Fottur og oppdagelsesferd på Gran Canaria

/ Fjelltur, folkeliv og fantastisk natur

Bli med til et helt annet Gran Canaria enn det du kanskje har sett før. Glem overfylte strender og paraplydrinker – vi skal på oppdagelsestur til landsbyer du antakelig aldri har hørt om før, vi skal bli kjent med historien til øya, menneskene som bor der og dagliglivet deres, og selvsagt den praktfulle naturen.

Turen gir deg varierte fotturer på forskjellige områder av øya, og er en tur som også tar deg «innenfor og bakenfor». Hver dag gir tilleggsopplevelser og du vil sitte igjen med en helt annen oppfatning av denne vakre øya enn det en vanlig strandferie kan gi. Gran Canaria er nemlig full av overraskelser!

Gled deg til:

 • 6 flotte og varierte fotturer gjennom vulkansk landskap, frodige daler og «hemmelige» landsbyer
 • Smak på lokal vin og ost
 • Se grottene de opprinnelige menneskene på øya bodde i
 • Den frodige Agaete-dalen med besøk på kaffeplantasje
 • Hyggelig reisefølge – en aktiv tur er alltid sosialt og gøy!

Når du kommer hjem fra denne uken på Gran Canaria vet du mye mer om hvem som bor på øya, tradisjoner og folkeliv, landskap og økosystemer – og du har hatt en aktiv ferie med solskinn og kanskje nye venner også.

Velkommen med på oppdagelsesferd!

Vanskelighetsgrad: 3+

 

Last ned reiseprogram
Lokal turleder
Nina Hoogland

Avreiser

 • Avreisedato 14.03.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Gran Canaria

Vel ankommet Las Palmas blir vi møtt av vår turleder for uken og kjørt til vårt hotell i Las Palmas, beliggende midt på Playa de las Canteras ved Atlanterhavet. Stranden strekker seg hele 4 kilometer med gylden sand og er beskyttet av et rev. For øvrig er den ofte sammenlignet med Copacabana i Rio de Janeiro, og er populær både blant de lokale og turister. Paseo de las Canteras har butikker, utendørsrestauranter, snackbarer og kafeer. Her er det bare å sitte ned og nyte noen tapas, ta en kaffe eller se på folk over noe godt i glasset.

Med et glass cava som velkomst blir det en briefing av ukens program.  Vi spaserer til en nærliggende restaurant i Las Palmas for spanske og kanariske tapas. Den helt rette start på uken som ligger foran oss! (M)

 

Litt byliv Las Palmas.
Dag 2

BANDAMA - Vulkan, terreng og drue

God frokost på hotellet og vi setter kurs mot Caldera de Bandama. Herfra starter vi ruten med å gå ned til La Caldera for deretter å følge kanten av samme for å få et vidt utsyn over det som er ansett å være en de vakreste geologiske formasjoner på øya. Det blir pikniklunsj i dag.

Etappe: 8 km,  +550 m/- 550 m, ca 4-5 timer,  lett-medium vanskelighetsgrad

Etter turen besøker vi en av de eldste vinprodusentene på øya. Historien med vin går helt tilbake til begynnelsen av det 16. århundret, og nye generasjoner tar nå vinen til nye kvalitetsnivåer. Dette kan vi selv prøve ut når vi får smake tre typer vin, akkompagnert av ost fra øya. Vi tar også en tur innom den botaniske hagen, Jardín Botánico Viera y Clavijo (El Jardín Canario). Takket være svenske Erik Sventenius som anla hagen, kan vi nyte en spasertur gjennom denne hvor vi kan se det meste av floraen fra Kanariøyene, og også planter og trær fra andre breddegrader.

Etter en begivenhetsrik dag går turen tilbake til hotellet. Her og i Las Palmas kryr det av spisesteder, og i kveld er middagen på egenhånd. Turleder gir gjerne forslag til de som vil spise sammen. (F/P/-)

 

Imponerende vulkankrater!
Dag 3

GUAYADEQUE: en tur gjennom historien

Vi kjører til Barranco de Guayadeque og starter vår rute fra Casa Cueva, regnet som et av de mest interessante stedene på hele Gran Canaria, og sågar alle Kanariøyene. Dette fordi vi her finner utgravde grotter som folk bodde i. Noen av de er meget godt tatt vare på, noen bor i grottene fortsatt og enkelte er sågar omgjort til ferieboliger med tilbygg. Hit kommer folk som ønsker å få kjennskap til den opprinnelige historien på øya. Dette er et område rikt både hva gjelder landskap og arkeologi.

Fra denne kløften på østsiden av øya skal vi opp i høyden til rundt 1300 meter, hvor vi hele tiden kan se imponerende geologiske formasjoner. Pikniklunsj underveis. Det blir tid til en ettermiddagskaffe før vi besøker Centro de Interpretación hvor vi får mer kjennskap til stedets historie – helt fra øyas første innbyggere til nåtiden, og også områdets geologiske prosesser og naturverdier . (F/P/-)

Etappe: 11 km / +1000 m/-800 m, ca 5 -6 timer, medium vanskelighetsgrad

 

Fin utsikt fra denne hula - om det har bodd folk her engang...
Dag 4

Topper og det majestetiske landskapet

Definert av forfatteren Miguel de Unamuno som «den forsteinede storm» gir denne ruten oss mulighet til å oppdage det imponerende landskapet i sentrum av øya og toppen av Gran Canaria dominert av Caldera de Tejeda og monolittene Nubo og Bentayga. Vi starter fra det høyeste punktet på øya, fra El Pico de Las Nieves (1948 m) og går ned gjennom furuskog til vi kommer til det mest kjente naturfenomenet på øya, El Roque Nubo, monolitten som rager 70 meter. Herfra kan vi beundre hele det majestetiske landskapet rundt kløften Caldera de Tejeda. Derfra følger vi gjennom furuskog til landsbyen La Culata de Tejeda, et vakkert og rolig hjørne av øya med spredte gamle hus i tradisjonell kanarisk byggestil hvor vi kan smake noen typiske retter fra området.

Etappe: 13 km / +400 m/-800 m / ca 6-7 timer, medium-høy vanskelighetsgrad

Etter turen besøker vi landsbyen Tejeda hvor vi gjør en liten spasertur gjennom gatene etter å ha besøkt det interessante museet for tradisjonelle planter (Museo de las Plantas Tradicionales). Her lærer vi litt om plantemedisin, hvordan plantene har vært brukt i alle år som medisin for å kurere sykdommer, en lærdom som har gått fra munn til munn. Vel tilbake på hotellet blir det herlig med en dusj og litt tid for avslapning. I kveld skal vi til gamlebyen i Las Palmas for en liten omvisning før vi spiser middag på en av de hyggelige restaurantene der. (F/P/M)

Tejeda - en hvit oase i de grønne fjellene.
Dag 5

GJETER-RUTEN: Kjente Roque Nublo -og fra El Aserrador til Presa de Las Niñas

Frokost på hotellet og utsjekk. I dag skal vi forflytte oss til den andre siden av øya, men dagen inkluderer også fottur.

Det venter oss en spennende start på dagen når vi går opp til selveste «monolitten» på Kanariøyene, Roque Nublo, Gran Canarias mest kjente symbol gjennom uminnelige tider. I morgenens stillhet når vi foten av vulkanen som rager 80 meter opp og dermed er godt synlig – beliggende midt på øya som den er. Deretter går vi i sørvestlig retning ned en vakker ravine for å komme til El Asarrador. Vi er etter hvert på en tradisjonell rute benyttet helt fra tidligere tider til i våre dager når gjeterne skal forflytte buskapen sin på let etter de beste beiteplassene. Vi følger en vulkansk fjellkam som gir  flott utsikt både mot sør og vest og langs med Reserva Natural Integral de Inagua, og ankommer etter hvert Presa de las Niñas. Nå er vi i hjertet av gjeterområdet nord på øya med den største konsentrasjonen av små ysterier hvor det fortsatt lages oster av sau og geit på tradisjonelt vis, autentiske gastronomiske juveler. Vi avslutter vår tur på en av gårdene, hvor de unge gjeterne og ostemakerne har valgt denne livsstilen og bidrar på den måten til økt kvalitet av produktene. Her får vi innblikk i hverdagen til familien og gjeterne, lærer om prosessen for å lage osten og ikke minst skal vi smake de gode ostene. Det blir også smaker av andre av øyas godsaker inkludert litt vin fra Gran Canaria.

Etter dagens etappe kjører vi videre, vi skal til Agaete. Bussen følger en pittoresk rute dit og kanskje har vi tid til et kaffestopp også. Innsjekk på vårt hotell og middag på egenhånd i kveld, enten du vil spise på hotellet eller finne deg et hyggelig sted i Agaete. Vår guide kan gi gode tips. (F/P/-)

Etappe: 12 km /  +650 m, -1000 m / ca 5-6 timer, medium vanskelighetsgrad

Det blir laget mye god ost på Gran Canaria.
Dag 6

SKOG OG VANN i hjertet av Gran Canaria

Et av målene med dagens tur er å oppleve det fantastiske økosystemet som danner skoger av laurbærlignende trær på Kanariøyene. Ruten Corvo – Laguna de Valleseco – Finca de Osoria tar oss gjennom en av de fuktigste og grønneste delene av Gran Canaria. Vi opplever den kulturelle arven, etnografisk og botanisk, i området nord på Gran Canaria. Dagen dreier seg om viktigheten av litt eller litt å ta tilbake denne type skog som for over 500 år siden dekket hele nordsiden av øya og som blant annet gav ly til den legendariske krigeren Dormas de siste dagene han kjempet mot spanske tropper. I Parque Rural de Doramas krysser vi området La Laguna de Valleseco, et vakkert landskapsområde. Etter en liten hvil setter vi kursen videre til et annet flott område av Gran Canaria, la Finca de Osorio. Dette er et fellespunkt for kommunene Arucas, Valleseco og Teror. Fra toppen Pico de Osoria får vi et fantastisk panorama av nordsiden av øya mens vi går ned mot gården. Her får vi stedets historie, alt fra hvordan det ble transformert av sine tidligere eiere til en vakker hage med eksotiske krydder og fram til våre dager hvor det jobbes med å replante skogen og vedlikeholde landbruket og tradisjonelle gårder med kvegdrift.

Piknik som vanlig langs ruten. Vi benytter anledningen når vi er på disse kanter til å besøke landsbyene Teror og Arucas. Vel tilbake på hotellet har du kvelden til fri disposisjon. (F/P/-)

Etappe: 13 km / +500 m /-600 m / 6  timer, medium-høy vanskelighetsgrad

 

Agaete-dalen er frodig med fruktplantasjer og vingårder.
Dag 7

AGAETE: Historie og landbrukstradisjoner i nordre del av Gran Canaria

Dagens rute går fra Presa de los Peréz til Tamadaba og byr på landskap og bydeler med små grotte-hus som er et inntrykk du sent vil glemme. Den store rikdommen av botanikk i denne delen av øya er noe av det vi vil få oppleve i dag på den vakre etappen gjennom imponerende Tamadaba som ligger midt i dalen Agaete. Veldig nær dette området finner vi de arkeologiske restene av Risco Caído, årsaken til hvorfor dette området av Gran Canaria nylig er kommet med på Unescos verdensarvliste. Dalen tiltrekker seg alt fra botanister til arkeologer. Det sier noe om stedet, historisk og spirituelt, fra tidene de første innbyggerne bodde her. Litt etter litt kommer vi opp mot toppen av Parque Natural de Tamadaba, en annen naturjuvel som fremdeles er i god stand her på øya. Vi følger et godt stykke gjennom en stor skog av kanarisk furu hvor det har overlevd flere hundre år gamle trær til vi når  1000 meters høyde. Herfra kan vi nyte spektakulær utsikt over kystlandskapet nordøst på Gran Canaria og imponerende utsikt til Tenerife og Teide, før vi starter vandringen ned i den vakre dalen Agaete.

Lett piknik underveis (sandwich og frukt), for ved avslutning av vår etappe skal vi nyte en gave for våre sanser: Mellom flere hundre frukttrær vil vi se vinstokker og kaffetrær, som produserer de beste viner og aromatisk kaffe. Dette er ganske unikt. Her får vi en omvisning på plantasjen, og selvsagt skal vi prøvesmake deres tre typer av vin samt kaffen de produserer. I tillegg får vi smake vannet fra dalen som sies å være helsebringende, sesongens frukt, brød med chorizopølse fra Teror, marmelader av tropiske frukter og hjemmelagde oster.

Gode og mette både på mat, drikke og opplevelser blir vi hentet i buss og kjørt til hotellet. Tid til å slappe litt av før vi møtes til en hyggelig avslutningsmiddag på restaurant nær stranden. Her venter det oss en trerettersmiddag enten du vil ha fersk fisk eller paella og både vann og litt vin er inkludert.

Etappe: 11 km / +600 m/-1000 m, / ca 6-7 timer, høy vanskelighetsgrad

Litt mer sol nå, så er de modne...
Dag 8

Hjemreise

Alle gode ting har også en ende, og i dag er det tid for utsjekk og hjemreise. Vi tar avskjed med Nina på flyplassen i Las Palmas og flyr hjem til Oslo.

Nina Hoogland

Turleder

Nina Hoogland er svensk men har bodd og jobbet på Gran Canaria siden 2006. Hun er utdannet biolog og er offisiell guide på Kanariøyene. Hennes interesser er fotturer og naturen og hun har en spesiell interesse for botanikk, historie og lokal kultur. Hun har som mål å gjøre hver dag spesiell og interessant for gruppene hun leder. Nina begynte å reise som veldig ung og har bodd og jobbet i flere deler av verden. Hun snakker svensk, spansk, engelsk og fransk.

Reisebetingelser

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Flybilletter t/r Oslo Lufthavn -Las Palmas
 • Transport t/r flyplass – hotell
 • All lokal transport iflg program
 • 7 netter på hotell 4*(4 netter i Las Palmas og 3 netter i Agaete) med frokost
 • Picniclunsjer hver dag på tur
 • 3 middager med vann og litt vin inkludert
 • Bagasjetransport ved hotellskifte
 • 6 varierte fotturer
 • Alle innganger/entréer til museer og besøk på bodegaer, ysteri og Finca med smaking av diverse produkter iflg program
 • Svensktalende lokal turleder
 • Lokal guide for fotturene
 • Lokale skatter og avgifter.

Om du flyr fra andre flyplasser enn Oslo Lufthavn, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter!

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer utover det som programmet inkluderer
 • Tillegg enkeltrom

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, P= picnic, M= middag.

Hotellene. Trykk på linken for nærmere informasjon. Alle rom er standard rom.

Hotel Exe Las Canteras 4* ligger i første linje til Atlanterhavet og byr dermed på frisk havbris. Hotellet har 100 rom og Spa-avdeling.

Hotel & Spa Cordial Roque Negra 4*   Hotellet er fra 2009, har en hyggelige atmosfære, ligger med utsikt til Atlanterhavet og nær Agaete Natural Pools. Nær eiendommen er en strand, men hotellet har også et basseng oppvarmet året rundt samt hot tub og sauna.

TURLEDER OG LOKAL GUIDE. Det er ingen turleder med t/r  Oslo. Carolina, til vanlig kalt Nina, bor på Gran Canaria og møter gruppen på flyplassen i Las Palmas og er med gruppen under hele oppholdet. I tillegg har vi lokal guide som er ansvarlig for fotturene.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

KRAV TIL DELTAKERNE  Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. ESCAPE er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.