Elvecruise mellom Amsterdam og Basel

Klassiske Rhinen - gjennom fire land fra Amsterdam til Basel

Fra blomstrende Amsterdam med sine kanaler og sjarmerende broer til universtitetsbyen Basel i Sveits med sin pittoreske gamleby - på dette cruiset får du oppleve et nydelig stykke Rhinen. På veien gjennom Nederland, Tyskland, Frankrike og til Sveits seiler vi forbi langstrakte vinmarker, middelalderborger med århundrers sus av historie i steinveggene sine, småbyer som hentet ut av eventyrbøkene og ingeniørmesterverk av kanaler og sluser.

En rekke utflukter tar deg med inn i historien – på brosteinsbelagte gater omgitt av bindingsverkshus. Her får du virkelig oppleve den frodige Rhindalen!


Vin. øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag om bord

WIFI inkludert

Avreiser

 • 15.09.2025
  8 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 27.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

  Skip: MS Symphonie

Høydepunkter

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

MS Symphonie som seiler på Donau i vakkert solskinn

Rangert 4plus stjerner

MS Symphonie

Rederi CroisiEurope
Byggeår
1997 (totalrenovert 2017)
Lengde
110 m
Antall dekk 2
Passasjerer
106

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke

Kr 5100,- per person

Dag 2 Byrundtur i Amsterdam// Byrundtur i Haarlem

Amsterdam

€87/ €54

Dag 3 Friluftsmuseet i Arnhem

Nijmegen

€93

Dag 4 Byvandring i Køln

Køln

€72

Dag 5 Byrundtur i Mainz med Gutenbergmuseet

Mainz

€47

Dag 6 Colmar & Unterlinden kunstmuseum

Breisach

€80

Dag 7 Kanalbåttur og byvandring i Strasbourg

Strasbourg

€88

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo - Amsterdam/Frankfurt - Oslo
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Utfluktspakke (seks utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer