Skottgården gjestgiveri

En mann og ei dame ikledd vinterklær og pels ønsker velkommen til fjells foran ei tredør
Stue ved Skottgården.

På turer med Escape Travel til Skottgården er det lokalt vertskap som tar vare gjestene våre. Her møter du blant annet Jorid, som allerede i 1981 tok over drifta sammen med sin søster. Nå driver hun Skottgården og Vauldalen sammen Ole Peder, og barna Oda Mari og Ann-Sofi. Og som vertskapet selv sier: Som gjest hos oss er du ikke et nummer i rekken, men vår gjest. Det merkes når man er på besøk her.

Eldre enn de eldste gruvene på Røros, og fra gammelt av bygdesentrum; Skottgården består av åtte bygninger på et vakkert og lunt tun. Den flere 100 år gamle gården har tradisjon på å ta imot ferdasfolk og var dokumentert gjestgiveri fra 1850. Her har det opp gjennom tidene vært losjert gjester av alle slag. Det er noe fredfullt og godt over Skottgården.

Her kan du jobbe, spise, sove, prate, lytte og lese. Eller sitte helt stille for å følge med på om det kommer fremmedfolk langs den gamle fjellvegen. Stuene oser av historie og stemning. Ingen rom er like og her kan du tydelig se at gamle skatter fra låven har fått nytt liv.