Dagens rute går fra Presa de los Peréz til Tamadaba og byr på landskap og bydeler med små grotte-hus som er et inntrykk du sent vil glemme. Den store rikdommen av botanikk i denne delen av øya er noe av det vi vil få oppleve i dag på den vakre etappen gjennom imponerende Tamadaba som ligger midt i dalen Agaete. Veldig nær dette området finner vi de arkeologiske restene av Risco Caído, årsaken til hvorfor dette området av Gran Canaria nylig er kommet med på Unescos verdensarvliste. Dalen tiltrekker seg alt fra botanister til arkeologer. Det sier noe om stedet, historisk og spirituelt, fra tidene de første innbyggerne bodde her. Litt etter litt kommer vi opp mot toppen av Parque Natural de Tamadaba, en annen naturjuvel som fremdeles er i god stand her på øya. Vi følger et godt stykke gjennom en stor skog av kanarisk furu hvor det har overlevd flere hundre år gamle trær til vi når 1000 meters høyde. Herfra kan vi nyte spektakulær utsikt over kystlandskapet nordøst på Gran Canaria og imponerende utsikt til Tenerife og Teide, før vi starter vandringen ned i den vakre dalen Agaete.
Lett piknik underveis (sandwich og frukt), for ved avslutning av vår etappe skal vi nyte en gave for våre sanser: Mellom flere hundre frukttrær vil vi se vinstokker og kaffetrær, som produserer de beste viner og aromatisk kaffe. Dette er ganske unikt. Her får vi en omvisning på plantasjen, og selvsagt skal vi prøvesmake deres tre typer av vin samt kaffen de produserer. I tillegg får vi smake vannet fra dalen som sies å være helsebringende, sesongens frukt, brød med chorizopølse fra Teror, marmelader av tropiske frukter og hjemmelagde oster.
Gode og mette både på mat, drikke og opplevelser blir vi hentet i buss og kjørt til hotellet. Tid til å slappe litt av før vi møtes til en hyggelig avslutningsmiddag på restaurant nær stranden. Her venter det oss en trerettersmiddag enten du vil ha fersk fisk eller paella og både vann og litt vin er inkludert.
Etappe: 11 km / +600 m/-1000 m, / ca 6-7 timer, høy vanskelighetsgrad