Julemarkedscruise på Rhinen

5* julemarkedscruise på Rhinen

 • Opplev sjarmerende Strasbourg  med sine flotte bindingsverkshus og smale kanaler
 • La deg sjarmere og opplev julestemningen i den gamle universitetsbyen Heidelberg
 • Bli med på en guidet tur i den romantiske, vinterlige vinbyen Rüdesheim
 • Utforsk de julepyntede, kronglete gatene og de gamle torgene i Koblenz 
 • Nyt herlige gourmet-måltider til frokost, lunsj, middag og midnatts-snacks hver dag
 • Opplev Rhinens førjulsmagi og stemningsfulle byene sammen med dyktige lokale guider og vår norske reiseleder
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Lekkert førsteklasses skip bygget i 2020
 • Vin til middag er inkludert
 • Besøk mange flotte julemarkeder
Reiseleder
Elbjørg Haugsdal

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 12 480,-
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Amadeus

MS Amadeus Imperial
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2020
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 168

Nytt og lekkert førsteklasseskip. Ombord er det restaurant, to salonger, suvenirbutikk, frisør, treningsrom, soldekk, heis og Wi­Fi i fellesområdene (mot betaling). Det finnes også et begrenset antall sykler til utlån. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV og aircondition. Lugarene på hoved­ og øvre dekk (17 ½ m²) har store panoramavinduer som kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk (16 m²) har små vinduer.

Skipet blir ferdig våren 2020, bildene er fra et av søsterskipene.
Fargen på interiøret kan fravike fra bildene.

Lugarkategorier

 • Lugar på midt eller øvre dekk

  Ca 17,5 kvadratmeter
  Panoramavindu som kan åpnes, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbel, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj/ WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca 16 kvadratmeter
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbel, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj/ WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Strasbourg

Vi flyr fra Norge tidlig om morgenen til Frankfurt.  Her venter bussen som skal kjøre oss til Strasbourg, en kjøretur på ca 2,5 timer. Strasbourg ligger ved Ill-elven, en bi-elv til Rhinen, som i dette området danner grensen mellom Frankrike og Tyskland. Byen er blant annet kjent for sin pittoreske gamleby og vakre gotiske katedral i sandstein som huser en berømt astronomisk klokke. Velkommen til Frankrike!

Om ettermiddagen går du om bord og sjekker inn på det julepyntede skipet, og gjør deg kjent med ditt flytende hotell. Før middag møtes vi i skipets elegante salong, hvor cruisedirektøren inviterer til en velkomstcocktail. La deg deretter bli bortskjemt på velkomstmiddagen med utvalgte spesialiteter tilberedt av kokken om bord, som vil få gjestene i en fin feststemning for adventscruiset. Skipet ligger til kai i Strasbourg om natten.

 

KÖLN "BY NIGHT"
Dag 2

Strasbourg

Nyt en deilig frokost om bord. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Alsace, og er også kjent for den gamle bydelen fra middelalderen, kalt Petit France – med bindingsverkshus og smale kanaler. Her ligger flere vakre plasser og bygninger, blant annet Rohan-palasset som huser tre av byens viktigste museer. Om formiddagen kan du være med på en valgfri utflukt (ikke inkludert – kjøpes ombord) til romantiske,  vinterlige Alsace for å oppdage landsbyen Gertwiller, som er berømt for sine Lebkuchen. Etter et glass med Glühwein fortsetter turen til den magiske lille byen Obernai, hvor vi rusler gjennom den gamle bydelen – flott dekorert til jul. Her kan du beundre den vakre julekrybben med størrelse på mennesker og dyr, som har blitt satt opp på markedet hvert år i århundrer.

I Strasbourg har hver gate sin egen fargerike julebelysning, og det er vakre dekorasjoner langs strandpromenaden. Ikke rart at Strasbourg kaller seg «julens hovedstad». Etter lunsj om bord kan du bli med på en guidet byrundtur i denne sjarmerende julebyen (utfluktspakke). Her kan du oppleve førjulstiden med glede og festlig musikk. Vi spaserer gjennom den vakre, historiske bydelen og kjenner på byens varme atmosfære, smakfulle delikatesser og varm gløgg, mens vi nyter den herlige førjulsstemningen. Det blir også tid til et lite besøk i byens berømte katedral, Straßburger Münster. Etterpå får du litt tid på egen hånd til å vandre rundt på det stemningsfulle julemarkedet med mer enn 300 trehytter og et flott majestetisk, vakkert opplyst juletre. Vi drar deretter tilbake til skipet, og etter middag seiler skipet videre til Speyer, i Tyskland.

Dag 3

Speyer og Heidelberg

Tidlig om morgenen kommer skipet til Speyer, en av de eldste byene i Tyskland. Etter frokost om bord kan du være med på en guidet utflukt til den gamle keiserbyen Heidelberg (utfluktspakke). Den verdensberømte universitetsbyen ligger ved elven Neckar, og er utrolig stemningsfull på denne tiden av året. Byen er en av få tyske byer med en godt bevart gamleby i barokkstil. Turen gjennom Heidelberg begynner med et besøk på slottet, som er laget av rød sandstein. Omvisningen fører så inn i slottshagen. Fra Grand Terrace har du en fantastisk utsikt over byen og Neckar-elven. Turen fortsetter med en spasertur gjennom den flotte gamlebyen, til Karl-Theodor-broen, den sen-gotiske kirken og rådhuset. Bortsett fra de andre turistattraksjonene, gå ikke glipp av det flotte julemarkedet i Heidelberg – hvor du kan glede deg over den fortryllende førjulstemningen. Lunsj om bord.

Om ettermiddagen kan du fortsette å oppleve julestemningen i Speyer, den ærverdige keiserens by ved Rhinen som har hatt en rik og turbulent fortid, religiøs arkitektur gjennomsyret av historie, imponerende fasader av forskjellige stiler, svingete smug og romantiske torg som representerer byens karakter. Bli med på en valgfri utflukt (ikke inkludert – kjøpes ombord). Speyers største attraksjon er keiserkatedralen som ligger midt i byen. Speyer har også en sjarmerende gammel bydel hvor du blant annet kan se den 55 meter høye byporten (Altpörtel) og Mikwe, byens jødiske bad fra år 1128. Her venter også et vakkert julemarked, som du ikke bør gå glipp av! Lukk øynene og kjenn på lukten av ristede mandler, varme stekte kastanjer og epler. Ved middagstid fortsetter skipet nedover til Rüdesheim.

Heidelberg, Tyskland
Dag 4

Rüdesheim og Koblenz

Skipet kommer til Rüdesheim tidlig på morgenen, og etter en herlig frokost kan du begynne å utforske denne fascinerende vinbyen som sammen med Bingen på motsatt side, danner den sørlige porten til Midt-Rhindalen. Den pittoreske lille byen oppdages best på en rolig spasertur (utfluktspakke). Det unike Winzerexpress-toget tar deg fra kaien til et besøk og musikalsk eventyr i Siegfrieds mekaniske musikkinstrument-museum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Deretter fortsetter turen gjennom byen. Utforsk hjertet av gamlebyen i Rüdesheim – Drosselgasse, hvor du kan nyte et glass lokal rhinskvin i en hyggelig weinstube. Fordyp deg i historien til byen og besøk Eagle Tower, en del av bymuren og festningsverkene fra 1400-tallet.

Skipet seiler videre ved 11-tiden og vi spiser lunsj om bord. På veien passerer du det som trolig er den vakreste delen av seilasen – den  romantiske Rhinen, med sine gamle middelalderslott. Vi passer koselige landsbyer med snødekkede vinmarker oppover åsene, som ikke har mistet noe av sin sjarm i vinterhalvåret.
Vi passerer den mytiske Lorelei-klippen, som er assosiert med utallige sagn. Den smale dalen, elven med voldsomme strømninger og det mystiske ekkoet, har gitt legenden om den vakre langhårede jenta. Med fortryllende sang og mystisk skjønnhet, lokket Loreley båter i senk som forliste og mange døde.

Om ettermiddagen kommer skipet til Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes. Her kan du være med på en guidet byvandring i denne hyggelige, romantiske julepyntede gamlebyen (utfluktspakke).
Oppdag Koblenz, en av de vakreste og eldste byene i Tyskland, med over 2000 år historie. På vår spasertur gjennom de romantiske gatene mellom St. Castor-basilikaen og Liebfrauenkirche (kirken til vår elskede dame) vil du oppdage de viktigste severdighetene i Koblenz. Denne turen vil ikke være fullendt uten et besøk til keiser Wilhelm-minnesmerket ved det berømte «tyske hjørnet» (Deutsches Eck) hvor det står en 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897. Etterpå kan du glede deg over en spasertur gjennom det tradisjonelle julemarkedet med boder som er fulle av julegaver, juletrepynt, kunsthåndverk, kulinariske herligheter og varm drikke.
Om kvelden er det tid for kapteinens gallamiddag. Skipet forlater Koblenz om kvelden.

 

Dag 5

Köln - Norge

I løpet av natten har skipet ankommet Köln, med sin vinterlige sjarm – som er vårt endepunkt for denne gang. Nyt en rolig morgen og spis en deilig frokost om bord. Med mange gode minner om hyggelige opplevelser sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen i Dusseldorf. Vi har avreise om ettermiddagen, og etter en kort mellomlanding er vi hjemme i Norge.

Takk for turen, vi håper å ønske deg velkommen tilbake ved en senere anledning!

 

 

 

Köln

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
•  Fly Norge – Amsterdam – Frankfurt tur/retur (avreise fra andre byer på forespørsel)
  Flyskatter og havneavgifter
  Transport mellom flyplass og skip
  Fire netters cruise på valgt dekk i utvendig lugar
  Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
  Vin til middag om bord
  Midnatts-snacks hver kveld
  
  Kaffe og te til alle måltidene og 24/7
  Underholdning om bord 
  Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
  Drikkevarer utover det som er nevnt
  Utfluktspakke (fire utflukter, bestilles senest 30 dager før avreise)
  Valgfrie utflukter i Strasbourg og Speyer, bestilles ombord
  Tips til besetning, guider og sjåfører
  Avbestillings­- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE

Dag 2 Strasbourg Byvandring i Strasbourg med besøk på julemarked (EUR 60)
Dag 3 Speyer Utflukt til Heidelberg med besøk på julemarked (EUR 51)
Dag 4 Rüdesheim Byvandring , inkludert «Sigfrieds mekaniske musikk museum» (EUR 26)
Dag 4 Koblenz Byvandring i Koblenz med besøk på julemarked (EUR 18)

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke (kr 1450). For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet (priser om bord i oversikten over). Bestilles senest 30 dager før avreise.

TILLEGGSUTFLUKTER
Bestilles om bord.

Dag 2 Strasbourg Utflukt til vinterlige Alsace og Obernai (EUR 62)
Dag 3 Speyer Byvandring i Speyer med besøk på julemarked (EUR 18)

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka sytti euro pr. person til besetningen om bord i tillegg en euro til lokale guider/sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederier tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.