Navnet Christer Berens er synonymt med vin. Christer er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard.
Han har også skrevet en rekke mat- og vinbøker og er fast innslag på TV2s God Morgen, Norge og P4s Nytelsesfredag. Christer holder også foredrag for vinklubber og bedrifter rundt om i hele landet.
Siden år 2000 har Christer utviklet vinserien Cuvée Christer Berens. Den har blitt en stor suksess. Hovedtanken er at vinene skal ha en signatur fra området de kommer fra og at de skal passe godt til mat. Han blander vinene i samarbeid med anerkjente vinmakere i Frankrike, Italia og Spania, men setter alltid sitt personlige preg på vinene uten at de mister sitt lokale særpreg.

I oktober 2019 skal Christer bli med Escape Travel på en tur vi har kalt «Smaken av Donau» hvor vi under reisen skal utforske og bli kjent med både viner og ølsorter fra Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia.
Vi vil også har fokus på lokale matretter som vil bli servert både til lands og til vanns, så dette vil helt klart være en reise for deg som liker å prøve ut nye smaker av vått og tørt

Oktober 2019