Italiensk landsbystemning i Trevi, Umbria

Trevi pittoreske landsby i en tåkete morgen. Perugia, Umbria, Italia, Europa.

Italiensk landsbystemning og kortreist mat!

Ekte italiensk feel good-stemning i middelalderbyen Trevi i Umbria, Italias grønne hjerte

Dette er det virkelige Italia - hvor maten tilberedes med italiensk "passione" og tempoet er piano. Her bor du midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell. Antica Dimora alla Rocca, det gamle herskapshuset der historie finnes i alle hjørner og vegger, som også byr et unikt vertskap. De brenner for kortreist mat, fantastiske råvarer og for Umbria som reisemål. De ivrer etter å lære deg mer om mat, drikke, tradisjoner, kultur og historie - og det å få deg til å føle deg som en av dem, ikke bare en besøkende. Hotellet ligger i hjertet av byen, i et renessansepalass fra Trevis storhetstid på 1500-tallet med flere ulike bygninger. Det er en helt spesiell opplevelse å bo i en middelalderby. Du trenger ikke ta mange skritt før du finner en hyggelig kafé, et middelaldersk herskapshus eller en benk med utsikt over landskapet. Alt er autentisk, koselig og av høy kvalitet.

Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken på kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter. Her spiser vi kortreist og velsmakende. Umbrias kjøkken er mangfoldig og smakfullt – samtidig enkelt og uformelt.

Utflukter til de koselige byene Perugia, Bevagna, Gubbio og Assisi – små perler du ganske sikkert kommer til å elske. Landskapet er malerisk vakkert med grønne åser fulle av vinranker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene. Besøk på to lokale vingårder blir det selvfølgelig også.

Len deg tilbake og nyt Umbrias mange herligheter!

Høydepunkter

Perugia

Umbrias hovedstad, Perugia. Byen er ikke bare vakker og stilig, den er også kjent for sin egen Perugina-sjokolade. Det søte liv er aldri feil. Her kan man få smaksprøver og kjøpe med godsaker hjem til gamlelandet.

Byen formelig klatrer oppover en 493 meter høy bakketopp med det historiske sentrum på toppen. Perugia er kjent som en av Italias mange vakre og hyggelige byer. Det beste er at ingen biler ødelegger idyllen i sentrum. Med god hjelp av rulletrapp kommer vi lett fra den nedre delen til det øvre sentrum. Bonus er at turen gjennom klippene er utformet som et slags arkeologisk museum. Herfra går vi via Corso Vanuzzi, byens pulsåre. Den fører opp til Piazza IV Novembre med det berømte Palazzo dei Priori som huser Umbrias nasjonalmuseum og byens gamle rådhus.

Spoleto

Den gamle bydelen i Spoleto, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen. Innenfor murene kryr det av små hyggelige gater og grender. Spoleto har til og med et gammelt romersk amfiteater. Basilica di San Salvatore er i all sin enkelhet, en vakker kirke. Det er ikke den største, fineste eller eldste. Helheten er det som gjør utslaget. Plassen som omkranser kirken, den ærverdige kirkegården og freskene. Prikken over i-en er den romerske akvedukten, hvis vannledning er hevet 70 meter over dalens bunn. Et imponerende skue. Det er bratt i Spoleto, det går oppover eller nedover, men byen er godt tilrettelagt for at alle skal ha mulighet til å komme seg til topps. Her finnes nemlig rulletrapper fra bunn til topp, hvor man kan «gå av» på forskjellige stasjoner/områder i byen.

Vinsmaking

Montefalco i Umbria er berømt for sine pittoreske vingårder og utmerkede viner. Med sin vakre beliggenhet og ideelle klima dyrkes druer av høy kvalitet som brukes til å produsere noen av Italias mest prisbelønte viner, inkludert Sagrantino og Montefalco Rosso. Etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone. Dyrking av vindruer og produksjon av edle dråper har lange tradisjoner i Umbria.

På vingårdene i Montefalco kan dere oppleve den autentiske italienske vinhistorien og bli kjent med den lidenskapen og ekspertisen som ligger bak produksjonen av disse edle drikkene. Guidede turer og smaksprøver gir en dypere forståelse av vinproduksjonsprosessen, mens den vakre naturen og atmosfæren gjør opplevelsen minneverdig.

Enten du er en vinelsker som søker etter nye smaksopplevelser eller bare ønsker å nyte den rolige atmosfæren blant vinrankene, vil Montefalcos vingårder fascinere og fortrylle deg med sitt unike preg og sin gode smak.

Fotturer eller sykkelturer - aktivitet for kropp og sjel

Vandringer og sykkelturer i frisk luft og på lokalt vis kan naturlig flettes inn på en firmatur. Det er fint, variert, enkelt terreng og underlag uten de store nivåforskjellene. Aktivitet, frisk luft og ytterst herlig mat og drikke går hånd i hånd. Med frisk luft i fjeset og med naturen som kulisser, kan man sakte men sikkert sykle eller vandre av gårde i utrolig vakker natur.

Spello

En sjarmerende by kjent for sin historie, arkitektur og mat. De middelalderske gatene, vakre palassene og lokale delikatesser tiltrekker besøkende fra hele verden. Byen og dens omgivelser byr også på flotte muligheter for fotturer og naturopplevelser i Umbrias vakre landskap. Utforsk de brosteinsbelagte gatene, beundre den imponerende middelalderarkitekturen og oppdag byens rike historie sammen med dine kollegaer.