Elvecruise på Volga og Don

Elvecruise fra Moskva til Rostov

Moskva Kreml og elv om morgenen, Russland

Seil på mektige Volga, videre på Don gjennom en del av det enorme Russland og kom tett på russisk kultur og natur. Dette er landet for rykende te fra vakre samovarer, verdens beste kaviar, fargesprakende folkedrakter, matruska-dukker og kosakker.

Forfatter og journalist Halvor Tjønn er utdannet cand. philol. i historie fra universitet i Oslo. Han har jobbet som utenriksmedarbeider for Aftenposten og Stavanger Aftenblad, og gitt ut flere bøker blant annet om russisk historie.

Tjønn er en meget populær reiseleder og dyktig foredragsholder.

Alle utflukter inkludert

Foredrag om bord ved Halvor Tjønn

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

13 frokoster, 12 lunsjer og 13 middager inkludert

Ms bunin

Rangert 3plus stjerner

MS Ivan Bunin

Rederi Orthodox
Byggeår 1988 (totalrenovert de siste årene)
Lengde 129 meter
Antall dekk 5
Passasjerer 200

Ombord finner du en restaurant, 3 barer, konferanserom, suvenirbutikk, skjønnhetssalong og solterrasse med et lite basseng og solsenger. Skipets restaurant byr på kontinentalt kjøkken kombinert med russiske spesialiteter.

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Moskva/Rostov-Moskva-Oslo (pris fra andre byer i Norge på forespørsel ved bestilling)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • 13 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) fra middag første dagen, til frokost siste dagen
 • Utflukter i henhold til program
 • Daglig program ombord
 • Engelsktalende lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guide og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter (kjøpes ombord)
 • WiFi mot tillegg

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjon. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no Ønsker du å ordne visum via den russiske ambassade, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev. Det er noe arbeid rundt dette, og vil medføre et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap. I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Mot tillegg kan man benytte seg av skipets wifi. Prisene i 2020 er 5 euro pr. dag/24 timer, eller 50 euro for å være tilkoblet hele cruiset. Prisene for 2020 vil ikke være klare før tidligst februar 2020. Du kan kontakte din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Ombord kler man seg praktisk og uformelt og etter årstiden. Ta med gode sko til utfluktene. Når man deltar på kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.