Praha eller hva med et elvecruise på en av Europas vakre vannveier?

Under 👇 gir vi deg noen eksempler på turer vi kan tilrettelegge med Oberammergau-spillet. Spilleperioden er fra 14. mai til 2. oktober i 2022.

Ta kontakt med oss om nettopp din gruppe eller forening ønsker å overvære det populære pasjonsspillet. Vi har sikret oss billetter, så hva venter du på?