Douro

Elvecruise på Douro

/ Opplev frodige Dourodalen, Porto og Salamanca

Seil på Douro, gjennom Portugals vakreste vinlandskap, med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Opplev portvinshusene i Vila Nova de Gaia, Solar de Mateus-palasset – kjent fra etiketten til Mateus-vinflaskene og den spanske middelalderbyen Salamanca.

Last ned reiseprogram
 • Helpensjon ombord inkludert
 • Middag på vingård inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 27.09.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE–PORTO

Fly fra Norge til Porto. Mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Skipet ligger til kai i Porto.

Porto
Dag 2

PORTO

Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker, blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Druene blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden. Valgfri byrundtur i Porto om morgenen, hvor dere får se byens største severdigheter. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren».

Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner. Slapp av på soldekket eller i salongen, og ta deg tid til å beundre det vakre landskapet vi passerer. Før middag ankommer skipet Entre-os-Rios, hvor skipet blir liggende til kai til neste morgen.

Porto
Dag 3

ENTRE-OS-RIOS–RÉGUA

Om morgenen er det valgfri utflukt til Lamego med besøk i den vakre barokk-kirken Nossa Senhora dos Remédios, et av Portugals viktigste pilegrimsmål. Skipet seiler i dag gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo, de høyeste i Europa. Før lunsj legger skipet til kai i Régua, også kalt «hovedstaden» i Dourodalen. Det var her de samlet portvinen, før den ble fraktet på elven ned til Porto, og hovedkvarteret til Portvinsinstituttet ligger nettopp her. Langs elvebredden ligger en rekke livlige barer og kafèer – så ta gjerne en tur i land før eller etter middag. Skipet ligger til kai i Régua over natten.

Lamego: Sanctuary Nossa Senhora dos Remedios
Dag 4

RÉGUA–VEGA DE TERRÓN

Om morgenen er det en valgfri utflukt til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på Mateus-vinflaskenes etikett. Slottskapellet her regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen før dere returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Pinhão.

Mens vi spiser lunsj fortsetter cruiset gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker opptil syv hundre meter oppover de bratte dalsidene. Vi seiler gjennom slusene ved Valeria og Pocinho og ankommer den spanske grensebyen Vega de Terrón ved middagstider. Skipet ligger til kai i Vega de Terrón over natten.

Dourodalen
Dag 5

VEGA TERRÓN–BARCA D’ALVA (valgfri utflukt til Salamanca)

I dag er det valgfri heldagsutflukt til den spanske byen Salamanca, som står på UNESCOs verdensarvliste. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og vi får se arkitektoniske minnesmerker fra både romersk, arabisk og kristen tid. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder. Lunsj serveres på en lokal restaurant. Om ettermiddagen, retur til skipet, som i mellomtiden har flyttet seg til grensebyen Barca d’Alva.

Plaza Mayor, Salamanca
Dag 6

BARCA D’ALVA–PINHÃO

I dag kan du bli med på en valgfri utflukt til den fredelige lille byen Castelo Rodrigo, også kalt Den hvite byen. Byen ligger strategisk plassert på en høyde 670 moh. og var et sentralt punkt i den kontinuerlige maktkampen om landområdene her. For riktig lenge siden gikk pilegrimsruten til Santiago de Compostela her – og selveste St. Francis of Assisi har overnattet her på sin reise. Det en gang så imponerende palasset ble påtent og brant ned i 1640, og er i dag ikke stort mer enn ruiner. Men bymuren fra middelalderen står der og minner oss om historien.

Eller nyt en avslappende formiddag på soldekket, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria. Før lunsj gjør vi et kort stopp i Pochino, hvor de som har vært på utflukten kommer om bord igjen. Vi seiler videre gjennom Dourodalen og ankommer Pinhão i 18-tiden. Her blir vi med på en guidet byvandring i Pinhão. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser) og gamlebyen, er vel verdt et besøk. Turen går så videre til en lokal quinta (vingård), hvor vi spiser dagens middag. Retur til skipet, som ligger til kai i Pinhão over natten.

Castelo Rodrigo
Dag 7

PINHÃO–PORTO

Etter frokost er det valgfri halvdagsutflukt til middelalderbyen Guimarães, også kalt Portugals vugge. Dette er en historisk by, grunnlagt på 800-tallet med navnet Vimaranes. Byen hadde en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal og var også landets første hovedstad. Gamlebyen, en labyrint av trange gater og flotte bygninger fra 1300-tallet, står på UNESCOs liste. Vi besøker også det imponerende middelalderpalasset Dukes of Braganza før vi returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt til Porto.

Eller du kan slappe av på soldekket mens skipet seiler gjennom flere store sluser, den siste strekningen på vei tilbake til Porto. Vi ankommer Porto etter lunsj – og du kan utforske byen videre på egen hånd. Alternativt tilbys en guidet byvandring i Portos gamleby. Skipet ligger til kai i Porto over natten.

Kveldsbilde Porto
Dag 8

PORTO–NORGE

Etter frokost forlater vi skipet. Transport til flyplassen og fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Skipet

MS DOURO CRUISER (4*+)
Rederi Nicko Cruises
Byggeår 2005
Lengde 78 m
Antall dekk 2
Passasjerer 130
Om bord er det restaurant, salong med panoramavinduer og dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite svømmebasseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene (cirka 15 m2) er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har en liten balkong, mens lugarene på hoveddekk har store vinduer (som ikke kan åpnes).

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Porto t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag (buffèt til frokost og lunsj)
 • Kaffe/te til måltidene
 • Byvandring i Pinãho
 • Middag på en lokal quinta (vingård)
 • Velkomst- og avskjedscocktail
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utfluktspakke m/fire utflukter (kan kjøpes om bord – eller før avreise til kr 1590 pr. person)
 • Utflukt til Salamanca (kjøpes om bord)
 • Utflukt til Guimares (kjøpes om bord)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER

Dag Sted Inkluderte utflukter Tilleggsutflukter
1 Porto
2 Porto Byrundtur med besøk i et portvinshus
3 Entre-os-Rios Utflukt til Lamego
4 Régua Utflukt til Vila Real og Solar de Mateus
5 Vega Terrón Utflukt til Salamanca i Spania (kjøpes om bord)
6 Barca d’Alva Utflukt til Castelo Rodrigo
6 Pinhão Byvandring og middag på en quinta
7 Pinhão Utflukt til Guimaraes (kjøpes om bord)
8 Porto

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis.
I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.