Frodige vinlandskap i Dourodalen og vakre Salamanca

Kortcruise på Douro fra Porto

Vakkert landskap rundt elven Douro i Portugal - Vingårder

Vårt vakreste elvecruise...?

Gjennom bølgende vinlandskap og bratte fjellsider renner den, stille og stor, forbi byer og landsbyer med skjønnhet og historie nok til å fylle flere bøker. Elven Douro starter i Spania og renner i 900 km gjennom de frodige områdene i Portugal der druene til portvinsproduksjonen dyrkes, til den munner ut i Atlanterhavet.

Cruiset starter der elven ender, i Porto, som i århundrer nettopp har vært synonymt med portvin. Porto er forresten et kapittel for seg selv. Kan vi driste oss til å si at den er Europas mest sjarmerende by?

🏨 Om du vil forlenge ferien og utforske Porto på egen hånd, har vi et hotelltilbud på to ekstra netter på 4* Hotel Carris Porto Ribeira. Hotellet ligger midt i Portos historiske sentrum, like ved elvebredden – et godt utgangspunkt for å oppleve byen. Les mer om hotellet lenger ned på siden.

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag ombord

Avreiser

 • 29.08.2024
  6 dager

  Få ledige

  Fra kr 20.980,-

  Fra: Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger

  Med: Inger Helene Enger, Wenche Halldin

  Skip: MS Amalia Rodrigues

 • 30.05.2025
  6 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 20.980,-

  Fra: Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

  Skip: MS Amalia Rodrigues

 • 16.09.2025
  6 dager

  Ledige plasser

  Fra kr 23.480,-

  Fra: Bergen, Oslo Lufthavn, Stavanger, Trondheim Værnes

  Skip: MS Amalia Rodrigues

Høydepunkter

Douro - en av Europas vakreste elver?

Da vi beskrev Douro som en av Europas vakreste elver, var det en av gjestene våre som rettet på oss. «Det er ikke en av Europas vakreste elver. Det er Europas vakreste elv», sa han.

Vi takker for rettelsen, og det er ikke vanskelig å være enig!

Landskap i Douro-dalen, Portugal

Utsikt over Douro-dalen

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skip som seiler på Douroelven langs grønne vinranker. Foto.

Rangert 4 stjerner

MS Amalia Rodrigues

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2018
Lengde 80 m
Antall dekk 3
Passasjerer 132

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

MS Amalia Rodrigues
Lugar med seng, hylle, lampe, vindu og fransk balkong. Foto.

Rangert 4 stjerner

MS Gil Eanes

Rederi CroisiEurope
Byggeår 2015
Lengde 80 m
Antall dekk 3
Passasjerer 132

Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Rangert 4 stjerner

Hotel Carris Porto Ribeira

På Hotel Carris Porto Ribeira ønskes du velkommen med god atmosfære og utsikt over Douro elven. Det gjestfrie og veldig hyggelige personalet yter både god og personlig service. Her i hjertet av Portos historiske sentrum, oser det av hyggelig stemning som gjør at du raskt kommer i feriestemning.

Dette hyggelige hotellet ligger i en historisk bygning, og eierne har forstått det med å bevare sjarmen i de gamle og elegante omgivelsene. Sjarmen er nå tilsatt moderne fasiliteter, og det kan du blant annet oppleve på de bekvemme og lyse rommene. Flere rom har flott utsikt over elven Douro og noen byr på en privat balkong/terrasse. Rommene kan variere i størrelse og utforming.

Hotellets hyggelige atmosfære og elegante innredning oppleves spesielt på Restaurante Forno Velho, hvor du kan nyte det gode kjøkkenet, under de godt bevarte steinbuene. På hotellets sjarmerende tapasbar kombineres avslappet atmosfære med noen av Portugals beste viner.

Du bor godt her, og fra «ditt» hotell er det 100 meter til den historiske plassen, Ribeira, som ligger ved bredden til elven Douro. Her vil du møtes av en herlig stemning og du finner mange restauranter og caféer. På den andre siden av elven ligger bydelen Vila Nova da Gaia, hvor alle de berømte portvinshusene ligger. Den flotte spaserturen over den ikoniske broen Ponte Luís I tar i underkant av 15 minutter.

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser under) og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke

2024: Kr 3450,- per person/ 2025: kr 3900,- per person

Dag 1 Kveldstur i Porto

Porto

2024: € 34/2025: € 38

Dag 2 Byrundtur med besøk i portvinshus

Porto

2024: € 76/ 2025: € 84

Dag 3 Vila Real og Solar de Mateus

Regua

2024: € 80/2025: € 89

Dag 4 Salamanca i Spania inkl lunsj

Barca d'Alva

2024: € 102/2025: € 114

Dag 5 Vindistriktet og besøk på vingård

Ferradosa

2024: € 62/2025: € 67

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Porto t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice, kaffe, te og drinker servert i restauranten og baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Utfluktspakke (fem utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer