Kiev

Elvecruise på Dnepr

/ I kosakkenes fotspor mellom Kiev og Odessa

• Opplev Kiev, Ukrainas hovedstad
• Bli med til Odessa, Svartehavets perle, med sine gågater og vakre parker
• Helpensjon og syv utflukter inkludert i prisen
• Livet langs Dnepr-elven gir innblikk i både det historiske og det moderne Ukraina
• Reiseleder og foredragsholder Halvor Tjønn

Knapt noe europeiske land har vært mer omtalt i nyhetssendingene de siste årene enn Ukraina. Men Ukraina er langt mer enn de ofte dramatiske hendelsene kan gi inntrykk av. Landet har en stolt historie som går tilbake til de nordiske vikingene, som på 800-tallet grunnla det store vikingrike i øst som fikk navnet Kiev-Rus. 

Midt i dette riket lå elva Dnepr, selve hovedferdselsåren fra Skandinavia til Konstantinopel. I følge med historiker Halvor Tjønn – mangeårig korrespondent for Aftenposten i Russland og Ukraina – seiler vi fra Kiev til den vakre byen Odessa ved Svartehavet. Vi går i fotsporene til de gamle norske vikingkongene, og vi besøker også hovedkvarteret til zaporozjekosakkene, de berømte krigerne som grunnla den moderne staten Ukraina.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
Reiseleder
Halvor Tjønn

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 15 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Kiev

Fly fra Oslo til Kiev. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, som ligger ved kai i Kiev over natten.

Huleklosteret i Kiev
Dag 2

Kiev

Kiev ble grunnlagt på 400-tallet og er en av Europas eldste byer. Under annen verdenskrig led Kiev store tap, men omfattende oppbygging har gitt byen nytt liv. Kiev fremstår i dag som en moderne storby med over 2,5 millioner innbyggere, men også en by med vakre parker og historiske bygninger. Etter frokost skal vi på byrundtur hvor vi blant annet får se den storslåtte St. Sofia-katedralen. Katedralen var ikke bare det viktigste stedet for ortodoks religiøse i Kievriket, men også et politisk og kulturelt senter. Katedralen er i dag et museum, og står på UNESCOS verdensarvliste. Om kvelden blir det muligheter for en valgfri kveldstur på Dnepr med folkloreshow. Du vil blant annet få se det vakkert opplyste Huleklosteret og den imponerende Moderlandstatuen.

Kiev
Dag 3

Kiev

I dag skal vi på utflukt til Huleklosteret. Klosteret ligger vakkert til på en høyde med utsikt over Dnepr, og ble grunnlagt av munker i 1051. Dette er et imponerende kompleks som er et historisk senter for ortodoks kristendom i Øst-Europa, og det består av blant annet et storslagent klokketårn, underjordiske grotter, kirker, katedraler, museer og katakomber. Etter lunsj kan du bli med på en valgfri konsert med Ukrainas Nasjonalkor.

Dnepr
Dag 4

OM BORD

I dag tilbringer vi en avslappende dag om bord mens vi seiler nedover elven gjennom et vakkert landskap, forbi landsbyer og over store innsjøer. I løpet av dagen tilbys blant annet foredrag og leksjoner om ukrainsk kokkekunst, og landets historie og kultur.

Kosakk
Dag 5

ZAPOROZJE

Zaporozje strekker seg utover på begge sider av Dnepr, og midt i byen ligger den frodige Khortitsa-øya som deler elven i to. På 1400- til 1500-tallet var dette området ved Dnepr et tilfluktsted for leilendinger som flyktet fra undertrykkelse i de sentrale delene av Russland. Denne folkegruppen kalte seg selv for kosakker og Khortitsa-øya ble hovedbasen deres. På byrundturen etter frokost ser vi det store damanlegget som forsyner store deler av Ukraina med kraft, vi besøker også byens kosakkmuseum. De som ønsker kan få et dypere innblikk i Kosakk-kulturen, det blir muligheter for å bli med på et valgfritt kosakkshow med en forrykende rideoppvisning. Skipet seiler videre ved 17-tiden.

Dniepr Princess
Dag 6

KHERSON

Kherson ligger i det store elvedeltaet ved munningen til Dnepr og er en av flere byer ved Dnepr som ble grunnlagt av den russiske admiral Potemkin på slutten av 1700-tallet. I våre dager er Kherson en viktig havneby, med skipsverft for Svartehavsflåten. Etter frokost drar vi på båtutflukt i det vakre Dneprdeltaet som består av nesten to hundre øyer og har et rikt fugleliv. Cruiset fortsetter etter lunsj.

Dag 7

VILKOVO

Etter å ha seilt hele natten kommer vi til den lille ukrainske byen Vilkovo tidlig om morgenen. Vilkovo ligger ved grensen til Romania i Donaudeltaet, et område med nærmest urørt natur og et paradis for fugle-, dyre- og planteliv. Byen kalles Det ukrainske Venezia på grunn av de mange kanalene du finner her. Jordmassene som ble gravd ut av kanalene ble brukt til å danne små øyer hvor de lokale fiskerne har bygget sine hus. Vi blir med på en guidet byvandring i Vilkovo. Etterpå kan de som ønsker bli med på en valgfri båttur i Donaudeltaet for å oppleve områdets unike flora og fauna. Om ettermiddagen fortsetter cruiset mot Odessa.

Operahuset i Odessa
Dag 8

Odessa

Odessa omtales ofte som Svartehavets perle, med behagelig klima og vakker beliggenhet. Byens moderne historie startet da tyrkerne grunnla festningen Khadzhibey på 1300-tallet, men man antar at det har bodd mennesker i dette området siden oldtiden. Odessa er en vakker by med flere gågater, grønne parker og et historisk sentrum med nydelige bygninger. Om morgenen blir det byrundtur hvor vi blant annet ser det vakre operahuset fra 1880-tallet og Primorsky-boulevarden. Etter lunsj kan du bli med på et valgfritt besøk til byens kunstmuseum og om kvelden er det valgfri ballett- eller operaforestilling i Odessas operahus (med forbehold om tilgjengelighet). Skipet ligger ved kai i Odessa over natten.

Transfigurasjonskatedralen i Odessa
Dag 9

ODESSA

Odessa har på grunn av sin rolle som handelsby blitt Ukrainas multietniske senter, her finnes det kirker for flere religiøse retninger. I dag skal vi på en utflukt hvor vi kan ta noen av disse i nærmere øyensyn, vi kan blant annet få se transfigurasjonskatedralen – byens spirituelle perle. Det tilbys også en valgfri utflukt til Belgorod-Dnestrovsky, som ligger cirka 90 km syd-vest for Odessa. Byen ligger ved Dniester-elven og er kjent for sin imponerende festning fra 1300-tallet. Skipet ligger til kai i Odessa.

Folklore i Ukraina
Dag 10

ODESSA

Etter frokost forlater vi MS Dniepr Princess. Rike på mange nye opplevelser og kanskje med ny kunnskap om Ukrainas historie og forholdene i dag.
Transport til flyplassen og retur til Norge.
Det er begrenset antall flyvninger fra Odessa med videre forbindelse til Norge, av den grunn er det lang ventetid på flyplassen i Wien. Det er mulig å bli med reiseleder inn til Wien, eller betale for inngang i lounge (pris ca. EUR30-35 for inntil 3 timer, forbehold om kapasitet). Ta kontakt dersom du ønsker at vi bestiller loungetilgang.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Kiev//Odessa-Oslo med Austrian (pris på tilslutning fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 9 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Utflukter ihht program
 • Norsk reiseleder/foredragsholder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse kan kun bestilles og betales om bord.
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tips
Tips er frivillig, men forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 60 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig a tipse cirka en euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Inkluderte utflukter

Dag 2 Kiev St Sofias Cathedral
Dag 3 Kiev Huleklosteret
Dag 5 Zaporozje Byrundtur inkl. besøk på Kosakkmuseet
Dag 6 Kherson Båttur på Dnepr deltaet
Dag 7 Vilkovo Byvandring
Dag 8 Odessa Byrundtur
Dag 9 Odessa Odessas kirker

Ikke inkluderte utflukter

Dag 2 Kiev Friluftsmuseum (EUR25) Båttur «Kiev by night» med folkloreshow (EUR37)
Dag 2 Kiev Konsert med Ukrainas Nasjonalkor(EUR30)
Dag 4 Zaporozje Kosakkshow (EUR27)
Dag 7 Vilkovo Båttur på Donaudeltaet(EUR39)
Dag 8 Odessa Ballett eller operaforestilling (EUR54 forbehold om tilgjengelighet)
Dag 9 Odessa Busstur til Belgorod-Dnestrovski (EUR 45)

Om skipet
MS Dnieper Princess 3*/4*

Rederi Chervona Ruta
Byggeår 1976, renovert i 2009 og 2016
Lengde 129
Antall dekk 4
Passasjerer 230

Om bord er det restaurant, salong, barer, en liten suvenirbutikk og soldekk. Det er ikke heis. Standard-lugarene er utvendige og enkelt, men praktisk innredet. Lugarene har små bad med kombinert vask og dusj. Dobbeltlugarene er 9–10 m² og enkeltlugarene 7–8 m². De totalrenoverte (2016) deluxelugarene er 14–18 m² og har senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, bad med separat dusj, TV og større klesskap – og holder 4* standard.

Om du ønsker relevant lesestoff før turen anbefaler vi Halvor Tjønns bok «Russland blir til»

 

Lugarbeskrivelse

 • Junior suite

  Øvre og båtdekk

  Ca. 16-19 kvadrat
  2 senger som kan settes sammen
  Stort klesskap, termostat med mulighet for å regulere temperatur, hårføner
  Flatskjerm
  Større bad med dusj

 • Deluxe lugar

  Øvre og båtdekk

  Ca. 12-14 kvadrat
  2 senger som kan settes sammen
  Stort klesskap, termostat med mulighet for å regulere temperatur, hårføner
  Flatskjerm
  Større bad med dusj

 • Standardlugar

  Hoved og øvre dekk

  Dobbeltlugar
  Ca. 9-10 kvadratmeter
  2 separate senger
  Klesskap, termostat med mulighet for å regulere temperatur, hårføner
  Lite bad med dusj montert på håndvasken

   

 • Standard enkeltllugar

  Øvre og båtdekk

  Enkeltlugar
  Ca. 7,5 kvadratmeter
  Klesskap, termostat med mulighet for å regulere temperatur, hårføner
  Lite bad med dusj montert på håndvasken