Orientekspressen: Venice Simplon Orient Express

Resturantdetalj, Venice Simplon Orient Express

Venice Simplon Express, eller Orientekspressen som toget gjerne kalles, er verdens mest berømte togrute, blant annet kjent fra Agatha Christies «Mordet på Orientekspressen». Her reiser du med stil og komfort, hensatt til gamle dagers elegante togreiser. Hovedruten til Orientekspressen går mellom London og Venezia, men noen spesialturer tilbys også.

Første tur var i 1883 fra Paris til Giurgi i Romania, i 1921 forlenget til Istanbul. Togentusiasten James B. Sherwood kjøpte i 1977 to av de originale vognene på auksjon og restaurerte ytterligere 35 årgangsvogner. I 1982 gjenoppstod Orientekspressen i all sin 1930-talls prakt og jomfruturen gikk fra London via Paris til Venezia.

I dag tar turen fra London til Venezia to dager med en overnatting om bord. Underveis nyter du luksus av godt gammelt merke med hanskekledde stewarder, myke håndduker, krystallglass og sølvtøy.

Togsettet består av tre restaurantvogner, barvogn og sovevogner – alle originale Pullman og Wagon-Lits vogner fra 1920- og 1930-årene. Vognene er vakkert restaurert og gjenskapt i minste detalj, fra det polerte treverket i veggplatene med art deco-relieffer og blank messing, til det broderte emblemet på sengetøyet. Flotte restaurantvogner, blankpusset sølvtøy, franske kokker, en omfattende vinliste og oppmerksomme kelnere, sørger for matopplevelser i ypperste klasse. Etter en god natt søvn i sengetøy av fineste damask, kan du nyte frokosten i din elegante kupé, mens landskapet ruller forbi.

Resturantdetalj, Venice Simplon Orient Express

Servering av champagne, Venice Simplon Orient Express

Fra London til Venezia

Den klassiske ruten mellom London og Venezia har avgang fra London på formiddagen. Opplevelsen starter med en nydelig lunsj og champagne om bord i British Pullman-togsettet, som bringer deg fra London, gjennom den engelske landsbygden, til Folkstone. Herfra krysses Den engelske kanal gjennom Eurotunnel. I Calais, på den franske siden, går dere om bord i de velkjente, blå- og gullfargede vognene, selve Venice Simplon Orient Express.

Etter en nydelig middag, tilberedt av franske kokker i toppklasse, kjører toget inn på Gare de l’Est i Paris, hvor det blir et kort stopp. Len deg tilbake og lytt til pianomusikk i barvognen, eller trekk deg tilbake til din private kupé som nå er forvandlet til et hyggelig soverom. Mens du sover godt mellom luksuriøst sengetøy, ruller toget inn i Sveits, og du våkner opp til en storslagen utsikt til de sveitsiske alpene. Frokosten serveres i din private kupé med flotte naturomgivelser som bakgrunn.

Etter et kort stopp i Innsbruck, gjør du kanskje nye bekjentskaper over kaffe eller te i barvognen, mens toget passerer gjennom det fantastiske alpelandskapet. Lunsjen serveres i de elegante spisevognene. Sent på ettermiddagen krysser toget lagunen og kommer til reisens endepunkt – Venezia.

Mange avreisedatoer i perioden mars–november.

Pris pr person i delt historisk dobbeltkupé fra kr 54 800,- (London-Venezia)

Prisen inkluderer:

• 1 natt på toget

• Helpensjon om bord

Resturantdetalj, Venice Simplon Orient Express

Soverom med sofa, Venice Simplon Orient Express

Andre turer

• London–Venezia 2 dager/1 natt, pris fra 54 800,- per person i delt historisk dobbeltkupé

• Paris–Venezia 1 natt

• Wien–Paris 2 dager/1 natt

• Praha–Paris 2 dager/1 natt

• Venezia–Praha–London 5 dager/4 netter

• Venezia–Wien–Paris 5 dager/4 netter

Venice Simplon Orient Express tilbyr mange flere ulike ruter og kombinasjoner. I tillegg har de også berømte British Pullman- og Northern Bell-togene i England og Hiram Bingham-toget mellom Cuzco og Machu Picchu.

Kontakt oss for datoer og priser.

Resturantdetalj, Venice Simplon Orient Express

På reise med Venice Simplon Orient Express