Aktivitetsferie på verdens største øy

Grønland – Fottur og spektakulære opplevelser

En rødkledd turist som vandrer på en sti, med store isfjell og grå himmel i bakgrunnen

Kalaallit Nunaat kaller inuittene landet sitt for. Det betyr «menneskenes land». For her har det bodd mennesker i tusenvis av år, selv om 80 prosent av øya er dekket av is hele året. Velkommen til et helt spesielt sted hvor opplevelsene er annerledes enn noe annet sted du har vært før.

Grønland er verdens største øy og nesten 80 % av dette selvstyrte området er dekket av en iskappe og mange isbreer. Likevel er det isfrie arealet nesten like stort som hele Sverige, men kun en ganske liten del av dette er dyrkbart land. Grønland har knapt 56.000 innbyggere, og omtrent 17.000 av dem bor i hovedstaden Nuuk. Grønland er en del av kongeriket Danmark, men har en høy grad av selvstyre som sist ble utvidet i 2009. Selvstyret omfatter imidlertid ikke rikspolitiske saker, som blant annet utenriks- og sikkerhetspolitikk og valutapolitikk. Grønland er ikke EU­medlem, men har en særskilt fiskeriordning og er blitt tatt opp som ett av de såkalte oversjøiske landene og territoriene som har særskilte forbindelser med EU. Sel- og hvalfangst, fiskeri og jakt er de primære inntektskildene på Grønland. Landet har også stigende inntekter fra turisme og en del gruvedrift.

Eksotisk i arktis

Flott fottur

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

  • Besøk innlandsisen – 2,8 millioner kubikkmeter!
  • Sug inn grønlandsk atmosfære i Jakobshavn
  • Grønlandsbuffet ved Lake Ferguson
  • Isfjordvandring med spor etter eldgamle bosetninger