Den flytende hagen i Atlanterhavet

Fottur på frodige Madeira

Defokusert turgåer som går gjennom den tåke skogen på Madeira (Levada do Caldeiré Verde). Vakre rosa villblomster i forgrunnen.

Madeira blir gjerne kalt «Den flytende hagen i Atlanterhavet», og den portugisiske øya lever opp til navnet sitt. Her er det en blomsterprakt uten like, dype, grønne daler, fossefall, trolske skoger, bratte klipper og majestetiske fjell. Madeira er enhver turgåers mekka – bli med oss en tur dit!

«Da har jeg vært på en aldeles uforglemmelig tur til Madeira. Det var en utrolig flott tur og utrolig hyggelige folk. Både frokost, lunsj og middagene var veldig gode. Jeg fikk badet både i sjøen og i utebassenget på hotellet. De lokale guidene var også hjelpsomme og dyktige. Så nå koser jeg meg med masse flotte bilder fra turen. Alt i alt en helt fantastisk flott tur, så nå skal jeg bare tenke på hvilken tur jeg skal på til neste år!»

Tone, Oslo

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 7 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly t/r Oslo – Funchal med TAP Air Portugal
 • 7 overnattinger iflg. program med frokost
 • All lokal transport
 • Intern transport av bagasje
 • Så godt som helpensjon:
  • 5 lunsjer (4 lunsjpakker + 1 BBQ) iflg program
  • 7 middager
 • Lokal guide
 • Turleder med fra Norge

Dette er ikke inkludert

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Lunsj Dag 6
 • Tips til guide og sjåfør
 • Enkeltromstillegg (begrenset antall)

Krav til deltakerne. Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Overnatting. Romkategori standard. Det tas forbehold om endring av hotell. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Turleder/gruppestørrelse. Turen ledes av en svært dyktig lokal, engelsktalende guide som har jobbet med de norske gruppene i mange år og vil følge med på turen og ta godt vare på gruppen. Norsk turleder følger med gruppen fra Oslo. Gruppestørrelse minimum 10, maksimum 14 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen transporteres fra hotell til hotell. Ta med en dagstursekk til turene. Resten av tøyet/utstyret kan pakkes i koffert. Gjennomsnittstemperatur på Madeira ligger på ca. 23 grader, men det kan være vekslende sol og regn, og i fjellet kan det være kjølig. Ta med klær for alle værtyper, også lett ulltøy. Forslag pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Forsikringer og pass. På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Valuta. På Madeira brukes Euro. Minibanksystemet er godt utbygget på Madeira og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart/Forslag pakkeliste. Et kart over Madeira deles ut ved ankomst. For bedre rutekart, anbefales kartet Madeira Tour & Trail 1:40.000, som kan kjøpes på Madeira. Sjekk også Nomaden, se http://www.nomaden.no

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.