Kun en avgang i 2025! Elvecruise fra Strasbourg til Luxembourg

Elvecruise på Rhinen, Neckar, Main, Mosel og Saar

Moseldalen, Tyskland

Det er ikke mange elvecruise hvor du kan seile på hele fem elver! Dette cruiset tar deg gjennom en av Europas fineste elvestrekninger, til noen av Tysklands vakreste byer – og videre litt utenfor allfarvei for elvecruise flest.

Cruiset går fra Strasbourg i Frankrike til Remich i Luxembourg. Underveis skal vi blant annet innom Heidelberg, kjent som Tysklands mest romantiske by, Mainz med Gutenberg-museet, vinbyen Rüdesheim, Koblenz hvor elvene Mosel og Rhinen møtes, eventyrbyen Cochem og Tysklands eldste by, Trier. I Luxembourg får du blant annet mulighet til å utforske Europas nest minste hovedstad.

Bli med på et åtte netters cruise på Rhinen, Neckar, Main, Mosel og Saar, forbi slott og vingårder, den sagnomsuste Lorelei-klippen og frodige vinmarker – mens du nyter det gode liv om bord på et hyggelig elvecruiseskip.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag om bord

WIFI inkludert om bord

Avreiser

 • 13.09.2025
  9 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 28.980,-

  Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Program

8 frokoster, 7 lunsjer og 8 middager inkludert

Leonard De Vinci Exterior

Rangert 3plus stjerner

MS Leonardo da Vinci

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2003 (renovert i 2011)
Lengde 105 m
Antall dekk 2
Passasjerer 143

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har store vinduer som delvis kan åpnes, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Skipet tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Utflukter

Utfluktspakke

Kr 4250,- per person

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser under) og med forbehold om ledig kapasitet.

Dag 2 Byrundtur i Heidelberg

Heidelberg

€ 84

Dag 2 Byrundtur i Mainz med besøk i Gutenbergmuseet

Mainz

€ 47

Dag 4 Byrundtur i Frankfurt

Frankfurt

€ 62

Dag 4 Byvandring i Rüdesheim

Rüdesheim

€ 40

Dag 6 Besøk på Cochem slott og Cochem by

Cochem

€ 38

Dag 7 Byrundtur i Trier

Trier

€ 67

Dag 8 Byrundtur i Luxembourg og vinsmaking i Remich

Remich

€ 94

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt/Luxembourg–Oslo (avreise fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise på valgt dekk
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge (ved minimum 25 påmeldte)

Dette er ikke inkludert

 • Utflukter (se egen info)
 • Tips til besetning, guider og sjåfører
 • Avbestillings-­ og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og vil bli satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.