Et livlig paradis

Costa Rica – hvor Karibien møter Stillehavet

Pura vida – velkommen til Costa Rica! Disse ordene bør du lære deg. Pura vida betyr å nyte livet og være glad, og det er slik alle hilser hverandre her. Det påvirker også livet på Costa Rica!

Costa Rica har virkelig alt som trengs for å oppfylle paradisdrømmen – og enda litt til. Palmesus og hvite strender, frodig regnskog med fossefall, skvaldrende papegøyer og rampete apekatter. Her er det et mylder av kjente og ukjente dyr i alle slags farger, fasonger – og tempo. Fra de uendelig treige (men søte!) dovendyrene til hektiske kolibrier i skimrende farger.

Sjelden har vi følt på en så avslappet og sunn stemning i et land hvor de er opptatt av det rene og å ta vare på naturen, dyrene og hverandre. Costa Rica er en grønn oase som burde oppleves minst en gang i livet.

Og maten, den er ikke så kjent. Men med så gode og friske råvarer blir det skikkelig snadder. Det kan vi skrive under på.

Tradisjonell plate i Costa Rica, kalt "Casado". Den er satt sammen av ris, bønner, biff, bananegg, mais og salat.

Tradisjonell mat i Costa Rica, "Casado". Består av ris, bønner, kjøtt, bananer, egg, mais og salad. Friskt og godt!

Ingen land i verden har større biologisk mangfold enn Costa Rica, og landet er for lengst satt på verdenskartet blant forskere og naturvernene. I løpet av de siste 25 årene har Costa Rica stoppet avskoging og er et av ytterst få land i verden hvor regnskogen faktisk øker i areal, og i dag er 1/3 av landet fredet i form av naturreservater og nasjonalparker.

Visste du forresten at landet får 98 % av energien fra fornybare kilder, og har satt som mål å bli verdens første land til å eliminere engangsbruk av plast? I tillegg ligger Costa Rica ofte i toppen på all verdens lykke. og levekårsindekser. Dette er imponerende resultater av et land som har 10 ganger lavere BNP enn Norge…

En flokk med skarlagensrøde araer, Ara macao, i et tre. Bildet er tatt i Guanacaste, Costa Rica

Et tre fullt av ara-papegøyer – det kan du se i Costa Rica!

Denne turen passer best for deg som er spesielt glad i kysten, men da vi har lagt inn stopp i både fjellene og regnskogen er dette en komplett reise som vil gi deg et godt inntrykk av hva dette kontrastfylte landet har å by på. I tillegg til fantastiske strender, havskilpadder, tåkeskog og vakre solnedganger ved kysten, blir det utrolige opplevelser og masse læring underveis.

Klar for å se hva du kan få oppleve?

1 av 10

2 av 10

3 av 10

4 av 10

5 av 10

6 av 10

7 av 10

8 av 10

9 av 10

10 av 10

Program

Pakkepris per person fra kr 46 935,-

Dette er inkludert

  • Fly fra Oslo-San Jose t/r i økonomiklasse med SAS og United
  • Flyskatter
  • Program som beskrevet ovenfor
  • Alle transfers
  • Innenlandsfly fra Tortuguero- San José
  • Måltider som beskrevet

Dette er ikke inkludert

  • Måltider ikke nevnt
  • Drikke
  • Reiseforsikring
  • Personlige utgifter

Pris basert på minimum to reisende