Trevi, Umbria
Trevi, Umbria

Firmatur: Italiensk landsbystemning i Trevi, Umbria

Trevi i Umbria er Italias grønne hjerte – her bor du midt i «middelalderen» på et meget hyggelig hotell med massevis av historie i veggene. Umbria gir berømtheten Toscana jevn kamp til målstreken på kvalitetsmat, skjønnhet og severdigheter. Her spiser vi kortreist og velsmakende, Umbrias kjøkken er mangfoldig og smakfullt – samtidig enkelt og uformelt. Utflukter til landsbyene Spoleto, Gubbio, Assisi og Spello – små perler du ganske sikkert kommer til å elske. Landskapet er malerisk vakkert med vinmarker, olivenlunder og middelalderbyer som klamrer seg fast på bakketoppene. Len deg tilbake og nyt Umbrias mange herligheter!

  • Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi
  • Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi
  • Hotel Antica Dimora alla Rocca i Trevi

PROGRAM:

Dag 1, ankomst Trevi

Flyavgang fra Oslo

Ankomst Roma

Transport til Trevi, og deres hotell.

Det er ca to timers kjøretur fra flyplassen til hotellet.

 Vårt første stopp på turen er den vakre middelalderbyen Spoleto hvor vi ankommer om ettermiddagen. Her skal vi nyte vårt første av mange måltider i Umbria, en deilig treretters lunsj med tilhørende vin. Etterpå skal kvalitetskalorier forbrennes i rolig tempo. Den gamle bydelen, omkranset av bymuren, byr på en imponerende middelalderborg som nærmest vokter over byen.

Dag 2, Middelalderbyen Gubbio

Turen går til en av Umbrias eldste og vakreste middelalderbyer, Gubbio, som ligger ved foten av Monte Inginio. Vår lokalkjente guide viser oss rundt i denne sjarmerende byen. Bymuren og de smale, svingete gatene bidrar til at biler ikke ødelegger idyllen. Etter en deilig felles lunsj har du tid til å utforske på egen hånd.

Vel tilbake i Trevi deler vi dagens opplevelser over middag i hotellets restaurant. Vårt vertskap Valentina, Roberto og Marco med ansatte, gjør alt for at du skal ha et perfekt opphold. Marco står for matlagingen, og det gjør han med stor lidenskap og kjærlighet. Alle måltider akkompagneres av lokale viner som er tilpasset maten.

Dag 3, Assisi og Torre Del Colle

Assisi står på dagens program, beliggende en halvtimes kjøretur fra Trevi.

Vi opplever samtidig Assisis spesielle atmosfære til fots gjennom de smale, snirklete gatene samt det romerske Minervatempelet som i dag benyttes som kirke. Assisi er en ualminnelig vakker by som oser av historie.

Middag inntas på vårt hyggelige hotell.


Dag 4, Besøk til vin og Oliven -Blomsterbyen Spello

I dag fokuserer vi på vin og olivenolje! Vi besøker den eldste vingården i Montefalco, Scacciadiavoli, der det blir smaking av edle varer. Vingården ble startet i 1884, drives nå av 4. generasjon i rekken og har 35 hektar med vinmarker. Sagrantino er den lokale stolthet, kraftfull og velsmakende, og etter manges mening vel på høyde med Brunello og Amarone.Dagens lunsj inntas i landsbyen Spello, kjent som blomsterbyen! Etter lunsj blir det litt tid til å rusle rundt i byen.

Trevi er vakkert beliggende med utsikt over Spoletodalen – og omkranset av tusenvis av oliventrær. I den lokale olivenmøllen hører vi mer om byens stolthet, det flytende gull. Det sies at området har Italias beste olje, og det sier ikke rent lite. Den høye kvaliteten skyldes blant annet jordsmonnet som i stor grad består av fjellgrunn. Vi smaker, og følgesvennen er den enkle, men alltid så velsmakende bruschettaen.

Om kvelden møtes vi nok en gang til en velsmakende middag på hotellet

Dag 5, Hjemreise

Frokost, og utsjekk på hotellet

Transfer til flyplassen

Flyavgang fra Roma

Ankomst Oslo